Petteri Koponen mentoroimaan Tapiolan Hongan nuoria korisliigapelaajia

Tapiolan Hongan Korisliigaan noussut miesten joukkue saa taustalleen merkittävää lisävahvistusta seuran entisen pelaajan ja Susijengin luottomiehen Petteri Koposen muodossa. Pitkän ja menestyksekkään kansainvälisen pelaajauran tehnyt Koponen on aikanaan pelannut Hongan junioreissa ja nousi hyvin nuorena myös miesten Korisliigaan ollen isossa roolissa Espoon Hongan kultavuosina 2000-luvun puolivälissä (Suomen mestaruudet 2007 ja 2008).

Hongan nykyjoukkueessa on useita nuoria lupauksia, joita seura haluaa auttaa etenemään korisurallaan. Suurin osa pelaajista vasta aloittelee korisliigauraa, mutta monella on Korisliigan lisäksi tavoitteena yliopistokoripallo Yhdysvalloissa sekä kansainvälinen peliura.

”Hongasta kysyttiin kiinnostusta tulla mukaan seuran toimintaan. Vielä en tiedä ihan varmasti mitä jatkossa haluan tehdä, mutta haluan olla mahdollisuuksieni mukaan auttamassa Honkaa ja nuoria pelaajia samalle matkalle, jonka itse olen koriksen parissa tehnyt”, taustoittaa Koponen.

Hongan päävalmentaja Aapo Heinonen arvostaa korkealle Koposen halua tukea seuran nuorten pelaajien kehitystä.

”Me valmentajat emme aina osaa asettua nuorten lahjakkuuksien koriskenkiin ja tunnistaa niitä epävarmuuksia tai ajatuksia, joita pelaajilla omasta kehityksestään tai taitotasostaan on. Tässä kohtaa Petteri on merkittävä lisäapu. Myös Petterin taitovalmennus otetaan kiitollisena vastaan. Pelaajan näkökulma suoraan maailman huipulta on kullan arvoista omaa huippuaan tavoitteleville nuorille. Meidän pelaajat tulevat olemaan etuoikeutettuja näistä opeista” Heinonen kiittelee.

Koposen rooli seurassa tulee olemaan taitovalmennuksen lisäksi mentoripainotteinen.

”Koris on antanut minulle todella paljon ja haluan näitä kokemuksia jakaa eteenpäin. Ei pelkästään kentällä vaan myös sen ulkopuolella: tavoitteellisuutta, pitkäjänteisyyttä, määrätietoisuutta. Ne vie pitkälle elämässä ylipäätään”, Koponen summaa.

Hongan miesten joukkuetta rakennetaan kohti korisliigakautta 2022-23. Tähän mennessä jatkosopimukset on julkaistu nuorisokaartin kanssa. Viime kauden divarimestaruusjoukkueesta Hongan miesten ringissä jatkavat: Aamos Laavainen, Matias Rissanen, Riku ja Saku Korhonen, Eren Caglar, Daniel Kallström, Roope Tuovila, Joni Sipilä ja Topias Jokela. Ensimmäisenä nuorta honkalaisjoukkuetta vahvistavana pelaajana julkaistiin Tuukka Kotin siirtyminen Helsinki Seagullsista Honkaan.

Hongan kausijulkaisuiden arkistosta löytyi pelaajaesittely 19-vuotiaasta Koposesta ja tulevaisuuden haaveista. Haastatteluhetkellä muutama vuosi taaksepäin elettiin kautta 2007-08.