Reetta Piipari palaa Honkaan, Niko Nyholm jatkaa naisten päävalmentajana

Tapiolan Hongan tuorein valmentajauutinen liittyy naisten Korisliigajoukkueen ja seuran alle 19- ja alle 17-vuotiaiden tyttöjen valmennukseen. Ensimmäisen kautensa seuran naisten Korisliigajoukkueen päävalmentajana päättänyt Niko Nyholm jatkaa tehtävässään ja saa avukseen yhden suomalaisen koripalloilun kaikkien aikojen pelaajista, espoolaisille muutaman vuoden takaa Espoo Unitedista ja Hongan juniorivalmennuksesta tutun Reetta Piiparin, joka palaa Honkaan kolmen vuoden tauon jälkeen.

Reetan rooli tulee olemaan Nyholmin apuna naisten Korisliigajoukkueen valmennuksessa, jonka lisäksi hän vastaa ensi kaudella alle 19- ja alle 17-vuotiaiden tyttöjen (2004-2006) valmennuksesta. Tällä kaudella tuossa roolissa toiminut Olivia Eklund siirtyy tulevaksi kaudeksi nuorempien pelaajien valmennukseen.

”Nikon jatko ja Reetan uusi sopimus ovat Hongalle ja etenkin Hongan pelaajille loistavia uutisia. Niko teki erinomaista työtä ensimmäisellä kaudellaan naisten joukkueen valmennuksessa ja oli itsestään selvää, että halusimme hänen jatkavan tehtävässä. Niko haluaa määrätietoisesti kehittää nuoria pelaajia, joka on meille tärkeä asia”, Hongan urheilutoimenjohtaja Antti Viitanen kertoo.

”Reetta on Suomi-koriksen legenda, joka ottaa ensimmäisiä askeleitaan valmentajan polullaan. Halutessaan hänellä on edessä pitkä ja menestyksekäs valmentajan ura. Reetalla on varmasti aivan hurjasti annettavaa seuramme nais- ja tyttöpelaajille. Hän on mahtava persoona: iloinen, avoin, ahkera ja aina valmis auttamaan. Hän tuo paitsi osaamistaan valmennukseen, myös positiivista energiaa työyhteisöön. On tosi hienoa, että saamme Olivia Eklundille seuraksi Honkaan toisenkin päätoimisen naisvalmentajan.”

Päästetään vielä Reetta ääneen:

Kuka olet?

Olen Reetta Piipari, KTP:n kasvatti, Kotkasta. Pelaajauralla olen pelannut Jenkeissä Xavierin yliopistossa sekä ammattilaisena Espanjassa ja naisten Korisliigassa. Valmennustaustaa löytyy Peli-Karhuista, Hongasta ja tällä hetkellä toimin naisten korisliigafinaaleita pelaavan Kouvottarien apuvalmentajana.

Minkälaiset fiilikset sinulla on uusista haasteista Hongassa?

Olen kiitollinen mahdollisuudesta ja odotan innolla palaamistani Honkaan ja yhteistyötä naisten päävalmentaja Niko Nyholmin kanssa. Hongassa tehdään hienoa työtä nuorten koripalloilijoiden eteen ja se olikin yksi tärkeimmistä syistäni Honkaan paluuseen sekä mahdollisuus työskennellä hienossa yhteisössä! 

Mitä tuot mukanasi Honkaan?

Iloa ja hyvää mieltä! 😊

Minkälaisen valmentajan Honka saa?

Innostavan ja motivoivan. Tykkään vauhdikkaasta koripallosta, jossa puolustetaan aggressiivisesti. 

Toivotamme Reetalle menestystä naisten Korisliigan loppuottelusarjaan Kouvottarien kanssa ja sen jälkeen toivotamme hänet tervetulleeksi Tapiolan Honkaan!