Tapiolan Hongan kummisedät ’Kelohalot’ avustavat junioreita harrastusmaksuissa alumnitoiminnan kautta

Koripallon kasvattajaseura Tapiolan Hongassa on ollut jo vuosia korkea tahtotila avustaa niitä perheitä, joille harrastuskulut muodostuvat ylitsepääsemättömäksi haasteeksi junioreiden harrastamiselle. Seura on nostanut aiheesta keskustelua ja saanut haasteisiin tukea yritysmaailmasta. Koronaviruksen aiheuttamat tulonmenetykset, lomautukset ja epävarma työtilanne nostavat avustushakemusten määrää entisestään. Apuun takaamaan nuorten mahdollisuutta harrastaa koripalloa Hongassa ovat rientäneet nyt Kelohalot, Honka-aktiivien joukkue joka on toiminut yhtenä seuran tukipilareista jo vuosikymmeniä.

Honkahallin peruskivi muurattiin hieman vajaa 10 vuotta sitten ja tätä on tarkoitus juhlia suuresti alkuvuodesta 2021. ’Kelohalot’ on paitsi honkalainen miesten harrastekoripallojoukkue, joilla on yhteistä ystävyyttä takana jopa viisi vuosikymmentä, myös se joukkue, jonka ydinryhmä rakensi pohjan Honkahallin rahoitukselle ja rakentamiselle.

Kelohalot on vuosikymmenten ystävyyttä koripallo vahvasti keskiössä.

Syyskuun alussa 2020 järjestettiin Honka-golf HillSide Invitational-nimeä kantanut golfkisa. Kilpailun jälkipeleillä puhuttiin seuran haasteista vastata koronapandemian aiheuttamaan tuen tarpeeseen, joka näyttäytyy konkreettisesti alati kasvavana virtana maksuhuojennushakemuksia junioripelaajien osalta. Muutamaa viikkoa myöhemmin Kelohaloista otettiin toimistolle yhteyttä, porukka oli kerännyt riveistään tukisumman tarpeeseen.

Kari Kaario (kuvassa vasemmalla) osallistui Honka Golf HillSide Invitational joukkuekilpailuun syyskuussa. Kisasta on tarkoitus tehdä vuosittainen tapahtuma, jolla tuetaan seuran toimintaa ja tarjotaan mahdollisuus verkostoitumiseen seuran sidosryhmien kesken.

Tukitoimet alulle masinoinut Kari Kaario näkee aloitteen alumnitoimintana parhaimmillaan.

”Alumnitoiminnalla on vahvat perinteet erityisesti jenkkiyliopistoissa. Kerran Tar Heel aina Tar Heel. Opiskelijoista ja yliopistourheilijoista halutaan pitää kiinni. Heitä muistutetaan juuristaan ja Alma Materistaan hyvin strukturoitujen ohjelmien kautta. Suomeen alumnitoiminta on rantautunut myös yliopistojen kautta. Lähes jokaisella yliopistolla on aktiivista alumnitoimintaa. Urheiluseuroissa äänekkäimmät ryhmät ovat olleet fanit, kun yksittäinen urheilija saattaa uransa aikana pelata useammassakin seurassa” Kaario pohjustaa.

”Nyt alumnitoiminta on lähtemässä liikkeelle Koripallomuseon ja muutaman aktiivin toimesta. Tavoitteena on luoda valtakunnallinen järjestelmä, jonka keskiössä on seuroissa tehtävä työ. Jos kokee saaneensa lajilta jotain niin alumnitoiminta mahdollistaa mm. ”giving back” ajatuksen toteuttamisen.”

”Parhaimmillaan alumnitoiminta antaa iloa sekä aktiiviselle alumnille, että hänen seuralleen. Seuran näkökulmasta kaikki konkreettinen apu on tervetullutta. Esimerkiksi Tapiolan Hongassa on jo pidempään mahdollistettu vähävaraisten perheiden lasten harrastus myöntämällä huojennuksia kausimaksuista. Tänä vuonna yhä useammassa perheessä lomautukset tai irtisanomiset ovat kiristäneet perheiden taloutta ja näitä hakemuksia on seuran toimistoon tullut ennätysmäärä” Kaario kertaa kuulemaansa.

”Tästä aiheesta keskusteltiin seuran toimistossa muutama viikko sitten. Kaikille haluttaisiin mahdollistaa koripallon harrastaminen, mutta seurankin talous on tiukalla. Hongassa toimiva ja edelleen aktiivisesti harrastava Kelohalkojen porukka tarttui haasteeseen. Nopea kysely porukan kesken vahvisti odotukset. Halusimme osaltamme toteuttaa ”give back” ajatusta ja keräsimme keskuudestamme summan, jolla mahdollistamme kolmen nuoren harjoittelun ja pelaamisen tällä kaudella.”

Kelohalkojen mestaruusjoukkue vuosimallia 2019 Savonlinnasta 60+ sarjasta. Ylävasemmalta: Kari Kaario, Ari Rahkonen, Roy Herold, Anssi Vanjoki, Juhani Herrala, Jarmo Rissanen. Alavasemmalta: Olli Heinonen, Jari Räikkänen, Pekka Tykkyläinen, Tapani Väljä, Harri Seppänen

Seurassa ele otettiin suurella ilolla vastaan.

”Kelohalkojen tempaus oli täysin odottamaton, mutta hieno ele hienoilta miehiltä. Otamme Kelohalkojen tuen junioreille kiitollisena vastaan. Toimihenkilöt ovat valinneet kriteeristönsä mukaan ne perheet, joiden harrastuskustannuksiin tuki kohdennetaan, pitäen kiinni anonymiteetistä. Valittujen junioreiden vanhemmat tulevat saamaan ilmoituksen maksuhuojennuksesta sekä sen mahdollistaneesta porukasta”, kertoo seuran toiminnanjohtaja Anne Eklund.

”Uskoisin, että vastaava onnistuisi muissakin seuroissa. Tämä voisi hyvinkin olla alumnitoiminnan ensimmäinen aktiviteetti. Jos koet saaneesi koriksesta jotakin, haastan sinut mukaan tähän tai muuhun seurassasi tärkeäksi koettuun hankkeeseen!” Kaario päättää innostuneena.

Mikäli yrityksestäsi löytyy kiinnostusta lasten ja nuorten harrastusmaksuissa tukemiseen, ota yhteyttä meihin niin keskustellaan aiheesta lisää: 

Sonja Herrala
Yhteisömanageri
Tapiolan Honka

sonja.herrala@tapiolanhonka.fi
045-1751475