RecoveryRoom ja FootBalance lisäävät honkalaisten hyvinvointia

Tapiolan Hongan yhteistyökumppani, fysioterapiaan erikoistunut RecoveryRoom sekä yksilöllisesti muotoiltuja tukipohjallisia tuottava FootBalace auttavat honkalaisia päivittäin monenlaisissa avuntarpeissa. Honkahallilla toimiva RecoveryRoom tarjoaa monenlaisia palveluita fysioterapiasta urheiluhierontaan ja Normatec-palautumishoitoihin. Yksi honkalaisten suosima palvelu on yhteistyössä FootBalacen kanssa tuotettu jalka-analyysi ja pelaajan jalkoihin muotoillut yksilölliset pohjalliset.

FootBalacen yksilölliset pohjalliset ovat honkalaisten suosimia. Naisten edustusjoukkue on tutustunut pääyhteistyökumppaninsa pohjallisiin jo kahden kauden ajan ja käyttäjäkokemukset ovat varsin positiivisia. Tänä päivänä pohjallisia käyttää jo moni honkalainen aikuinen ja juniori. RecoveryRoomin ja FootBalancen yhteistyön myötä kattavaa fysioterapiaa sekä yksilöllisiä pohjallisia on mahdollista saada saumattomasti Honkahallilta.

Hongan naiset tutustuivat yhteistyökumppani FootBalanceen alkukaudesta ja saivat vierailulla itselleen teetetyt yksilölliset pohjalliset. Kuvassa: Sidney Cook, Kaisa Kuisma, Jemina Airaksinen ja Alexyz Vaioletama.

Miesten kehitysjoukkue pelaa kovaa kautta I-divisioona B:ssä. Käynnissä on finaalisarja, jossa joukkue tavoittelee kirkkainta mitalia sekä sarjanousua. Yksi joukkueen runkopelaajista on levypallotaisteluiden erikoismies, 205-senttinen honkalaiskasvatti Tuomas Ebeling. 25-vuotias sentteri saa tukea suorituskykynsä ylläpitämiseen RecoveryRoomista.

Tuomas Ebeling pelaa Hongan miesten kehitysjoukkueessa I-divisioona B:tä. Kuva: Sonja Herrala

”Minulla oli alkukaudesta vaivoja akillesjänteeni kassa. Jänteessä oli pitkittynyt tulehdustila. Vaivaani kuntoutettiin RecoveryRoom vastaanotolla ja kuntoutuksen tueksi teetettiin FootBalace-pohjalliset. Pohjalliset ovat auttaeet pitämään jalkaani paremmassa asennossa pelaamisen ja vapaa-ajan liikkumisen aikana. Tämä on myös vähentänyt akillesjänteeseen kohdistuvaa vääränlaista kuormitusta” Ebeling kertoo.

”Kuntoutus on edennyt erittäin hyvin, sillä jalka on ollut nyt jo monta kuukautta oireeton. Käytössäni on kahdet pohjalliset, joista toisia käytän vapaa-ajan kengissäni (dynamic blue) ja toisia koripallokengissäni (game). Pohjalliset ovat paksuudeltaan ja vaimennukseltaan erilaiset. Kipeä akillesjänne heikensi suorituskykyäni koripallokentällä. Sen kuntoon saaminen on ollut erittäin hieno asia!”

Hongan 17- ja 19-vuotiaissa pojissa sekä nuorten maajoukkueessakin pelaava Lauri Kallio on myös RecoveryRoomin tyytyväinen asiakas.

”Hakeuduin RecoveryRoomin vastaanotolle parantaakseni ryhtiäni ja löytääkseni apuja jatkuviin penikkakipuihin. Nilkkojen mobilisointi, ahkera jumppaaminen ja FootBalance-pohjalliset on olleet hyvä yhdistelmä. Pohjallisten hankkimisen jälkeen penikkakivuista ei ole tarvinnut kärsiä” nuori honkalaislupaus kiittelee.

Myös Lauri käyttää kaksia FootBalancen pohjallisia. Vapaa-ajan kengistä löytyy ohuemmat pohjalliset (dynamic blue) ja koripallokentillä käytössä on hieman paksummat, kovatempoisiin sisäliikuntalajeihin suunnitellut pohjalliset (game).

17-vuotiaat pojat valmistautuvat 27.4. alkavaan SM-finaalisarjaan. Lauri Kallio kuvassa pelinumerolla 90.

RecoveryRoomin perustaja ja honkalaisten fysiikkavalmennuksesta tulevalla kaudella vastaava Raimo Stefanov kertoo, mihin kaikkeen voi saada ammattitaitoista apua kotihallin toimipisteeltä.

”Meidän pääpaino on urheilijoiden vaivojen ja vammojen hoitamisessa, mutta kaikki asiakkaat ovat tervetulleita. Pohjallisia voidaan tehdä hoitokäyntien yhteydessä. Jalka-analyysi, jonka tulosten pohjalta pohjalliset voidaan muotoilla on aina käynnin yhteydessä ilmainen.”

”Keskitymme vahvasti urheiluvammojen ennaltaehkäisyyn. Lihastasapainokartoitus on hyvä tapa löytää kartoitettavan henkilön kehon virheasentoja, sekä liikkumisen haasteita ja sitä kautta ennaltaehkäistä vammoja. Pohjalliset ovat monesti hyvä lisä tällaisissakin kuntoutuksissa” Stefanov jatkaa.

Miksi sitten valita nimenomaan FootBalance-pohjalliset?

”Suosittelen pohjallisia hoitojen ja kuntoutuksen tueksi kaikille, jotka kärsivät alaraajojen tai selän ongelmista liikkuessaan. Kannatan FootBalance-pohjallisia, sillä ne eivät tyypillisten tukipohjallisten tapaan ”lukitse” jalan asentoa, vaan päinvastoin ovat dynaamiset ja aktivoivat jalkaterän ja nilkan lihaksistoa” kokenut fysiikkavalmentaja kuvailee.

Tutustu RecoveryRoom Honkahallin toimintaan TÄÄLLÄ ja varaa aika fysioterapiaan, jalkaterapiaa, urheiluhierojalle tai palautushoitoihin. FootBalacen tuoteperheeseen voit tutustua TÄÄLLÄ.