Tapiolan Hongan C-tytöt 15-0 rekordilla EGBL Superfinaaliin Pietariin (30.3-2.4)

Tapiolan Hongan C-tytöt pelaavat kansainvälistä EGBL-sarjaa (European Girls Basketball League) ja viime viikonloppuna pelattiin sarjan kolmas osaturnaus Tukumsissa, Latviassa. Aikaisempien osaturnausten valossa odotettavissa oli kauden kovin turnaus.

Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli isokokoinen, mutta urheilullinen joukkue Valko-Venäjältä (RGUOR). Peli oli kovaa kamppailua nopeuden/taidon ja koon/fyysisyyden välillä. Hongan tytöt ottivat hienosti iskuja vastaan ja antoivat myös oman osansa takaisin. 13 pinnan voitto antoi hyvän alun turnaukselle.

Toinen peli oli ennakko-odotuksiltaan mielenkiintoinen. Vastaan asettui Audentes, Tallinnasta. Heidän sentteri, 190 cm pitkä Anete Adler, johti levypallotilastoa ja oli pisteissäkin korkealla tilastoissa. Aada Rauhansalo sai eliminoitua Adlerin ennakkoluulottomasti pois korin läheisyydestä ja se mahdollisti joukkueen nopeat hyökkäykkset, joilla juostiin Audentesin yli. Loppu tulos 67-20 kertoo joukkuetaktiikan onnistumisesta.

Turnauksen toinen pelipäivä oli ennakko-odotuksiltaan turnauksen kohokohta. Vastaan asettuivat rakas vastustaja Helmi Basket sekä Riga Jugla. Jugla ei ollut Hongan lailla hävinnyt yhtään ottelua ennen tätä turnausta. Helmi peli näin jälkeen päin arvioituna oli koko turnauksen tasokkain ja kovatempoisin ottelu. Puoliajalla eroa oli +6 meille mutta toisen jakson viimeiset 3 minuuttia Helmi vei 10-3. Tytöt kokosivat itsensä hienosti puoliajalla ja kolmas jakso oli meille 20-8. Henna Sandvik ja Peppi Tyynilä olivat pitelemättömiä läpi ottelun. Lopputulos 62-46 Hongalle.

Myöhäisillan ottelu Riga Juglaa vastaan alkoi tasaisissa merkeissä. Juglan takamies johti sarjan pistetilastoa +16 pisteen ottelukeskiarvolla, mutta Hongan terrierimäinen mies- sekä paikkaprässi Pihla Klemolan johdolla väsytti Juglan pelinrakentelun ja Honka karkasi toisella ja kolmannella jaksolla helpohkoon voittoon. Neljäs jakso oli lähinnä tyylittelyä, jossa Iines Liimatainen naulasi kolmosella summerin soidessa 30 pisteen voiton Hongalle. Turnauksen viimeinen peli sunnuntaina oli ennalta arvioituna turnauksen helpoin ja Honka rallattelikin 80-30 voittoon paikallisesta Tukumsista.

Turnauksen All-Star viisikkoon valittiin 2 tyttöä Hongasta (Peppi Tyynilä ja Pihla Klemola) ja koko turnauksen MVP oli jälleen Henna Sandvik. Henna on ollut jokaisen turnauksen MVP!

”Historiallisella 15-0 voittosuhteella on hienoa lähteä Pietariin”, sanoo joukkueen valmentaja Klaus Rauhansalo. ”En tiedä tilastoja niin tarkkaan, mutta uskon, että meidän jengi teki suomalaista koripallohistoriaa hoitamalla itsensä EYBL Superfinaaliin ilman tappioita. Meidän täytyy kuitenkin ymmärtää, että haaste tästä eteenpäin vain kasvaa, sillä tulemme olemaan lopputurnauksessa kaikkien joukkueiden halutuin päänahka, enkä odota tuomareiden tai pietarilaisen yleisön meitä juuri auttavan.”

Hongan C-tytöillä on kausi mennyt toistaiseksi nappiin myös kotimaisissa sarjoissa. Valtakunnallisessa B-tyttöjen 1-divarissa olemme yhden ottelun päässä Final Four-paikan varmistamisesta, sekä C-tyttöjen SM-sarjassa saldona on 4 voittoa ja 0 tappiota. Ensi viikonloppuna Hongan tyttöjen pelit jatkuvat Säynätsalossa, C-tyttöjen turnauksessa sekä sieltä suoraan sunnuntaina Tampereella B-tyttöjen divarimatsilla. ”Alamme lähestyä koripalloilijan parasta vuodenaikaa. Uskon, että tyttöjen kova harjoittelu syksyn ja talven pimeinä iltoina sekä tahto kehittyä päivä päivältä paremmaksi, tulee tuottamaan tänä keväänä mukavia muistoja”, Rauhansalo päättää.

Teksti ja kuvat: C-tyttöjen jojo ja valmennus