Tallink-turnauksesta Espoo liikkuu Tournament

Espoossa pelattava, Suomen suurin juniorikoripalloturnaus, tunnetaan jatkossa nimellä ESPOO LIIKKUU TOURNAMENT.

Espoolaisseurojen Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin 23 kertaa yhteisesti järjestämä turnaus on alkuperäiseltä nimeltään EHBT-turnaus (2000–2015). Vuonna 2016 turnauksen yhteistyökumppanina aloitti Tallink Silja ja turnauksen nimi vaihtui Tallink-turnaukseksi. Yhteistyö päättyi viime vuoden turnaukseen ja ensi elokuussa koripalloväki kokoontuu Espoo Liikkuu Tournamentiin 25.-27.8.2023.

”Olemme erittäin iloisia uudesta turnausnimestä, johon kiteytyy hienosti turnauksen sisältö, sillä yli 500 joukkueen turnauksessa liikutetaan Espoossa tuhansia lapsia ja nuoria”, toteavat Tapiolan Hongan toiminnanjohtaja Anne Eklund ja EBT:n toiminnanjohtaja Pipa Böök.

Espoolaiset koripalloseurat ovat vuosikymmenten ajan tehneet toimivaa yhteistyötä turnauksen järjestämiseksi. Hongan ja EBT:n lisäksi kolmas espoolainen koripalloseura Leppävaaran Pyrintö on viime vuosina ollut mukana avustamassa talkootyöjärjestelyissä.

Turnaus on ollut jo pitkään Espoon suurin vuotuinen matkailutapahtuma, kun ympäri Suomea ja ulkomailta turnaukseen saapuvat joukkueet kannattajineen täyttävät Espoon kaikki hotellit ja suuren osan ravintoloista.

”Turnaus on hieno esimerkki Espoo tarinasta, kaupungin ja Liikunnan ja urheilun tulosyksikön tavoitteista. Espoolaisseurat tekevät hienoa työtä paitsi yksin myös yhdessä. Juuri tällaisessa haluamme olla mukana ja tuoda palvelukokonaisuuteen palasen muuta espoolaista ulkoliikuntatarjontaa osallistujille ja heidän perheilleen”, iloitsee Espoon Liikuntajohtaja Martti Merra.

Espoo, Tapiolan Honka ja EBT toivottavat kaikki joukkueet tervetulleeksi Espooseen 25.-27.8.2023!

Ilmoittautuminen turnaukseen aukeaa 17.5.2023. Lisätietoja löytyy turnauksen nettisivuilta www.espooliikkuutournament.fi