Tapiolan Hongan ohjeet harjoitteluun 1.6. alkaen

Tapiolan Hongan joukkueet aloittavat joukkueharjoittelun Honkahallilla, Tapiolan urheiluhallilla ja ulkoharjoituspaikoilla 1.6. alkaen. Alla on ohjeita harjoitteluun liittyen. Jokaisen perheen tulee käydä ohjeet läpi lapsen/nuoren kanssa ennen harjoitusten alkamista.

Yhdessä harjoitteluryhmässä, yhdessä harjoitustilassa on maksimissaan viranomaismääräysten mukaan 50 henkilöä (sisältää kaikki harjoitukseen osallistuvat henkilöt) ja eri harjoitusryhmien välisiä kohtaamisia vältetään. Muutoin harjoittelussa ei ole osallistujamääräkohtaisia rajoituksia, mutta kaikessa toiminnassa vältetään toimintatapoja, jotka lisäävät tartuntariskiä.

Tärkeää muistaa

Joukkueharjoitteluun osallistuminen on jokaisessa perheessä henkilökohtainen päätös. Perheissä on paljon erilaisia tilanteita esimerkiksi riskiryhmiin kuuluvien osalta. Kenenkään ei tule kokea painetta palata treeneihin. Terveys ja hyvinvointi ovat etusijalla.

Joukkueharjoitteluun siirtyminen tarkoittaa sitä, että harjoituksissa syntyy pelaajien välillä kontaktitilanteita. Tämä on hyvä huomioida, kun perheet tekevät päätöksen harjoituksiin osallistumisesta.

Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistu harjoitteluun omalla vastuullaan.

Yleiset ohjeet harjoitteluun

Seuraavat ohjeet ovat voimassa harjoiteltaessa Honkahallilla, Tapiolan urheiluhallilla ja Tapiolan urheilupuiston ulkoalueilla. Ohjeet ovat voimassa 1.6. alkaen toistaiseksi.

 • Harjoituksiin osallistutaan vain täysin terveinä. Harjoituksiin ei pidä tulla, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu Covid-19-viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
 • Jos epäillään Covid-19-tartuntaa, noudatettava THL:n ohjeita: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19.
 • Suositellaan kaikkea mahdollista liikkumista samaan perheeseen/ruokakuntaan kuuluvien kesken.
 • Harjoittelussa harjoitusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samoina, siten kun se kyseisessä toiminnassa on mahdollista.
 • Osallistujilla on mukana oma tunnistettava juomapullo, jonka täyttämisestä pelaaja vastaa itse. Niitä säilytetään harjoituksen ajan erillään muiden varusteista ja juomapullosta ei saa juoda kukaan muu henkilö. Lisäksi pelaajalla on tarvittaessa oma hikipyyhe.
 • Harjoittelutilassa/alueella ei ole toiminnan kannalta ei-välttämättömiä henkilöitä (mm. katsojat).
 • Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.
 • Harjoituksiin ei saavuta ennen oman vuoron alkua, eikä tilaan jäädä vuoron päätyttyä.
 • Harjoituksiin saavutaan harjoitusvarusteet päällä.
 • Lisäksi muistutamme tärkeistä ohjeistuksista:
  • huolellinen käsien pesu ja desinfiointi
  • yskiminen ja aivastaminen hihaan (tai paidan sisään)
  • niistäminen tapahtuu harjoitusalueen laidalla kertakäyttönenäliinaan, jonka jälkeen kädet pestään

Ohjeet Honkahallilla toimimiseen

Honkahallilla noudatetaan yllä mainittujen lisäksi alla olevia ohjeita. Ohjeet on laadittu, jotta harjoitteleminen on mahdollisimman turvallista ja eri harjoitusryhmien väliset kohtaamiset saadaan minimoitua. Honkahallin eri kenttien harjoitusten alkamisaikoja on myös porrastettu.

Saapuminen harjoituksiin

Honkahallin ovet pidetään lukittuina ja sisäänkäynti halliin tapahtuu harjoituksen alkamisaikana siten, että ryhmän valmentaja tai hallin vahtimestari päästää ryhmän sisään (kts. sisäänkäyntiohjeet alta).

Halliin sisään tulevat vain pelaajat ja valmentajat.

Polkupyörät jätetään hallin länsipuolen seinustalle polkupyörille merkitylle paikalle (ei siis pääoven eteen!).

Sisäänkäynti Honkahallin kentille tapahtuu seuraavasti:

 • Juoksusuora ja Honkahalli Tallink (kenttä 1): sisäänkäynti pääovesta – ulos juoksusuoran palo-ovesta
 • Honkahalli Pihlajalinna (kenttä 2) ja Honkahalli 3: sisäänkäynti hallin eteläpäädyn liikuntatilan puoleisesta ovesta – ulos 3-kentän palo-ovesta

Harjoituksiin saavuttaessa tulee harjoitusvarusteet olla mahdollisuuksien mukaan jo päällä. Pukuhuoneita ei lähtökohtaisesti hallilla käytetä muuhun kuin wc-tilojen käyttöön ja käsien pesemiseen.

