Tapiolan Hongan viikkokatsaus: Hyvät ja huonot uutiset 20.5.2020

Nyt on päästy jo tilanteeseen, jossa valoa kajastaa tunnelin päässä. Käytännössä joka viikolla uutiset ovat kehittyneet enemmän ja enemmän sinne positiivisempaan suuntaan. Niin on myös tänään. Aloitetaan kuitenkin niistä huonommista.

Huonot uutiset: Espoolaisen juniorikoripallon suuren ylpeyden aiheen eli Tallink Tournamentin päällä on edelleen varjoisaa. Suunnittelua ja valmistelua on jatkettu yhdessä EBT:n kanssa ja monenlaisia vaihtoehtoja turnauksen toteuttamiseksi on rakennettu. Vaakakupeissa painaa moni asia, kun kyseessä on niin suuri tapahtuma kuin Tallink-turnaus on. Kirvestä ei kuitenkaan ole heitetty kaivoon, vaan yhä jatketaan tilanteen seuraamista ja pyritään siihen että elokuun lopussa päästään starttaamaan junioreiden kausi täällä Espoossa kuten perinteisiin kuuluu. Siirsimme ilmoittautumisajankohtaa vielä vähän eteenpäin, jotta meillä olisi mahdollisimman paljon tietoa ja varmuutta ennen kuin harpataan eteenpäin kohti toteutusta. Ilmoittautuminen aukeaa 9.6.2020 klo 9.00. Päivitämme mahdollisimman aktiivisesti tietoa nettisivuille www.tallinktournament.fi

Hyvät uutiset: Ensimmäinen askel joukkueiden treenaamiseen on otettu suunnitelman mukaisesti ja miten hyvältä tuntuukaan nähdä Honkahallilla taas elämää. Pienryhmätreenaaminen ulkona ja sisällä on käynnistynyt mukavasti. Seuraava steppi tämän hetken tietojen valossa on 1.6. kun myös nuorimmat ikäluokat pääsevät treenaamaan ja näkemään jo kovasti ikävöimiään jengikavereita

Koronapandemia aiheutti Hongalle suuria taloudellisia haasteita ja yt-neuvotteluiden päätteeksi, seuran koko henkilökunta lomautettiin osa-aikaisesti ja porrastetusti huhtikuun alusta alkaen. Lomautusten kestoksi arvioitiin huhti-kesäkuu. Nyt treenien pyöriessä jälleen ja kesäleirien alkaessa, seura purkaa lomautukset toukokuun lopussa niin valmentajien kuin toimisto- ja hallihenkilökunnan osalta.

Tapiolan Hongan hallituksen puheenjohtaja Manne Airaksinen:
”Harjoitusmäärien lisääntyminen ja joukkueleirien järjestäminen mahdollistavat henkilöstön lomautusten purkamisen 1.6. lukien. Taloudellinen tilanne voisi olla parempikin, mutta erilaiset avustukset ja jäsenten säntillisyys kausimaksujen suorittamisessa ovat kuitenkin parantaneet tilannetta siitä, mitä huhtikuussa pelättiin. Suuret kiitokset kaikille jäsenille! Toivottavasti tämä jakso seuran historiassa on nyt pysyvästi takanapäin.”

Lisää hyviä uutisia on kerrottavaksi edustusjoukkueiden toiminnasta. Myös ensi kaudella pelaajanpolku yltää Hongassa junioreista aikuisten huippusarjoissa pelaaviin joukkueisiin. Omassa kotihallissa treenaavat niin pienenpienet juniorit, kuin naisten ja miesten edustusjoukkueiden pelaajat. Haaveiden ja tavoitteiden toteutumista kohden voi treenata ja kehittyä omassa kasvattajaseurassa, seuraten esikuvien otteita peliparketilla. Viime kaudella naisissa ja miehissä nähtiin ennätysmäärä omia kasvatteja. Nuoret honkalaiset pelasivat naisten liigatasolla ja miesten divari B:ssä upean kauden. Sääli, että se katkesi ennen huipennusta ja kevään parhaita pelejä. Tulevan kauden 2020-2021 suunnittelu on kuitenkin nyt saanut sysäyksen eteenpäin, sillä Tapiolan Honka on hakenut lisenssiä naisten Korisliigaan ja miesten 1. divisioona A:han, jonne miesten joukkue sai oikeuden hakea voitettuaan M1DB-runkosarjan menneellä kaudella. Molempien joukkueiden vetovastuussa jatkavat tutut honkalaisvalmentajat, naisissa Kimmo Kujansivu ja miehissä Aapo Heinonen.

Olemme sanoneet sen aikaisemmin ja sanomme sen jälleen: Honka-perheessä on voimaa! Vielä ei uskalla huokaista helpotuksesta, sillä kuten kaikki tietävät on tilanne pandemian osalta edelleen epävarma ja se vaatii yhä kylmää päätä sekä malttia meiltä kaikilta. Tässä kohtaa voidaan kenties kuitenkin todeta, että näissä virusta vastaan pelattavissa pudotuspeleissä Honka on ottanut nyt ensimmäisen kovan kotivoiton. Näissä tunnelmissa eteenpäin!