Poikien SM-sarjoissa vahva nousujohde – miesten nuori kehitysjoukkue voittoputkessa

Tapiolan Hongan pojissa junioripolku kulkee miesten I-divisioona B:hen saakka. Tavoitteellisesti harjoitteleville nuorille löytyy lukuisia mahdollisuuksia haastaa itseään ja kehittyä. Kaudella 2018-19 Hongan pojat pelaavat jokaisessa nuorten ikäluokassa SM-sarjaa, joista jokaisessa sijoitutaan iskuetäisyydelle kohti kevätkautta ja pudotuspelejä edettäessä.

Miesten kehitysjoukkue on Hongan miesten edustusjoukkue tällä kaudella. Joukkue koostuu peräti 11 omasta kasvatista, höystettynä honkalaistuneella kokemuksella. Joukkueen toiminnan ydin on pelaajakehitys, nuoret pelaajat saavat kaipaamiaan haasteita, näytönpaikkoja ja vastuuta. Joukkue on voittanut nyt kahdeksasta ottelustaan peräti seitsemän mutta kehitysjoukkuetta, sekä 19-vuotiaiden ikäluokkaa luotsaava Aapo Heinonen muistuttaa että focus on muualla kuin voitoissa:

”Kehitysjoukkueen osalta kausi on tulosten valossa lähtenyt vähintäänkin hienosti käyntiin. Pääasialliset tavoitteet ovat kuitenkin jossain aivan muualla kuin yksittäisten otteluiden voitoissa. On ollut hienoa nähdä, miten nuorempi osasto on sopeutunut uusiin rooleihinsa. Toivottavasti seuraavat askeleet näkyvät jo pian.”

”Jäljellä olevat ottelut ennen Joulua tarjoavatkin loistavan mittarin nuorille, kun vastaan saadaan sarjan kärkipään joukkueet. HyPo:n riveissä vastassa on sarjan paras korintekijä Armin Cane ja Rahola juoksuttaa syyskauden viimeisessä ottelussa kentälle BC Nokian korisliigarosteriin hankitun Juan Davis Jr:n.”

Syyskauden viimeiset kotiottelut divari B:ssä:

  • Ke 5.12 klo 18.30 Tapiolan Honka – Hyvinkään Ponteva, Tapiolan liikuntahalli
  • La 15.12 klo 17.00 Tapiolan Honka – Raholan Pyrkivä, Tapiolan liikuntahalli

19-vuotiaissa pojissa pelataan alkaneella kaudella SM-sarjaa sekä valtakunnallista I-divisioonaa. SM-sarjassa honkalaiset sijoittuvat tällä hetkellä seitsemänneksi kolmella voitolla ja kolmella tappiolla. Marraskuu on ollut vahvaa nousujohdetta, alla nyt kaksi peräkkäistä voittoa.

”19-vuotiaiden SM-sarjan osalta kausi käynnistyi haastavasti, kun ensimmäisinä vastaan asettuivat suurimmat ennakkosuosikit. Vaikka ensimmäisistä neljästä ottelusta ei voittosarakkeeseen saatu kuin yksi merkintä, tarjosivat ottelut loistavan mahdollisuuden kehittää omaa pelaamista. Seuraavista kamppailuista on alkanut voittojakin tulla ja näin pudotuspelipaikan metsästys on saanut hyvän suunnan.”

”Valtakunnallisen I-divisioonan puolella on nuoremmilla pelaajilla ollut erinomainen mahdollisuus päästä haastamaan itseään fyysisempiä vastustajia vastaan. Jo kymmenen 02-03 syntynyttä pelaajaa on tässä vaiheessa päässyt kokemaan 19-vuotiaiden valtakunnallisten sarjojen vauhtia. Se ensimmäinen voitto tässä sarjassa odottaa vielä tulemistaan, mutta jatkuvasti paranevat esitykset antavat uskoa että niitäkin nähdään vielä useita” Heinonen päättää.

17-vuotiaiden SM-sarjassa Honka sijoittuu viiden ottelun jälkeen sijalle neljä. Kasassa kolme voittoa. Sarjaa johtaa Helsingin NMKY joka on ehtinyt pelata jo seitsemän ottelua ja voittaa niistä kuusi. Sarja on erittäin tasainen ja se nähtiin mm. Hongan ja HNMKY:n edellisessä kohtaamisessa – eroa jäi summerin soidessa helsinkiläisten hyväksi tasan yksi piste. Marraskuussa honkalaisnuoret ovat kaataneet Äänekosken Huiman sekä Ura Basketin.

17-vuotiaiden seuraavat SM-sarjan kotiottelut:

  • Pe 30.11 klo 20.15 Tapiolan Honka – MuKi, Honkahalli Tallink
  • Su 16.12 klo 16.00 Tapiolan Honka – Salon Vilpas, Honkahalli Tallink

16-vuotiaiden SM-sarjassa pelataan äärimmäisen tasaista kautta. Honka on kerännyt kuudesta ottelustaan nyt 8 sarjapistettä, eli neljä voittoa. Samoissa sarjapisteissä, sarjataulukon sijoilla 2.-6. majailee peräti viisi joukkuetta. Piikkipaikkaa pitää Tampereen Pyrintö, joka johtaa sarjaa toistaiseksi puhtaalla seitsemän voiton recordilla.

16-vuotiaiden seuraavat SM-sarjan kotiottelut:

  • Pe 14.12 klo 20.15 Tapiolan Honka – Sykki, Honkahalli Tallink
  • Su 16.12 klo 13.30 Tapiolan Honka – Muki, Honkahalli Tallink

Alle 15-vuotiaat pelaavat parhaillaan lohkomuotoista ”Robert Petersen Cupiksi” nimettyä SM-karsintasarjaa. Hongan kausi etenee viiden ottelun jälkeen tappiottomana. Ikäluokka hakee pelikovuutta ja haasteita Suomen rajojen ulkopuolelta pelaamalla kahdessa ikäluokassa Baltic Boys Basketball-liigaa. 05-pojat pelaavat parhaillaan osaturnausta Latviassa.

Pojat-05 valmiina seuraavaan BBBL-osaturnaukseen.

Hongan nuoria valmentavat:

Miesten kehitysjoukkue ja MU19
Päävalmentaja Aapo Heinonen
Valmentaja Teemu Kuusela (MU19)
Fysiikka Raimo Stefanov

MU17 ja 16
Päävalmentaja Lauri Järvinen
Fysiikka Raimo Stefanov

MU15
Päävalmentaja Niko Nyholm
Fysiikka Raimo Stefanov

Hongan miesten kehitysjoukkuetta tukemassa Autokoulu Lux. Varaa ajotuntisi nyt, huippuedullisin hinnoin. Ajamalla ajokorttisi Luxissa, saat henkilökohtaista ajo-opetusta vankalla ammattitaidolla sekä mainitsemalla Tapiolan Hongan, kaksi lisäajotuntia halutessasi kaupan päälle. Tutustu https://autokoululux.fi/