Ennen harjoitusta

Ulkokengät viedään oman harjoituskentän päädyssä oleviin kenkätelineisiin.

Kädet pestään ennen harjoitusta (ja desinfioidaan ulos lähdettäessä).

Reput tai laukut voi jättää pukuhuoneeseen tai ottaa kentän laidalle. Kullakin kentällä on käytössä kaksi pukuhuonetta käsien pesua, wc:ssä käyntiä ja tavaroiden säilytystä varten.

Harjoituksen aikana

Kentillä on tarjolla käsidesiä sekä puhdistusainetta, jolla voi puhdistaa pallon ennen harjoitusta ja sen jälkeen.

Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Jos liivejä tai eri värisiä paitoja tarvitaan harjoituksen läpiviemiseksi, on varusteiden oltava pelaajien henkilökohtaisessa käytössä.

Osallistujat huolehtivat omasta käsihygieniastaan, jonka lisäksi vältetään ylävitosia, läpsyjä, halauksia.

Harjoituksen jälkeen

Honkahallilta poistutaan heti, kun oman ryhmän harjoitus päättyy. Mahdollisesti pukuhuoneessa olevat tavarat haetaan nopeasti ja poistutaan hallista oman kentän uloskäynnistä.

Ohjeita ja sääntöjä tuntuu varmasti olevan hurja määrä, mutta ne on luotu meidän kaikkien hyväksi. Osa honkalaisjunioreista aloitti harjoittelun jo 18.5. ja homma on toiminut niin hienosti, ettei ole epäilystäkään siitä, etteikö joukkueharjoitteluun liittyvien sääntöjen noudattaminenkin onnistuisi.

Kiitos kaikille Honka-perheen jäsenille yhteen hiileen puhaltamisesta!

 

IN ENGLISH

Tapiolan Honka teams continue team practices in Honkahalli, Tapiolan urheiluhalli and outdoors, starting on June 1st 2020. Below are some guidelines, which all families need to review with their children before first practice.

In one practice group, in one practice space, there is a 50 person limit (including players and coaches). Encounters between other teams will be avoided. Otherwise there are no limitations to participants, but we will avoid procedures that could increase the risk of infection.

Important to remember

Health is priority number one. All families will make their own decision regarding participation in team practices. Nobody should feel pressure to return until they are ready.

Team practice means that there will be contact situations between players during practices. This must be considered when deciding whether to participate or not.

Each player and coach participates at their own risk.

General guidelines

Following guidelines are valid indefinitely starting on June 1st 2020.

 • Practice only, if you are totally healthy. Do not attend practice if you have any symptoms or if you belong to Covid-19 risk group.
 • If Covid-19 infection is suspected, follow THL (Finnish institute for health and welfare) instructions: https://thl.fi/en/web/infectious-diseases/what-s-new/coronavirus-covid-19-latest-updates
 • It is recommended to travel only with own family
 • Practice groups will stay the same when possible
 • All players must have their own water bottle (marked clearly).
 • Only players and coaches attend the practices
 • Only one person handles practice equipment
 • Arrive on time and leave without delay after the practice
 • Arrive with practice gear on (only basketball shoes will be changed indoors)
 • Also remember:
  • wash your hands
  • sneeze and cough on your sleeve (or inside your shirt)
  • wash your hands after blowing your nose

Guidelines to follow in Honkahalli

Additionally, following guidelines will be followed in Honkahalli

Arriving to practice

Honkahalli doors will be locked and entrance will be at the starting time of the practice. Coach or janitor will open the doors (see instructions below).

Parents will not enter Honkahalli. Players and coaches only.

Bike park is on the west side of Honkahalli (will be marked separately). No bikes in front of the main entrance.

Entrance as follows:

 • Gym and Honkahalli Tallink (court 1): entrance through the main door – exit through Gym / Court 1 back door
 • Honkahalli Pihlajalinna (court 2) and Honkahalli 3: entrance through south side door next to the small warm up room – exit through court 3 back door

Locker rooms will only be used when necessary (washing hands, toilet). Practice gear should be on when arriving to practice.

Before practice:

Outdoor shoes will be carried to the shoe racks on your practice court.

Hands will be washed before pracice and disinfected after practice.

Bags can be left in the locker room or carried to court side. Each court has two locker rooms for washing hands, using the toilet and storage.

During practice

Disinfectant will be available on each court.

No shared practice jerseys will be used. If different colored practice jerseys are needed, they need to be personal.

Participants will take care of their own hand hygiene. Also high fives, hugs etc. are avoided.

After practice

Exit the court rapidly after practice. If you have bags in the locker room, collect them quickly and exit through your courts exit door.

There are plenty of instructions and guidelines, but they are created for your well-being. Some youth players have already started practice on May 18th and things have run very smoothly. Surely we will be able to follow these guidelines in order to make practices safe!