Susijengin konkari Tuukka Kotti vahvistamaan Hongan miehiä

Hongan miesten tulevan kauden korisliigajoukkue saa isojen päätyyn roppakaupalla kokemusta, kun maajoukkuekonkari ja viime kauden Helsingin Seagullsissa pelannut Tuukka Kotti liittyy joukkueen vahvuuteen.

Honka Summer Campille kuluvalla viikolla osallistuneet juniorit saivat melkoisen yllätyksen leirin päätöspäivänä, kun seura marssitti leirin päätöskisojen välissä kentälle Hongan miesten joukkueen ensi kauden vahvistuksen, juuri sopimuksen Honkaan allekirjoittaneen Tuukka Kotin, 41.

”Seuran juniorit ovat olleet läpi viime kauden niin suurena tukena edustusjoukkueille, että halusimme kertoa tämän merkittävän pelaajauutisen heille aivan ensimmäisenä. Reaktioista ja nimikirjoitusjonon pituudesta päätellen uutinen otettiin enemmän kuin ilolla vastaan” seuran toiminnanjohtaja Anne Eklund nauraa.

Kotti ei juuri esittelyjä kaipaa, mutta jos nyt parit lukemat uran uran ajalta: 226 aikuisten maaottelua Susijengissä, 13 kautta ja 472 ottelua Korisliigaa. Viimeiset viisi kautta Kotti on edustanut Helsinki Seagullsia, Hongan paidassa mies on nähty viimeksi kausilla 2008-2010.

Miesten joukkueen päävalmentaja Aapo Heinonen on erityisen iloinen nuoren joukkueen tuoreimmasta ja rutkasti kokeneemmasta vahvistuksesta: ”Joukkueen rakennuksessa tavoitteena on ollut luoda ympäristö, jossa kokeneet pelaajat tukevat nuorten matkaa heidän omien unelmiensa saavuttamiseksi. Tuukka osuu erinomaisesti tähän ajatusmaailmaan. Jo ensi keskusteluissa kävi selväksi hänen motivaationsa jakaa osaamistaan ja kokemuksiaan seuraavalle sukupolvelle. Samalla Tuukka tarjoaa loistavan pelaajan joukkueen korin alle. Erinomainen kyky puolustaa ja syöttää palloa sopivat loistavasti siihen koripalloon, jota ensi kaudella haluamme pelata.”

”Ensinnäkin, täytyy sanoa etten ole koskaan ennen saanut tällaista vastaanottoa. Aivan upea!” Kotti kommentoi saapumistaan Honkahallille 180 juniorileiriläisen eteen.  

”Todella hyvä ja kiitollinen olo siitä, että sain tämän mahdollisuuden liittyä Honkaan nyt. Tiedän että ura alkaa pikkuhiljaa olemaan loppupuolella niin tässä on aikalailla yhdistelmänä se kaikki mihin oma intohimo on alkanut siirtyä eli lajille takaisin antamiseen ja nuorten pelaajien kanssa toimimiseen. Upea päästä tähän organisaatioon mukaan. Joukkue tulee olemaan nuori, saan antaa kauden aikana paljon heille ja opin varmasti uutta tän hienon junioriorganisaation kautta. Saan tästä varmasti itse paljon eväitä jatkoon ja samalla pääsen antamaan vastineeksi oman panokseni Hongan miesten joukkueen projektiin.”

Hongan miesten korisliigajoukkuetta rakennetaan kohti liigakautta 2022-23 ja kausikortit tulevat myyntiin kesäkuun aikana!

Naisten ja miesten edustusjoukkueiden pelaajia kaudella 2022-23 vietti aikaa Honka Summer Camp-leiriläisten kanssa leirin päätöspäivänä. Miesten joukkueeseen toivotettiin tervetulleeksi Tuukka Kotti leirikisojen, All Stars-pelin ja palkitsemisten yhteydessä.