Tapiolan Hongalle lisenssit miesten Korisliigaan ja 1B -divisioonaan

Hongan miesten joukkueen loistava kausi 2023-24 huipentui eilen Koripalloliiton myöntämään liigalisenssiin miesten Korisliigaan pelikaudelle 2024-25.

Joukkueen rakentaminen on sujunut hyvin ja seurassa on innostunut ja odottava tunnelma tulevan kauden ympärillä. Joukkueen päävalmentajana jatkaa joukkueen takaisin Korisliigaan johdattanut Aapo Heinonen.

”Hyvillä mielellä jatkan tämän joukkueen valmentamista. Kuten meidän nuoret pelaajamme, minäkin olen nyt kokeneempi korisliigavalmennukseen, kuin viime kerralla hieman yllättäen tulleen nousun jälkeen. Myös seura on nyt valmiimpi ja olemme ottaneet opiksemme aiemmin tehdyistä virheistä. Lähtökohta kauteen on siten parempi, vaikka budjettimme on edelleen melko varmasti sarjan vaatimattomin. Yritämme korvata taloudellisen niukkuuden muilla keinoin”, Heinonen kertoo.

Yksi keino on hyvin koottu joukkue, jossa puhalletaan yhteen hiileen ja jossa joukkueen menestys ajaa omien tilastojen ohi.

”Nousu Korisliigaan oli koko kauden meidän ainoa tavoite ja se lunastettiin suvereenilla esityksellä. Viime kaudella hyvien pelaajien lisäksi, iso osa menestystä perustui hyvään yhteishenkeen. Pelaajilla oli kopissa kivaa keskenään ja samaan aikaan harjoituksissa kisattiin kovaa. Tempo ja kilpailun taso harjoituksissa oli erinomainen. Sitä kautta päädyimme rakentamaan tulevan kauden joukkueen viime kauden joukkueen pohjalle”, kertoo Heinonen.

Yhtenä tärkeänä osana liigaprojektia Honka päätti hakea villikorttia miesten I-divisoona B:hen. Seuralle myönnetty divarin sarjalisenssi antaa mahdollisuuden isoon pelaajarinkiin, jossa kaikilla pelaajilla on selkeä peli- ja kehityspaikka. Sarjapaikka mahdollistaa myös U19-junioreille pelaajapolun kohti Korisliigaa. Hyppäys juniorisarjoista liigaan on aivan liian suuri ja tämä väliporras antaa nuorille pelaajille laadukkaan ympäristön kehittyä liigatason pelaajaksi.

Miesten korisliigajoukkue ja 1DB-joukkue toimivat kiinteässä yhteistyössä. Joukkueen vastuuvalmentajana toimii liigajoukkueen valmentaja Heinonen. Avukseen Heinonen saa erittäin mielenkiintoisen valmentajan, sillä liigajoukkueen pelaajana jatkava David Gonzalvez laajentaa repertuaariaan ryhtyessään divarijoukkueen valmentajaksi.

”Divarijoukkueen tärkein tehtävä on tarjota pelipaikka ja -minuutteja niille pelaajille, jotka tekevät kovasti töitä kehittymisensä eteen. Joukkueessa tulee pelaamaan sekä liigarosterin, että U19-ikäluokan pelaajia. Nuorille pelaajille divisioona tulee tarjoamaan haastetta vahvempia pelaajia vastaan. Oman roolini näen inspiroivana tukena pelaajien kehitykselle. Haluan olla kasvattamassa itseluottamusta ja antamassa työkaluja onnistumisiin pelisuoritusten aikana. Joukkueena haluamme tietysti olla kilpailullinen, mutta ne tavoitteet tai voitot mitä haemme ovat enemmänkin heikkouksien kääntäminen vahvuuksiksi ja uudet kokemukset, kuin se mitä taululla lukee” David Gonzalvez kuvailee.

”Valmentajana haluan pelaajien toivottavan tervetulleeksi epämukavuusalueen, sen sijaan että pelattaisiin aina omilla vahvuuksilla. Näissä otteluissa pelilliset panokset eivät ole korkealla, kun ei tavoitella nousua mutta se ei tarkoita että kentälle tultaisiin leikkimään. Nyt haetaan kehitystä, jos pelaajan haaste on vaikka screeneissä, voit olla varma että tulet päätymään tilanteisiin jossa toistoja screenaamisesta tulee paljon. Tämä on paikka jossa on mahdollisuus päästä lähemmäksi niitä omia tavoitteita, joita pelaajauralle on asetettu. Tälle joukkueelle on tarve ja olen iloinen päästessäni Aapon rinnalle kehittymään myös valmennuksessa!”

”Hongassa on mahdollisuus kehittyä ja asettaa omat tavoitteet korkealle, olet sitten pieni juniori, tyttö, poika tai edustusjoukkueen pelaaja. Tässä seurassa siihen tarjotaan mahdollisuus ja olen innoissani saadessani olla osa sitä kehitystyötä!” Gonzalvez päättää.

Artikkelikuva: Samira Lee