Dionne Pounds - Tapiolan Honka Naiset

Syyskausi lähenee loppuaan miesten divarissa ja naisten Korisliigassa

Tapiolan Hongan edustusjoukkueiden syyskaudet lähenevät loppuaan. Miesten joukkueella on syyskautta jäljellä yksi ottelu, naisten joukkueella vielä kolme. Tulevana viikonloppuna miehillä on edessä syyskauden viimeinen ottelu, naisilla puolestaan tuplakierros.

Miehet: Ura Basket – Tapiolan Honka

Miesten joukkue kärsi kauden avaustappion keskiviikkona. Ennen ansaittua joulutaukoa Honka halajaa takaisin voittokantaan. Vastustajana sunnuntaina on Ura Basket ja pelipaikkana aina inhottava Littoisten monitoimitalo. Ura Basket on vaisusti sujuneen alkukauden jälkeen piristynyt ja on voittanut viimeisestä viidestä pelistään neljä.

Suunnanmuutokseen on varmasti useita syitä, mutta yksi suurimmista lienee amerikkalaisvahvistuksen vaihtuminen, kun Omar Briggs vaihtui Korisliigassakin pelanneeseen sentteri Kraidon Woodsiin. Korisliigakokemusta on myös Ura Basketin toisella avainpelaajalla, yli 100 Korisliigaottelua Kauhajoen ja Bisonsin riveissä pelanneella Santeri Latvalalla. Tämän kaksikon lisäksi sunnuntain kotijoukkueen avainpelaajiin kuuluvat vahva sentteri Teemu Ritanotko sekä alle 18-vuotiaiden maajoukkuepelaaja, laituri Riku Laine, joka johtaa divarin syöttötilastoa.

  • Ura aloitti kauden heikosti, mutta heidän pelaaminen on kehittynyt paljon ja jenkkivaihdoksen jälkeen ovat jo nousseet sarjan hänniltä keskikastiin. Meidän pitää harjoitella loppuviikko hyvin ja palata meidän pelin ytimiin: vauhdinpitoon ja aloitteellisuuteen, Hongan päävalmentaja Ville Neva pohtii.

Naiset: Tapiolan Honka – FoA ja Vimpeli – Tapiolan Honka

Naisten joukkueella on edessä kaksoiskierros. Lauantaina Tapiolan urheiluhallille saapuu toistamiseen tällä kaudella Forssan Alku, jonka Honka löi lokakuussa selvin lukemin 86-59. Honka ja FoA ovat sarjataulukossa sijoilla 4 ja 5, joten odotettavissa on tiukka kamppailu sarjapisteistä. Forssalaisten avainpelaajia ovat olleet takapelaaja Candice Warthen ja sentteri Minna Sten.

  • Viikon verran on tehty töitä uuden rolituksen ja pelitavan kanssa. Uusien asioiden sisäistäminen ottaa oman aikansa, mutta joka päivä mennään eteenpäin. Forssa pelaa kahdella isolla, mikä tuo omat haasteensa levypallopeliin. Hyökkäyksessä pitää olla hereillä Forssan vaihtuvien puolustusmuotojen kanssa, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kertoo.

Sunnuntaina Honka matkustaa toisen kerran kuluvalla kaudella Vimpeliin. Edellinen vierailu päättyi kotijoukkueen selkeään 81-56 voittoon. Honka pysyi tuolloin pelissä hyvin mukana puoliaikaan saakka, mutta toisella puoliajalla Vimpeli hallitsi peliä suvereenisti.

  • Vimpeli on hallinnut otteluita olemalla vastustajiaan fyysisempi. Pitkä matka ja lyhyt valmistautuminen testaavat materiaalimme leveyttä ja henkistä vahvuutta, Kujansivu toteaa.

Lauantain FoA-ottelu on samalla Hongan joululahjahaasteottelu. Tuomalla valmiiksi paketoidun lahjan peliin, voit osallistua haasteeseen. Pakettiin on hyvä merkitä, minkä ikäiselle tytölle/pojalle se soveltuu. Honka lahjoittaa kaikki kerätyt paketit Espoon Pelastakaa Lapset ry:lle, joka jakaa ne eteenpäin. Ottelu alkaa klo 14.