Talvijuhla 2019 kokosi Honka-perheen yhteen – Hall of Fame viirit paraatipaikalle

Tapiolan Hongan vuotuinen gaalailta Talvijuhla on nyt juhlittu. Lauantaina 9.2. Honkahalli sekä Honka-perheen aikuiset pukeutuivat jälleen parhaimpiinsa. Yhdessä juhlittiin mennyttä koripallovuotta ja toivotettiin  tervetulleeksi seuraava. 

Yksi Hongan perinteistä on vuosittain alkuvuodesta järjestettävä Talvijuhla. Tänäkin vuonna 250 honkalaista saapui kotihallille nostamaan maljat menneelle ja tulevalle.

Juhlahumu käynnistettiin alkumaljoilla sekä kaksi vuotta sitten seuran 60-vuotisjuhlassa perustetun Hall of Fame – kunniagallerian viirien julkistuksella. Hall of Fame – viirit löytyvät nyt paraatipaikalta Honkahallin Tallink-kentän pitkältä seinältä. Ne muistuttavat seuran juurista. Kunniagalleriaan on valittu poikkeuksellisen pitkän ja merkittävän uran Hongassa pelanneita sekä valmentaneita henkilöitä.

Hall of Fame viirit paljastettiin Talvijuhlassa 2019.

 

Maljat nostettiin menneelle, värikkäälle koripallovuodelle. Muun muassa menestykselle, yhteistyökumppaneille, ympäri Suomea ja maailmaa pelaaville honkalaiskasvateille, Tallink-turnaukselle sekä seuran avaamalle keskustelulle vähävaraisten perheiden haasteista selvitä harrastusmaksuista.

Honkahallin ilmettä on viimeisen vuoden aikana päivitetty. Hallin uudistuksen suunnittelussa on toiminut apuna sisustusalan ammattilainen Vertti Kivi. Kenttien uudistuksessa halliin on tuotu vahvemmin honkalaisia värejä, valkoista ja vihreää. Tyylikäs ja jatkuvasti kehittyvä kumppaniseinä näkyvimpänä uudistuksena. Kenttien ilmeen päivittämisestä kiitämme yhteistyökumppanimme Grano Dieselin ammattitaitoista henkilökuntaa.

Honkahalli toimii erinomaisesti gaalatilana.

Talvijuhlassa nautittiin yhdessä maittava illallinen, vaihdettiin kuulumisia, nautittiin live-musiikista sekä palkittiin ansioituneita honkalaisia, niin seuran omilla kuin Koripalloliitonkin ansiomerkeillä. Tapiolan Honka vastaanotti myös seurana Olympiakomitean ja Koripalloliiton Tähtimerkin. Tähtiseurassa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan. Tähtimerkki on lupaus laadusta kaikille seurassa ja sen ympärillä toimiville.

Susanna Strömberg Koripalloliitosta luovutti Tähtiseura-merkin Hongan hallituksen puheenjohtajalle Manne Airaksiselle merkiksi laadukkaasta junioritoiminnasta.

Delicatessenin valmistama illallinen keräsi kiitosta.

 

Pepe Willberg tanssitti honkalaisia alkuillassa.

 

Vuonna 2019 Tapiolan Honka palkitsi seuran omilla hopeisilla ansiomerkeillä viisi honkalaista. Palkitut ja perustelut: 

Peetu Öunap – Ansioistaan innostuneena, innostavana ja positiivisena juniorivalmentajana.

J-P Sipponen – Ansioista juniorivalmentajana sekä 3×3-koriksen jalkauttamisesta Tapiolan Honkaan.

Pekka Rantala – Ansioista pitkäaikaisena seuran taustavaikuttajana ja tukijana.

Milla Suviranta – Ansioista monivuotisena joukkueenjohtajana sekä ympäristövastuun ja kestävän kehityksen toimenpiteiden käynnistäjänä Honkahallilla.

Terhi Rauhansalo – Ansioista pitkäaikaisena joukkueenjohtajana, vapaaehtoistyöntekijänä sekä hallitustyöstä.

Illan juontaja Sonja Herrala, Hongan hopeisilla ansiomerkeillä palkitut Terhi Rauhansalo, Pekka Rantala ja Milla Suviranta sekä hallituksen pj. Manne Airaksinen ja toiminnanjohtaja Anne Eklund.

