Tapiolan Hongan vuoden valmentajat ja vuoden pelaaja on palkittu – kauden päättäjäisissä jaettiin myös kaksi Suomen Koripalloliiton pronssista ansiomerkkiä

Tapiolan Honka palkitsee kauden päättäjäisissään perinteisesti Vuoden juniorivalmentajan ja Vuoden valmentajan. Seppo Kuuselan ”Sepon pytty” kiertopalkinto jaetaan Vuoden pelaajalle. Tänä vuonna kauden päättäjäisissä jaettiin myös kaksi Suomen Koripalloliiton pronssista ansiomerkkiä.

Vuoden pelaaja: Emma Ristola

Vuoden pelaaja palkittiin jälleen edesmenneen koripallolegenda Seppo Kuuselan lahjoittamalla Sepon Pytyllä sekä 100 euron stipendillä. Kiertopalkinnon luovutti Ristolalle viime vuoden pelaaja Elsa Lemmilä.

Sepon Pytty on ensimmäisen kerran luovutettu Hongan vuoden junioripelaajalle vuonna 2004, jolloin Pytyn sai Jari Vanttaja. Tämän jälkeen Hongan junioripelaajina on palkitut mm. Petteri Koponen, Alvar Peltoniemi, Alexandra Ailus, Henna Sandvik, Aamos Laavainen ja Elsa Lemmilä. Tapiolan Hongan kauden 2023–2024 pelaaja Emma Ristola on koko junioriuransa ajan ollut joukkueensa kantava voima. Hän on eri nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo, jonka pokka on hätkähtämätön.

Ristola on ennakkoluuloton, isolla itseluottamuksella varustettu yleispelaaja, joka omaa kyvyn sulkea epäonnistumiset ulkopuolella ja jatkaa tekemistä, vaikka olisi ollut miten vaikeaa tahansa. Pystyy puolustamaan eri pelipaikkojen pelaajia eikä kaihda fyysistäkään kamppailua. Emma on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo kolme kautta naisten Korisliigassa ja vähitellen vakiinnuttanut paikkansa runkopelaajana.

Vuoden juniorivalmentaja: Reetta Sääski

Vuoden juniorivalmenta Reetta Sääskellä on nuoresta iästä huolimatta jo pitkä valmentajakokemus. Hän on pelaajat huomioon ottava ja helposti lähestyttävä valmentaja, joka luo joukkueisiinsa ilmapiirin, jossa pelaajien on hyvä olla. Reetta hoitaa aina tunnollisesti joukkueen asiat myös kentän ulkopuolella. Hän on urakoinut tällä kaudella useassa eri joukkueessa, sekä 15-vuotiaiden SM-sarjajoukkueen että 8-vuotiaiden joukkueen valmennuksessa. Lisäksi hän on auttanut Unified-joukkueen partneripelaajana sekä treeneissä että peleissä.

Vuoden valmentaja: Reetta Piipari

Vuoden valmentaja Reetta Piipari on erittäin ahkera valmentaja, joka haluaa jatkuvasti oppia uutta ja kehittyä. Hän pitää joukkueessa yllä positiivista ilmapiiriä ja tarttuu samalla positiivisella asenteella työhön kuin työhön. Reetalla on aina aikaa auttaa siellä, missä apua tarvitaan. Tavoitteet valmentajana hänellä on syystäkin korkealla. Reetta nousi tällä kaudella alle 20-vuotiaiden naisten maajoukkuevalmentajaksi ja valmistui huippukoripallovalmentajaksi. Reetta luotsasi 19-vuotiaat tytöt SM-hopealle ja oli isolla panoksella mukana myös naisten Korisliigan ja I divisioonan valmennuksessa.

Vuoden valmentaja Reetta Piipari kuvassa oikealla. Kuva: Samira Lee

Suomen Koripalloliiton pronssiset ansiomerkit: Tuija Kössö ja Olivia Eklund

Tuija Kössö on toiminut pyörätuolikoripallojoukkueen joukkueenjohtaja vuodesta 2016 alkaen. Hän on toiminut esimerkillisesti seuran pyörätuolikoripallojoukkueen taustalla järjestäen turnauksia, huolehtinut pelimatkoista ja pyörittänyt ansiokkaasti joukkueen toimintaa. Tuija on pyrkinyt auttamaan pelaajia mm. erilaisten tukihakemusten tekemisessä ja huolehtinut muutenkin kaikin tavoin pelaajien hyvinvoinnista.

Olivia Eklund on ollut seuran juniorivalmentaja vuodesta 2012 alkaen. Hän on toiminut Koripalloliiton All Star -valmentajana vuonna 2023 ja WU15-maajoukkuevalmentajana tästä vuodesta alkaen. Olivia on toiminut myös naisten maajoukkueen huoltajana vuonna 2018. Hän on työskennellyt Espoo Liikkuu-turnauksen ja sitä edeltävän Tallink-turnauksen pidettynä ja toimeliaana turnauskoordinaattorina vuodesta 2016 alkaen.

Toiminnanjohtaja Anne Eklund luovutti Tuija Kössölle Suomen Koripalloliiton pronssisen ansiomerkin seuran kauden päättäjäisissä.

Lämpimät onnittelut kaikille palkituille!