Tapiolan Hongan Vuoden pelaajaksi valittu Alexandra Ailus jatkaa Hongan naisissa

Tapiolan Hongan kauden palkituista on vielä puuttunut Vuoden pelaajan 2010-2020 nimeäminen. Tänä vuonna tunnustuksen saa huimia kehitysaskeleita naisten korisliigajoukkueessa ottanut Alexandra Ailus. Nuori takakentän vastuunkantaja on solminut kasvattajaseuransa kanssa myös ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen. 

Vuoden pelaaja palkitaan perinteen mukaisesti edesmenneen koripallolegenda Seppo Kuuselan lahjoittamalla Sepon Pytyllä sekä 100 euron stipendillä. Sepon Pytty on ensimmäisen kerran luovutettu Hongan vuoden pelaajalle vuonna 2004, jolloin Pytyn sai Jari Vanttaja. Tämän jälkeen Hongan  vuoden pelaajina on palkittu Petteri Koponen, Kia Ignatius, Anselmi Vanjoki, Skomantas Pocius, Villematti Kopio, Anni Mäkitalo, jälleen Villematti Kopio, Evita Iiskola, Jussi Laurila, Okko Järvi, Kia Vaalavirta, Lasse Gummerus, jälleen Kia Vaalavirta, Aino Airaksinen ja viime vuonna Alvar Peltoniemi. Tämä hieno nimilista kertoo siitä, että kun on tarpeeksi tahtoa ja halua kehittyä koripallossa kaikki ovet ovat auki aina ammattilaisuuteen saakka.

Ammattilaisuuteen tähtää myös kauden 2019-20 pelaaja Alexandra Ailus. Juniorisarjoissa hän on tottunut kantamaan vastuuta ja ratkaisemaan otteluita omilla henkilökohtaisilla suorituksillaan. Menneellä kaudella pelaajan hennoille harteille lastattiin vielä isompi kuorma vastuuta ja johtajuutta, kun hänet nimettiin naisten korisliigajoukkueen kapteeniksi 17-vuotiaana, pelattuaan sitä ennen vain 15 korisliigaottelua. Ailus ei kuvia kumarra, vaan otti vastaan annetun haasteen johtajuudesta sekä isoista peliminuuteista sekä sen myötä lisääntyvästä vastuusta monipuolisissa rooleissa. Kylmäpäiset ratkaisut korille ajoista tai tarkat viimeistelyt kolmen pisteen viivan takaa muodostuivat kauden edetessä vakiosuoritteiksi. Huima kehitys junioripelaajasta naisten korisliigajoukkueen kantavaksi voimaksi huomattiin muuallakin. Koripalloliiton yleisöäänestyksessä vuoden kehittyneimmästä pelaajasta hän sijoittui toiseksi.

Ailus on nyt solminut pelaajasopimuksen myös ensi kaudelle kasvattajaseurassaan Tapiolan Hongassa. Joukkueen rakentuminen on käynnissä ja liigakentillä jatkavan joukkueen vetovastuussa on tulevallakin kaudella päävalmentaja Kimmo Kujansivu. Alexandra Ailus kertoo erilaisesta keväästään sekä tulevista kuukausista:

”Kevät on ollut kieltämättä erilainen. Kauden yllättävä loppuminen tuli tietysti shokkina ja meni hetki, että sai muodostettua uuden rytmin. Treenaaminen jatkui omatoimijakson muodossa joko yksin tai kaverin kanssa sekä etäkoulujuttuja tehdessä, mikä oli toki kivaa vaihtelua sekin. Normaalit harjoittelumuodot piti korvata uusilla luovilla keinoilla, kun muun muassa kenttiä, saleja tai valmentajia ei ollut siinä vieressä. Aikaa jäi paljon myös muunlaiselle liikunnalle ja sellaisille jutuille mitä ei normaalissa arjessa välttämättä ehtisi toteuttamaan.”

Kevään jälkeen koittaa kuitenkin kesä ja kauteen valmistautuminen. Vuoden pelaajalle se tarkoittaa treeniä ja lepoa hyvässä suhteessa.

”Seuraavien kuukausien ohjelmassa on kesäharjoittelua sekä muutamia maajoukkueleirejä ja tapahtumia, jotka saadaan onneksi järjestettyä. EM-kisojen pois jääminen ohjelmasta toki harmittaa. Muuten suunnitelmissa on kavereiden ja perheen kanssa yhdessäoloa, syksyn YO-kirjoituksiin lukemista, uimista ja luonnosta nauttimista sekä ylipäätänsä akkujen lataamista ensi kautta varten”, Ailus kertoo.

Kysyttäessä, mikä on mahdollistanut nuoren pelaajan huimaksi kuvaillun tekemisen, antaa nuori pelaaja kapteenin elkein tunnustusta koko joukkueelle.

”Menneen kauden joukkueen tekeminen ja suorittamisen taso oli vähintäänkin hienoa ja se mahdollisti myös oman kehityksen. Mieleen omasta pelaamisessa jäi erityisesti sen rentous ja varmuus sekä luotto muihin pelaajiin joukkueessa. Näiden koen vaikuttaneen vahvasti myös omiin onnistumisiin. Tästä on hyvä lähteä Hongan naisissa ensi kautta kohti, jolloin tavoitteena onkin jatkaa kehittymistä ja kohdata uusia haasteita.”

Pienten honkalaisjunioreiden idolilla on lopuksi muutama sana nuorille koripalloilijan aluille:

”Kesäloma on pitkä ja vinkkeinä voisin sanoa, että muistakaa tehdä ja ajatella myös paljon muutakin kuin pelkästään korista. Esimerkiksi muiden lajien kokeileminen, uiminen sekä luonnossa liikkuminen virkistävät aina mieltä!”

Tapiolan Hongan ja Honkahallin tukikampanja on käynnissä. Hankkimalla kausikortin tulevaa kautta varten, autat seuraa ja pääset seuraamaan kaikki Hongan miesten joukkueen runkosarjan ottelut kaudella 2020-2021. Tutustu kausikortin sisältöön ja hanki omasi TÄÄLTÄ.