Riku Korhonen vastuunkantajaksi Tapiolan Honkaan myös tulevalle liigakaudelle

Honkalaiskasvatti Riku Korhosen kehityskaarta on saatu seurata miesten pelikentillä jo kolmen kauden ajan. 19-vuotias Korhonen nähdään tulevalla kaudella 2024-25 korisliigakentillä Hongan riveissä toista kertaa, nyt divarivuoden verran kokeneempana. I-divisioona A:ssa Korhonen kantoi harteillaan paljon vastuuta molemmissa päissä kenttää. Tilastokeskiarvoksi kirjattiin 15,6 pistettä, 6,3 levypalloa ja 5,1 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden.

Korhosen tavoitteet tulevalle kaudelle ovat selvät: ”Hyvillä fiiliksillä uudelleen Korisliigaan onnistuneen divarimestaruuskauden jälkeen! Kiva olla mukana rakentamassa jatkoa viime kaudelle nyt korkeammalla sarjatasolla. Ensi kaudella henkilökohtaisena tavoitteena on näyttää, että kehitystä viime liigakaudesta on tapahtunut ja pystyn auttamaan Honkaa vakiinnuttamaan paikan Korisliigassa.”

”Meillä tulee olemaan melko nuorehko joukkue tulevalla kaudella, paria konkaria lukuun ottamatta. Vauhdikasta peliä tullaan varmasti näkemään! Uskon, että meidän hyvä joukkuehenki jatkuu viime kaudelta, sekin tulee näkymään pelikentällä” Korhonen ennustaa ensi kauden joukkueesta kysyttäessä.

Päävalmentaja Aapo Heinonen odottaa mielenkiinnolla Korhosen seuraavia näyttöjä: ”Riku osoitti arvonsa joukkueelle kerta toisensa jälkeen menneellä kaudella. Parhaiten tämän huomasi niistä peleistä, joissa hän ei pelannut. Rikun pystyessä pelaamaan koko pelin, hävisimme kauden aikana vain yhden kerran, Seagullsille harjoitusottelussa. Onkin todella mielenkiitoista nähdä, mitä hän tulevalla kaudella Korisliigassa saa aikaan. Rikulla tulee olemaan iso rooli joukkueessamme. Taitavana viimeistelijänä ja hyvänä levypallopelaajana, hän panoksensa varmasti tulee näkymään niin kentällä, kuin tilastoissa.”

Julkaistut sopimuspelaajat kaudella 2024-25: Tuukka Kotti, David Gonzalvez, Riku Korhonen.

Kuvat: Samira Lee