Pelaajasopimuksia Hongan naisiin – Ailus jatkaa takakentällä, Lemmilä aloittaa debyyttikautensa liigatasolla

On aika käynnistää Hongan naistenjoukkueen pelaajajulkaisut. Naisten Korisliigaa tulevallakin kaudella pelaava joukkue on saanut uuden valmentajakaksikon, kun joukkuetta luotsaavat Niko Nyholm sekä Olivia Eklund. Ensimmäiset sopimuspelaajat ovat neljättä kauttaan Hongan naisten takakentällä aloittava Alexandra Ailus sekä debyyttikauteensa liigatasolla valmistautuva Elsa Lemmilä.

Alexandra Ailus,19, on jo tuttu näky Hongan naisten pelintekijän paikalla ja siellä hänet nähdään myös ensi kaudella.

”Alexa on honkalaiskasvatti joka tuo joukkueeseen jatkuvuutta. Hänen kykynsä johtaa peliä tekee hänestä tärkeän kasvon joukkueessa. Menneellä kaudella Alexa osoitti olevansa sarjan kovimpia korintekijöitä kaaren takaa. Ennustamme hänelle lopullista läpimurtoa sarjan kovimpaan eliittiin omalla pelipaikallaan” valmentajakaksikko Nyholm & Eklund kommentoivat.

Kesän omatoimijaksolta on palattu treenikentille valmistautumaan alkavaan kauteen. Mitä kesään on kuulunut ja millaisin odotuksin jo kokeneiden pelaajien kastiin laskettava Ailus lähtee kohti uutta pelikautta?

”Kesä on sujunut mukavasti, niin treenatessa kuin myös omia akkuja sopivasti ladatessa. Uuden valmennuksen kanssa yhteistyö on lähtenyt käyntiin erittäin hyvin ja helposti. Tunnelma ja tekeminen treeneissä on ollut hyvää ja kun prosessi on vasta alussa, odotan innolla mitä kaikkea on vielä luvassa” Ailus kuvailee.

”Tulevalta kaudelta odotan uusia ja mielenkiintoisia haasteita, kovaa harjoittelua sekä yksinkertaisesti sitä, että pääsee taas nauttimaan pelaamisesta.”

16-vuotias Elsa Lemmilä on dominoinut nuorten valtakunnallisia kenttiä viime kaudet. Nyt hurjista torjunnoistaan tunnettu nuori on valmis astumaan seuraavat askeleet pelaajan urallaan. Valmennuksessa vaikutetaan varsin varmoilta parhaillaan WU16 MM-karsinnoissa pelaavan Lemmilän valmiuksista kohdata liigatason tarjoamat haasteet.

”Hongan juniorimylly on tuottanut jälleen kerran erinomaisen tulevaisuuden pelaajan. Olemme iloisia kun saamme kiinnittää 196-senttisen ja rimaan hyppäävän Elsan joukkueemme vahvuuteen. Elsan potentiaali yhdistettynä hänen ahkeruutensa ja sitoutumiseen antavat odottaa hienoa debyyttikautta Naisten Korisliigassa.”

Lemmilä aloittaa haastattelun kertomalla vähintäänkin vauhdikkaasta ja koripallontäyteisestä kesästään.

”Tämä kesä maajoukkueen kanssa on ollut todella kiireinen sekä raskaskin, niin fyysisesti kuin henkisesti. Ensimmäinen kolmesta viiden päivän leiristä oli heinäkuun alussa. Kolmannen leirin jälkeen oli PM-kisat jotka olivat meille ensimmäinen mahdollisuus pelata yhdessä ja korjata monia asioita ennen kesän päätapahtumaa eli European Challengers-turnausta. Pelaamme sitä parhaillaan Helsingissä samassa sarjassa viiden muun maan kanssa (Saksa, Ranska, Latvia, Bulgaria ja Kreikka). Tästä turnauksesta vain kaksi joukkuetta pääsee ensi vuoden U17 MM-kisoihin, joten kilpailu on kovaa.”

Ensi kautta liigatulokas odottaa kuitenkin innolla ja valmiina oppimiskokemukseen. Mahdollisuuden pelata Hongan edustusjoukkueessa sentteri nostaa korkeaan arvoon.

”Tietenkin haluan päästä pelaamaan paljon ja voittamaan pelejä! Tavoitteeni tulevalle kaudelle on kuitenkin oppia mahdollisimman paljon vanhemmilta ja kokeneemmilta pelaajilta, sekä kehittyä niin henkilökohtaisesti kuin joukkuepelaajana. Minulla on vielä todella paljon opittavaa ja uskon, että harjoittelu ja pelaaminen edustusjoukkueessa auttaa minua paljon.”

”Muutin Suomeen kesällä 2017 ja menin Hongan harjoituksiin jo muutaman päivän päästä muutosta. Minulle on henkilökohtaisesti hyvin tärkeää, että voin edustaa Honkaa nyt naisissa, sillä olen saanut paljon apua ja tukea koko organisaatiolta ensimmäisestä päivästä alkaen” Lemmilä päättää.

Hongan naisten kausi käynnistyy kotiottelulla lauantaina 2.10. jolloin vieraaksi Tapiolaan saapuu Catz Lappeenranta.