Tapiolan Honka naisten Korisliigan finaaleihin: ”Ei olla koskaan lopetettu uskomasta itseemme tai joukkueeseen”

Tapiolan Hongan naiset kaatoi viidennessä välierässä paikallisvastus EBT:n ja eteni Naisten Korisliigan finaaleihin. Viimeksi honkalaiset on nähty liigafinaaleissa kaudella 2016-17 (Espoo United), jolloin joukkue sai hopeaa Hyvinkään Pontevan voitettua mestaruuden. Tulevana perjantaina alkavassa finaalisarjassa Hongan vastustajana on Peli-Karhut Kotkasta.

Välieräsarja espoolaisjoukkueiden välillä pelattiin täyspitkänä, kun ensimmäisen runsaslukuisen voiton jälkeen EBT kaatoi honkalaiset kahdesti. Neljännen ottelun Honka voitti vaiherikkaan pelin jälkeen kolmella pisteellä, vieden ratkaisevan vitospelin kotikentälleen. Eilen tiistaina pelatussa ottelussa kotijoukkue pelasi omilla vahvuuksillaan ja vei voiton loppulukemin 74-62 (31-26).

Elina Aarnisalo laittoi ratkaisuottelussa liigan piste-ennätyksensä uusiksi heitettyään 14 pistettä. Ottelun jälkeen vasta 15-vuotias honkalaislupaus iloitsi voitosta: ”Pelattiin tänään joukkueena tosi hyvin. Oltiin aggressiivisia ja päästiin sitä kautta johtoon. Hienoa päästä pelaamaan finaaleita!”

Hongan ja Suomen kokenein pelaaja Taru Tuukkanen taasen ylisti nuoria joukkuetovereitaan YLE:n haastattelussa, ”Meidän nuoret pelaajat ovat ihan huikeita tyyppejä ja meillä on ollut ihan mahtava vuosi. He ovat valmiita ja henkisesti vahvoja. Jokainen heistä oli valmiina pelaamaan” viitaten voitokkaaseen välieräsarjan päätökseen.

Finaalisarjassa vastaan asettuu kokemusta uhkuva ja lähes virheettömän runkosarjan sekä pudotuspelit pelannut PeKa. Kaksi viimeistä mestaruutta voittanut PeKa on hävinnyt kuluvalla kaudella vain kerran, Hongalle. Voittosarakkeeseen joukkue on haalinut peräti 31 merkintää. Vastus on siis sanalla sanoen kova. PeKa on pelannut viimeksi yli viikko sitten, joten joukkue aloittaa finaalit hyvin levänneenä. Hongan eduksi taasen voi laskea hyvän pelituntuman, kun viimeisen välieräottelun ja ensimmäisen finaalikohtaamisen väliin jää vain kaksi päivää. Hongan kapteeni Gabriela Bronson kertoo joukkueensa luottavan omaan tekemiseensä ja lähtevänsä finaaleihin kenties altavastaajana, mutta valmiina.

”Välieräsarja oli meille vaikea sillä EBT oli todella aggressiivinen vastus. Jokainen otteluista oli taistelu alusta loppuun. Olen ylpeä meidän joukkueesta! Siihen että ollaan päästy finaaleihin asti on monta syytä, mutta tärkeimpänä pidän sitä että jokainen pelaaja on antanut osansa joukkueelle jokaikisessä ottelussa ja harjoituksessa. Ei olla koskaan lopetettu uskomasta itseemme tai joukkueeseen, ei edes haastavassa välieräsarjassa.”

EBT:n Sanni Tuomisto ja Hongan Gaby Bronson. Kuva: Harri Vallila

”PeKa on vastustajana hyvin erilainen EBT:hen verrattuna. Jotta voimme menestyä finaalisarjassa, meidän täytyy luottaa yhä omaan pelitapaamme täysin ja jatkaa pelaamista omilla vahvuuksillamme.”

Finaalisarja käynnistyy tulevana perjantaina 16.4. klo 19.00 Kotkassa ja seuraava ottelu pelataan maanantaina 19.4. kotona Tapiolassa. Ottelut suorana Ruutu+ palvelusta. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa.

Kuvat: Harri Vallila / basketball.kuvat.fi – Harri Vallila koripallokuvia