Pimeä marraskuu päättyi voitokkaasti – perjantaina kotihallin parketille tappioputkesta vapautunut Honka

Marraskuu oli Hongan miesten joukkueelle haastava, sitä ei käy kieltäminen. Neljä tappiota putkeen. Moni otteluista näytti olevan täysin voitettavissa ja mukana pysyttiin vähintään puolet peliajasta. Vastustajien runit kuitenkin nakersivat nuoren honkalaisjoukkueen itseluottamusta ja kaava toistui useamman kerran – vastustajajoukkue poistui pelikentältä voittajana. Nyt sunnuntaina Lahdessa nähtiin erilainen Honka. Energinen ja vapautunut joukkue repi aloituspuolikkaalla kovaa lukemaa taululle. Puoliajalle lähdettiin 36-55 johtoasemassa. Toisella puolikkaalla Lahti Basketball nosti tasoa ja kampesi lopulta päätösneljänneksellä jo seitsemän pisteen päähän. Kotikatsomoissa pidätettiin hengitystä.

Kaava rikki ja rohkealla esityksellä sarjapisteet matkaan!

”Henkisesti iso voitto”, päävalmentaja Aapo Heinonen kommentoi pelin jälkeen. ”Ollaan oltu vähän sellaisessa tilassa missä epäonnistumiset ovat tuntuneet tosi voimakkaasti ja taas onnistumiset ei niinkään voimakkaasti. Tänään pystyttiin onnistumisista iloitsemaan ja sen kautta luomaan aika paljon energiaa kentälle.”

”Meillä on ollut tosi vaikeaa tulla takaisin, kun vastustaja saa hyvän runin. Tässä ottelussa pystyttiin näiden runien jälkeen jatkamaan tappelua ja pelaamaan omaa peliä.”

Paljon uutta virtaa kentälle on tuonut joukkueen uusi vahvistus Jahlil ”Jah” Tripp, joka pelasi Lahdessa vasta toista otteluaan honkalaisena. Miehen nimen perään kirjattiin melkoiset tilastomerkinnät: 33 pistettä, kuusi levypalloa ja kolme koriin johtanutta syöttöä.

”Huima esitys kaverilta siihen nähden ettei vieläkään ole alla kovinkaan montaa harjoitusta yhdessä meidän kanssa. Ihan vielä ei ole mies täydessä pelikunnossa, joten kova suoritus.”

Kovaa suoritusta ja johtajuutta kentällä nähtiin myös kanadalaispointti Malcolm Duvivierilta (29/6/6). Pelitilanneheitot sisään 60% tarkkuudella läheltä ja kaukaa, vapaaheitot 8/8.

”Tripp on hyvä lisä meidän joukkueelle, hän tuo kaivattua fyysisyyttä ja energiaa meidän pelaamiseen. Tässä ottelussa jokainen meistä astui esiin!” Duvivier kommentoi ottelun jälkeen antaen kunniaa muille.

Perjantaina Korisliiga jatkuu kotihallissa Tapiolassa, kun vieraaksi saadaan haasteiden kanssa kamppaileva Uudenkaupungin Korihait. Urheiluhallin tunnelma, perjantaipeli, juuri voittojen tielle palannut Honka – ainekset viihdyttävään korisiltaan. Tervetuloa!

𝐋𝐢𝐩𝐮𝐭 𝐞𝐧𝐧𝐚𝐤𝐤𝐨𝐨𝐧: www.lippu.fi/tapiolan-honka (Ei lipunmyyntiä ovilla) Hongan juniorit katsomoon ilmaiseksi myClub-mobiilijäsenkorteillaan. Lipun voi käydä ostamassa myös lähimmältä R-kioskilta tai muista lippu.fi-myyntipisteistä, kuten Ainoan Stockalta.

Perjantai 2.12. klo 18.30
Honka vs. Korihait
Tapiolan urheiluhalli

Artikkelikuva: Ville Vuorinen