Riku Korhonen jatkaa Hongan miehissä – harjoitusottelussa kaatui Bisons

Nuoresta iästään huolimatta Riku Korhonen,19, on jo melkoisen monessa liemessä keitetty koripalloilija. Korhonen oli yksi niistä omista kasvateista, joiden suorituksin Hongan miehet nousi Korisliigaan viime kaudeksi. Nyt samaa haetaan selkeällä tavoitteella uudelleen ottaen divarista vauhtia, aiempaa kokeneempana.

”Korisliigakaudesta saamani kokemuksen myötä uskon, että olen sekä hyökkäyksellisesti että puolustuksellisesti kypsempi pelaaja kuin viime divarikaudella. Pyrin antamaan joukkuellee johtavaa ja tärkeää roolia takakentällä. Tavoitteeni on kehittyä mahdollisimman paljon pelaajana sekä auttaa joukkuetta saavuttamaan kauden tavoite, joka on nostaa Honka takaisin Korisliigaan” Korhonen kommentoi alkavaa kautta.

Päävalmentaja Aapo Heinonen: ”Riku on nuori mies, joka antaa tekojen puhua puolestaan. Hänellä on nyt erinomainen paikka oppia ja saada vastuuta kokeneen Dave Gonzalvezin rinnalla. Kesän aikana hän onkin jo sisäistänyt roolinsa yhtenä vastuunkantajana joukkueessamme ja melko varmaa on, että alkavalla kaudella Riksa tulee olemaan divarin parhaita pelaajia. Juuri hänen kaltaisiaan seuran junioreita varten tavoittelemme korisliigapaikkaa seuraavalle pelikaudelle.”

Hongan miehet avasivat pelikauden harjoitusottelulla. Käynnistymisvaikeuksien jälkeen vierailu Forssassa liiganousija Bisonsia vastaan oli voitokas. Ottelu Hongalle loppulukemin 85-86. Preseason-pelissä Korhonen auttoi joukkuetta 13 pisteen, viiden levypallon ja kolmen koriin johtaneen syötön tilastorivillä. Kovimmat pistemiehet kauden ensimmäisessä pelissä: Gonzalvez 24/5/6 ja Lindbom 19/4/1.

Kotikentällä Hongan miehet nähdään ensikertaa perjantaina 8.9. klo 18.30 jolloin vieraaksi saadaan Helsinki Seagulls.

Hongan miesten runkosarjakausi starttaa lokakuun alussa. Kausikortit ovat myynnissä ja omasi voit hankkia TÄÄLTÄ. Hongan miesten joukkueen sopimuspelaajat alkavalle kaudelle: David Gonzalvez, Tuukka Kotti, Carl Lindbom, Iiro Tuomi, Santeri Makkonen, Markus Hyytiäinen, Saku Korhonen ja Lauri Hynönen – lisää pelaajauutisia tulossa kiihtyvällä tahdilla! Heinosen ja Jamar Wilsonin luotsaama joukkue tulee olemaan mielenkiintoinen seurattava 1.divisioona A:ssa kaudella 2023-24.