Tapiolan Hongan edustusjoukkueet mukaan Espoo Unitediin

Tapiolan Honka on tehnyt sopimuksen miesten ja naisten edustusjoukkueidensa pelioikeuksien siirtämisestä Espoo Unitedin hallinnoimaksi. Suomen Koripalloliitto vahvisti 20.6.2016 Hongalle paikat sekä Naisten Korisliigaan että Miesten 1A-divisioonaan seuraavaksi pelikaudeksi. Hongan omat resurssit keskitetään menestyksellisen juniorikoripallotoiminnan ja Hongan omistaman koripallon harjoitushallin – Summahallin – toimintojen kehittämiseen.

Espoo United on keväällä 2016 perustettu Espoon alueen urheilun katto-organisaatio, jonka alaisuuteen pyritään saamaan espoolaisia lajirajojen ylimeneviä kilpaurheiluseuroja. Tapiolan Honka päätti toisena lajina, jääkiekon jälkeen, liittyä mukaan Espoo Unitediin edistämään espoolaista urheiluyhteistyötä, nostamaan kovassa myötätuulessa olevaa koripalloa, sekä kehittämään Tapiolan Urheilupuiston aluetta.

”Tapiolan Hongan edustusjoukkueiden siirron taustalla oli halu siirtää molemmat edustusjoukkueet, miehet ja naiset, ammattimaisiin käsiin taholle, jolla on tahtoa espoolaisen urheilun edistämiseen sekä korkealaatuiset tilat koripallotapahtumien järjestämiseen. Espoo United ammattimaisena edustusurheiluorganisaationa on yhdistystä parempi taho kantamaan taloudellisen vastuun edustusurheilusta. Espoo Unitedin koripallojoukkue pyritään rakentamaan pääosin espoolaisten pelaajien varaan, ja siten se tarjoaa polun omille junioreillemme edetä pelaamaan korkeimmalla mahdollisella tasolla”, kertoo Tapiolan Honka ry:n puheenjohtaja Mika Numminen.

”Haluamme omalta osaltamme olla toteuttamassa visiota Tapiolan Hongasta, jossa sen edustusjoukkueet pelaavat kansallisella huipulla sekä tavoittelevat kansainvälistä menestystä. Ensimmäisenä tavoitteena on palauttaa miesten edustusjoukkue kansalliselle huipulle ja naisten osalta vakiinnuttaa paikka yhtenä korisliigan kärkijoukkueista. Molempien edustusjoukkueiden pääasiallisena pelipaikkana on Espoo Metro Areena Tapiolan urheilupuistossa. Espoo Unitedin tarkoituksena on lisäksi uudella tavalla saada espoolaiset perheet innostumaan jääkiekon ja koripallon seuraamisesta, jatkaa Espoo Unitedin omistaja ja toimitusjohtaja Jussi Salonoja.

”Meillä on halu olla mukana edistämässä espoolaista edustusurheilua, ja päätöksemme mennä mukaan Espoo United -yhteisöön on tärkeä askel tässä. Uskomme vahvasti siihen, että lajien yhdistäminen ja erinomaiset tilat mahdollistavat pitkäjänteisen edustusurheilun kehittämisen Espoossa. Uuden pelikauden alun odottaminen on aiempaa jännittävämpää, sillä nyt oman lajimme koripallon lisäksi odotamme myös jääkiekkokauden alkua ja ottelutapahtumia Espoo Metro Areenalla”, Mika Numminen toteaa.

Lisätietoja:  Mika Numminen, 050-3324532