Tapiolan Honka nuorten työllistäjänä

Tapiolan Hongan arjessa pyörii paljon nuoria erilaisissa työtehtävissä. Honka mahdollistaa nuorten työntekoa monella eri tavalla, niin työharjotteluissa kuin valmennuksissa.  

Honkahallin ylläpidossa on päivittäin paljon tekemistä, jotta koko Honkaperhe viihtyy omalla kotihallilla. TET-harjoittelijoita eli yläkouluikäisiä työelämään tutustustujia on viime vuosina ollut monia vahtimestari Villu Kaskin apukäsinä. Viime vuonna Villun TET-harjoittelijoita oli huiput 47 yläkoululaista, joista osa viihtyi jopa kaksi viikkoa työelämään tutustumisessa Honkahallilla. Myös tänä syksynä TET-harjoittelijat ovat sankoin joukoin olleet hoitamassa hallin päivittäisiä askareita Villun ohjeistamana.  

Työtehtäviin kuuluu muun muassa Honkahallin tilojen siistiminen, kuten ikkunoiden, peilien sekä aulan kenkähyllyjen puhdistaminen. Seiniä siistitään maalaamalla ja ulkona pidetään huolta Honkahallin edustasta puhdistamalla laatoituksia ja keräämällä roskia. Viimeisenä TET-päivänä taas nautitaan marjapiirakan leipomisen sekä jo vakituiseksi muodostunueen pizzaperjantain merkeissä. Rento, mutta samaan aikaan ahkera meininki nuorten työharjoittelussa välittyy koko Honkahallille.  

Peräti 20 nuorta on mukana Hongan valmennustiimeissä pienimpien juniorijoukkueiden mukana. Nuorista kokeneimmat ovat jo päävalmentajina ja uusimmat apuvalmentajien roolissa. Nuorien työllistäminen valmentamiseen on seuralle tärkeää sillä se mahdollistaa pienimmille junioreille laadukkaampaa tekemistä, sillä valmentajia on enemmän treeneissä mukana auttamassa.  

Seuran leireillä nuorten työ on suuressa roolissa. Kentällä ollaan koristreeneissä valmennushommissa ja leiriläisten apuna. Vapaa-ajalla taas ollaan “leiritäteinä” mukana päivän tapahtumissa muun muassa ruokailun, oheisharjoitusten sekä erilaisten kisojen merkeissä.  

Yksi kokeneimmista leirivalmentajista on Kelly Käärson. “Leirivalmennuksen lisäksi olen valmentajana 2013 ja 2017-2018 syntyneiden poikien joukkueissa. Parasta on nähdä junioreiden into korikseen sekä heidän palo oppia uusia juttuja! Tällaisia pelaajanalkuja on huippua päästä valmentamaan”, kertoo Kelly, 18 v. 

Summer Camp 2021 -leirin nuoret

Honkahallin kahvio on myös paikka, johon pääasiallisesti on tarjottu työpaikkaa Hongan junioreille tai heidän kavereilleen. Monille Honkahallin kahviotyö on ensimmäinen työpaikka. Honkahallin rento ympäristö mahdollistaa nuorelle mukavat ensimmäiset työkokemukset sekä jatkoa ajatellen hyvät valmiudet asiakaspalvelussa.  

Kahvion pyörittämisessä pääsee opettelemaan asiakaspalvelun lisäksi muun muassa tuotteiden valmistusta sekä kassankäyttöä. Kahvion työntekijöitä on tällä hetkellä kahdeksan nuorta, joista konkareimmat ovat olleet mukana jo parikin vuotta.  

“Loukkaannuin ja en pystynyt treenaamaan, niin päädyin sitten tänne kahvioon töihin. Olen tykännyt kahviotyöstä, varsinkin viikonloppuisin kun on paljon asiakkaita pelien takia. Kiva meininki!”, kertoo kahviossa viihtynyt Safi Manneh, 16 v. 

Hongan junioreita työskentelee myös seuran joukkueiden toimitsijatehtävissä ja Espoo Liikkuu Turnauksessa moni juniori pääsi Espoon Kaupungin keikkatöihin tekemään toimitsijatehtäviä.

Tapiolan Hongan ja Honkahallin hienoimpia asioita on valtava yhteisöllisyys, joka parhaiten näkyy siinä miten nämä junnut viihtyvät sekä Honkahallilla että myös edustusjoukkueiden peleissä eri rooleissa; toimitsijoina, ottelujärjestelyissä, kahvilatyöntekijöinä ja varsinkin erittäin innokkaina kannustajina.

Seuran pitkäaikaiset toimihenkilöt voivatkin pikkuhiljaa alkaa hyvillä mielin valmistautua horisontissa siintäviin eläkepäiviin -seuraajia löytyy!