Paluumuuttaja Eetu Villa tuo lisää heittovoimaa Hongan miehiin

Juniorivuotensa Hongassa kasvanut Eetu Villa, 23, palaa takaisin Espooseen monta kokemusta rikkaampana. Viimeiseen puoleen vuosikymmeneen on mahtunut HBA:ta, koronapandemian värittämät vuodet jenkeissä ja visiitti Jyväskylässä. Tulevalla kaudelle Villa kantaa kortensa kekoon kasvattajaseuransa paidassa Tapiolassa, Hongan miesten edustusjoukkueessa.

”Eetu on tuttu pelaaja jo useamman vuoden takaa, kun valmensin häntä juniorina Hongassa. Vuodet yliopistoissa jenkeissä ovat varmasti tuoneet hänelle tarvittavaa kovuutta ja kokemusta. Eetu tulee tuomaan lisää uhkaa kaarelle. Karkkia lentää katsomoon myös tulevalla kaudella!” päävalmentaja Aapo Heinonen kuvailee.

Haastattelussa Eetu Villa

Mitä kaikkea koripallorintamalla on tapahtunut viime vuosien aikana?

Hongassa pelattujen juniorivuosien jälkeen olen päässyt hakemaan oppia ja kokemusta monesta erilaisesta ympäristöstä. Lukion viimeiset kaksi vuotta pelasin HBA:n riveissä, jonka jälkeen pääsin toteuttamaan yhtä suurimmista unelmistani eli pelaamaan Yhdysvaltojen yliopistosarjoja. Neljän yliopistovuoden aikana ehdin pelata kolmessa eri joukkueessa, joista ensimmäiset kaksi vuotta pelasin Carroll Collegessa, joka sijaitsee pienessä kaupungissa Montanassa. Kolmannen vuoden aikana koronapandemia oli pahimmillaan ja Yhdysvalloissa kouluni koriskausi oli suunniteltu vain kuukauden mittaiseksi, joten päätin jäädä Suomeen pelaamaan ja vietin koko vuoden Mikko Tupamäen Jyväskylä Basketball Academyn mukana. Nyt viime vuodeksi pääsin lähtemään takaisin Yhdysvaltoihin ja tällä kertaa päädyin Chicagon keskustassa sijaitsevaan Roosevelt Universityyn. Näihin vuosiin mahtui valtava määrä siistejä kokemuksia ja onnistumisia, joista päälimmäisenä ehkä NAIA:n yliopistosarjassa kansallisen turnauksen loppuottelussa pelaaminen. Hyvien puolien lisäksi kuitenkin loukkaantumisia on ollut vähän liikaa.

Matkaan on varmasti tarttunut paljon oppia, mitä vahvuuksia koet tuovasi joukkueeseen nyt?

Jokaisella osa-alueella on otettu viime kausien aikana tasaisesti harppauksia, mutta heittotaidosta on tullut se mun selkein vahvuus. Tämän lisäksi jenkeissä pelaaminen oli ainakin oman kokemukseni mukaan fyysisesti ja myös henkisesti vaativampaa kuin Suomessa, joten pystyn tuomaan varmasti kovaa kilpailuhenkeä ja hyvää meininkiä sekä peleihin että harjoituksiin. 

Millä fiiliksillä paluu kasvattajaseuraan? 

Onhan se kaikin puolin siistiä palata tuttuun ympäristöön, jossa olen aikaisemmin pyörinyt kuitenkin yli kymmenen vuotta. Miesten edustusjoukkueen peleissä käyminen oli lapsuudessa aina tosi kova juttu, joten on hienoa päästä pukemaan nyt Honka-paita niissä peleissä päälle. Aapo on myös valmentanut minua vanhemmissa juniori-ikäluokissa muutaman vuoden ja on kiva päästä taas hänen alaisuudessaan hommiin. 

Seurasitko Hongan miesten menestyksekästä viime kautta? Millaiseksi uskot joukkueen muodostuvan ensi kaudelle?

Seurasin koko vuoden ja erityisesti välierien aikaan myös katsoin paljon matseja. Oli tosi makeeta nähdä, miten käytännössä omien kasvattien ja parin jenkin voimin kaatui monta joukkuetta, joissa oli reilu määrä liigakokemusta. Meidän ensi vuoden joukkueessa tulee olemaan muutaman kokeneemman pelaajan lisäksi iso määrä nälkäisiä ja nuoria pelaajia, jotka kaikki varmasti haluavat päästä näyttämään taitonsa korisliigakentillä. Tämän takia uskon, että sekä peleissä että harjoituksissa tulee olemaan tosi kova vauhti ja energinen meno!

Tapiolan Hongan kausikorttimyynti on käynnistynyt. Nyt voit hankkia oman runkosarjakausikortin lippu.fi-verkkokaupasta. Yhdellä kortilla näet kahden korisliigajoukkueen kotiottelut! Tutustu kausikorttiin ja tilaa omasi TÄÄLTÄ.