Suomen naiset kohtaavat Espanjan EM-karsinnoissa tänään, mukana Hongan Pounds ja Rokkanen

Suomen naisten maajoukkue on valmistautunut aktiivisesti tänään tiistaina pelattavaan EM-karsintaotteluun Espanjaa vastaan. Viime viikolla pelikuntoa hiottiin leirillä Kisakalliossa, josta joukkue matkusti Belgiaan kohtaamaan isäntämaan peräti kahdessa peräkkäisinä päivinä pelattavissa harjoitusotteluissa. Molemmissa otteluissa Belgia oli valmiimpi ja voitti ottelut 79-53 (37-26) ja 82-47 (39-29). Belgiasta matka jatkui Barcelonaan, jossa EM-karsintaottelu pelataan tänään klo 21.00.

SarajaDidi

Didi Pounds ja Sara Rokkanen harjoituksissa Espanjassa.

Tapiolan Honkaa maajoukkueessa edustavat kapteenina toimiva konkari Dionne ”Didi” Pounds ja ensikertalainen Sara Rokkanen. Tavoitimme naiset Espanjasta kertomaan matkastaan ja odotuksistaan karsintaottelua ajatellen.

Kertokaa vähän Belgiaa vastaan pelatuista harjoitusotteluista?

Didi: Ensimmäinen peli oli vähän tutustumista uusiin kuvioihin ja pelitapaan. Toinen peli oli meiltä parempi, kuin ensimmäinen, vaikka lopulta hävittiinkin enemmän. Toisessa pelissä hyökkäys oli jo rohkeampaa ja toteutettiin omaa peliä paremmin. Pelikovuutta on kuitenkin vielä lisättävä paljon. Oma peli ei vielä ole ollut parhaimmalla tasolla, mutta Espanjaa vastaan tulee olemaan!

Sara: Hyökkäys on ollut ok molemmissa otteluissa, mutta puolustuksessa on parantamisen varaa. Vaatimustaso on tosi korkea!

Millaisia odotuksia teillä on Espanja-ottelua ajatellen?

Didi: Coach Pekka Salminen esitti meille kysymyksen, onko peli uhka vai mahdollisuus? Mä koen pelin mahdollisuutena. Salmisen sanoin, jos pelataan Espanjaa vastaan 20 kertaa, me voitetaan varmasti ainakin yksi peli. Miksei se ei voisi olla tämän päivän peli? Eli ei voi sanoa, että ei ole mahiksia voittaa. Henkilökohtaisella tasolla, mun on pakko luottaa itseeni puolustuksessa ja uskaltaa puolustaa aggressiivisesti iholla. Hyökkäyksessä mulla pitää olla itsevarmuutta käyttää ratkaisupaikat koko 40min.

Sara: Mä en rehellisesti tiedä ihan mitä odottaa. Kovaa peliä, se on varma. Henkilökohtainen tavoite on onnistua erityisesti puolustuspäässä.

Brysselissä nostettiin riskiluokitus korkeimmalle tasolle joukkueen ollessa kaupungissa. Ensimmäinen ottelu pelattiin täysin normaalisti ennen luokituksen nousua, mutta lauantain toinen ottelu oli jo vaakalaudalla sillä yleisötapahtumat peruutettiin keskusta-alueella kokonaan, kauppoja ja palveluita suljettiin. Ottelu kuitenkin pelattiin aikataulun mukaan, sillä pelipaikka ei sijainnut kaupungin keskustassa. Joukkueen matkustaessa Brysselistä Madridiin, oli lentokentällä erityisen tarkat turvatoimet ja osa joukkueen staffistakin tarkastettiin äärimmäisen tarkasti. Madridin päässä taas turvahenkilöstö odotti jo lentokoneen ovella Brysselistä saapuvia matkustajia.

Pelottiko/jännittikö tilanne ja tapahtumat Belgiassa?

Didi: Joo pelotti, kun ei oikein tiedetty millainen tilanne Belgiassa oli päällä. Lauantaina, kun terroriuhkatila nostettiin Brysselissä maan korkeimpaan eli neljään ja muualla maassa kolmeen, oli jännitystä ilmassa. Pelipaikkamme Namur oli kuitenkin vain 60km Brysselistä. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja äidinkään ei enää tarvinnut olla niin huolissaan.

Sara: Mä en ollut niin huolissani. Äiti kotona oli enemmänkin huolissaan ja kyseli kauheasti miten menee ja missä liikun. Aseistetut sotilaat Brysselin lentokentällä toivat vaaran tunteen tilalta enemminkin turvallisuuden tunnetta. Siinä äijät käveli vaan normaalisti rynnäkkökiväärien kanssa…

Mitä muuta haluaisitte kertoa reissuelämästä siellä maailmalla? 

Didi: Tämä Espanjan hotelli on tosi, miten sen nyt sanoisi, mielenkiintoinen. Ulkoota katsottuna, vähän niin kuin navetta keskellä ei-mitään. Sisältä taas, kuin linna tai Pietarin kirkko. Coach Salminen puhuu kyllä kauhuelokuva Hohdon hotellista.

On suuri kunnia, että mut valittiin maajoukkueen kapteeniksi. Bonusta on se, että tittelin tuomana saan vähän junnuttaa muita tyttöjä ja valita mm. vaatteet, hieronta-ajat jne ensimmäisenäisenä.

Sara: Belgiassa oli superhyvät ruuat, se kun on urheilijalle aina tärkee juttu. Täällä Espanjan päässä keitot on ollu kamalia, jotain herne-linssi-kaalijuttuja. Väsymys läppä on ollut reissussa parasta antia. Salminen lainasi Tippa T:tä: ”Mä oon nii swägä et seinätki kostuu”. Ollaan avattu Susiladies snapchat, jossa huikeaa sisältöä. Kaikki seuraamaan meidän matkaa maajoukkueen kanssa!

Terveisiä Hongan naisille? 

Didi ja Sara: Ollaan kuultu, että siellä Espoossa on flunssa-aalto kaatanut jengiä sänkyyn. Nyt enemmän vaatetta päälle ja hoitakaa itsenne terveeksi! Vaikka peleistä onkin nyt taukoa, niin muistakaa oleellinen, eikä hilluta liikaa kaupungilla iltaisin. Ikävä teitä!

Sara, olet tehnyt valinnan yliopistosta ensi kaudelle. Onnittelut koko honkaperheeltä! Kerrotko meille vielä loppuun vähän valinnastasi?

Valitsin siis Toledo Universityn, joka sijaitsee Ohiossa. Olen erittäin tyytyväinen valintaani! Yliopisto vaikuttaa paikkana siistiltä, staffi on pätevän oloinen ja pelaajat vaikuttaa hyviltä tyypeiltä. Koulussa myös panostetaan paljon naisurheiluun ja erityisesti korikseen! Pelillisesti toivon että pärjään college koriksessa. Jään varmasti kaipaamaan suomalaista ruokaa, sekä herkkuja; salmiakkia ja lakuja.

EM-karsintaottelu pelataan klo 21.00 Suomen aikaa. Ottelua voit seurata suorana Fanseatilta. Seuraa myös Snapchattiä: susiladies. 

Teksti: Sonja Herrala
Kuvat: Olivia Eklund ja Oma Design