Takamieskaksikko Määttänen ja Tyynilä jatkaa Hongan paidassa ensi kaudella

Tapiolan Hongan naisten joukkueille iloisia sopimusuutisia playoffs-kevään kynnyksellä, kun nuori takamieskaksikko Marianne Määttänen ja Peppi Tyynilä ovat allekirjoittaneet jatkosopimukset Hongan kanssa.

Määttänen teki läpimurron kuluvalla kaudella naisten korisliigassa pelaavan joukkueen aloitusviisikkoon ja onkin ollut joukkueen kantavia voimia läpi kauden 7,4 pisteen ja 2,2 syötön keskiarvolla ottelua kohden.

”On ollut kiva päästä pelaamaan liigaan kokeneita pelaajia vastaan ja olen oppinut kauden aikana paljon, saanut enemmän rohkeutta ja kovuutta pelaamiseeni. Ensi kauden suhteen odotukset ovat myös korkealla, meillä on nuori ja kovaa työtä tekevä joukkue ja uskon mahdollisuuksiini kehittyä vielä entisestään hyvässä ympäristössä”, 19-vuotias Määttänen kertoo.

”Olen super iloinen Mariannen päätöksestä jatkaa osana joukkuettamme myös kaudella 23-24. Martsa on pelannut huikean tulokaskauden Naisten Korisliigassa. Martsa on nuori pelaaja, joka on kovalla työllä nostanut itsensä täysin uudelle tasolle pelaajana. Sen lisäksi loistavana persoonana hän sopii hyvin joukkueemme tulevaisuuteen. Hänellä on katto erittäin korkealla ja suurella mielenkiinnolla jäämme odottamaan seuraavia askeleita”, kommentoi päävalmentaja Niko Nyholm Määttäsen jatkosopimusta.

Tyynilä on puolestaan ollut naisten I-divisioonan joukkueessa tärkeässä ja isossa roolissa pelinjohtajan paikalla ja väläytellyt taitojaan myös Naisten Korisliigassa. Peppi on esiintynyt naisten divarissa 11,3 pisteen ja 5,2 syötön keskiarvoilla pelaten reilut 30 minuuttia ottelua kohden.

Nyholm iloitsee Tyynilän jatkosopimuksesta; ”Hienoa, että Peppi on valinnut jatkaa meillä myös tulevalla kaudella. Peppi on pelannut loistavan divarikauden ja väläytellyt osaamistaan jo korisliigaparketillakin. Peppi on ahkeruudellaan vakuuttanut valmennuksen ja on valmiina ensikaudella läpimurtoon myös liigassa.”

Myös Tyynilä on iloinen jatkostaan kasvattajaseurassa; ”Kuluneella kaudella olen päässyt pelaamaan divaria ja hakemaan kokemusta liigasta. Tämän porukan kanssa yhdessä treenaaminen ja kehittyminen on ollut antoisaa. Onneksi kausi ei ole vielä ohi ja parhaimmat pelit on vasta edessä. Odotan innolla tulevaa kautta. Tämä ympäristö on aina antanut hyvät olosuhteet harjoittelulle ja tarjoaa varmasti uusia kokemuksia sekä mahdollisuuksia.”

Uusien sopimusten myötä Hongalla on naisten korisliigakaudelle 2023-24 kasassa jo viisi sopimusta. Elsa Lemmilä, Olivia Saarelainen, Emma Ristola, Marianne Määttänen, Peppi Tyynilä.

Kuvat: Samira Lee