Rutkasti kokemusta Hongan miehiin – tervetuloa David Gonzalvez

Hongan miesten edustusjoukkueen amerikkalaisvahvistus on valittu. Vuoden mittaisella sopimuksella joukkueeseen liittyy kokenut David Gonzalvez, 35, joka on pelannut Suomessa eri sarjatasoilla jo seitsemän kauden ajan.

193-senttinen Gonzalvez on monipuolinen ja kokenut usean pelipaikan pelaaja. Pelaajaura käynnistyi Richmondin yliopistosta, jonka jälkeen Gonzalvez starttasi ammattilaisuransa. Euroopan kentät on tulleet tutuksi ammattilaiskausien aikana Saksassa, Hollannissa ja Ranskassa. Korisliigassa mies on nähty kaudesta 2014-2015 lähtien, ensin Lahdessa sitten Kouvoissa ja viimeisimmät liigakaudet Tampereen Pyrinnössä. Kauden 2022-23 Gonzalvez pelasi 1B-divisioonaa Raholan Pyrkivässä 18,4 pisteen, 7,9 levypallon ja 6,9 koriin johtaneen syötön ottelukeskiarvolla.

”Joukkueen tavoite tulevalle kaudelle on selvä, Korisliigaan halutaan takaisin ja siksi tulokseksi ei kelpaa muu kuin 1A-divisioonan voitto. Kun kuulin mahdollisuudesta saada David joukkueeseen, innostuin heti. Hän tuo mukanaan johtajuutta ja voittamisen kulttuuria, jota ehdottomasti tarvitaan. Monipuolisena pelaajana hän tarjoaa myös vaihtoehtoja useammalle pelipaikalle” päävalmentaja Aapo Heinonen kommentoi amerikkalaisvahvistuksen valintaa.

”Harvoin tämän kaltaisen pelaajataustan omaavia pelaajia saadaan 1A- divariin. Meillä heitä on nyt kaksi, kun David ja Tuukka pääsevät yhdessä pelaamaan Hongan paidassa” Heinonen lisää.

Tuoreimman honkalaisen ajatukset sopimuksesta ja tulevasta kaudesta noudattavat samaa linjaa.

Tuukka Kotti oli oikeastaan ensimmäinen syy siihen miksi Tapiolan Honka tuntui oikealta vaihtoehdolta ensi kaudelle, kunnioitan häntä pelaajana suuresti. Keskustelimme Tuukan kanssa tulevasta kaudesta ja hänen jatkamisestaan Hongassa sekä joukkueen nousutavoitteista, siitä heräsi ajatus joukkueeseen liittymisestä. Coach Heinosen kanssa pääsimme nopeasti samalle aaltopituudelle ja pian keskustelimmekin jo sopimuksesta seuran kanssa. Olen erittäin innoissani vetämässä päälleni vihreä-valkoista peliasua ensi kaudeksi. Odotan valmennusryhmän ja erityisesti Jamar Wilsonin kanssa toimimista, sekä nuorten lahjakkaiden pelaajien kanssa kentälle pääsyä” Gonzalvez taustoittaa.

”Tulevan kauden aikana uskon pystyväni auttamaan nuoria pelaajia kehittymään ja tuomaan oman panokseni liiganousutavoitteen saavuttamiseksi. Joukkue on mielenkiintoinen ja uskon että kokenut osasto yhdistettynä nuoriin taitaviin pelaajiin on se mitä tarvitaan korkeatasoiseen kilpailuun joukkueiden välillä.”

Tapiolan Hongan kausikortit ovat jo myynnissä. Samalla kausikortilla näet Hongan naisten Korisliigan sekä miesten 1A-divarin kotiottelut! Kesäkuun loppuun asti voit hankkia kausikorttisi etuhintaan. Lue lisää kausikorteista ja tilaa omasi lippu.fi verkkokaupasta TÄÄLTÄ.

Artikkelikuva: Vera Olivia (IG: @veraolivias)