Vuonna 2019 Talvijuhlassa palkittiin neljä henkilöä Koripalloliiton myöntämillä ansiomerkeillä. Palkitut ja perustelut: 

Jaana Turunen – Pronssinen ansiomerkki on myönnetty Jaanalle eteläisen-alueen hyväksi tehdystä työstä. Lukuisten Honka-töiden ohella Jaana on toiminut sarjavastaavana jo 2010-vuodesta saakka, ensin juniorisarjoissa ja viimeiset vuodet naisten harrastesarjoissa. Erityismaininnan Jaana ansaitsee myös lastenvahtipalveluistaan sekä upeiden villasukkien neulonnasta!

Villu Kask – Pronssinen ansiomerkki on myönnetty Villulle. joka on työskennellyt Kiinteistö Oy Honkahallin palveluksessa hallin valmistumisesta, eli vuodesta 2011 lähtien. Villu on sydämellinen, iloinen ja palvelualtis Honkahallin yleismies, jonka avusta jokainen hallilla vieraileva henkilö pääsee osalliseksi. Villu toimii myös erotuomarina, valmentajana ja auttaa kaikkia Suomessa turnauksia järjestäviä tahoja tuomarihankinnoissa.

Koripalloliiton ansiomerkkejä jaettiin sekä iloisissa tunnelmissa…

Antti Viitanen – Pronssinen ansiomerkki on myönnetty Antille, joka on toiminut Tapiolan Hongassa 1990-luvun alusta lähtien. Ensin junioripelaajana, sitten valmentajana ja sen jälkeen seuran palkallisena työntekijänä. Antti on uudistanut ja kehittänyt Hongan valmennusjärjestelmää niin, että seuran lasten ja nuorten valmennuskokonaisuus on tänä päivänä erittäin toimiva ja laadukas. Antin panos Hongan ammattivalmentajien palkkaamisessa, valmentajien ammattitaidon kehittämisessä sekä mielekkäiden toimenkuvien luomisessa on hyvin merkittävä.

Juhani Herrala – Hopeinen ansiomerkki on myönnetty Juhanille, joka on toiminut oman pelaajauransa jälkeen juniorivalmentajana Hongassa 80-luvulta aina viime vuosiin saakka. Valmennustyön ohella, Juhanilla on ollut merkittävä rooli hallitustyöntekijänä vastuualueenaan valmennustoiminnan ohella Euroopan suurimman juniorikoripalloturnauksen Tallink-turnauksen johtaminen ensimmäisestä tapahtumasta lähtien. Nyt vuosia turnauksen parissa on vierähtänyt jo 21. Turnauksen järjestäminen on valtava urakka, josta Juhani kantaa yhä suurimman vastuun.

Juhani oli myös yksi keskeisistä henkilöistä honkahallin valmistumisessa. Työpanos hallin rakentamisessa ja siihen liittyvissä asioissa oli todella merkittävä. Hallin valmistumisen jälkeen Juhani on toiminut Kiinteistö Oy Honkahallin hallituksessa ja vastaa edelleen hallin ylläpitoon liittyvistä asioista. Ei mene päivääkään, etteikö Juhanilta kysyttäisi neuvoa erilaisissa hallin käyttöön tai tekniikkaan liittyvissä asioissa.

Juhani Herralan tekemä työ Tapiolan Hongan, kaikkien seuran junioreiden, aikuispelaajien sekä meidän työntekijöiden hyväksi on mittaamattoman arvokas.

…että hyvin liikuttuneissa, juontajan lukiessa yleisölle kuvausta isänsä pyyteettömästä työstä seuran eteen.

 

Edustusjoukkueiden P**** Vitsi Battle kevensi tunnelmaa ennen vauhdikkaita tunteja tanssilattialla. Kuvassa Ville Wuorenjuuri.

Seura haluaa kiittää onnistuneesta Talvijuhlasta kaikkia paikalle saapuneita Honka-perheen jäseniä, nuoria työntekijöitä jotka toimivat tarjoilijoina, live-esiintyjiä; Pepe Willberg & Jukka Kaario Blues Band, erinomaisen illallisen valmistanutta Delicatessenia, Jaana Turusta, Kirsi Väljää sekä Camilla Erikssonia, valokuvaaja Arto Isotaloa ja toimiston väkeä juhlajärjestelyistä. Ensi vuoteen!