Paltemaa ja Katajavuori jatkavat Hongan naisissa tulevalla kaudella

Hongan naisten korisliigajoukkueeseen kaksi uutta jatkosopimusta. Honkalaiskasvatit Lotta-Kaisa Paltemaa ja Kaisa Katajavuori pelaavat edustusjoukkueessa myös kaudella 2021-22.

Lotta-Kaisa Paltemaalle, 20, alkava kausi tulee olemaan kolmas Naisten Korisliigassa ja Hongan naisten edustusjoukkueessa. Menneellä kaudella Lottis toimi honkalaispuolustuksen lukkona ja vakiinnutti paikkansa yhtenä joukkueen luottopelaajista tiukoissa paikoissa. Myös tuore valmennuskaksikko luottaa Paltemaahan ja iloitsee jatkosopimuksesta.

”Lottis on joukkueen peruskallio ja tärkeä osa joukkueen jatkuvuutta. Hän on pelannut läpi juniorimaajoukkueputken ja edusti tänä kesänä WU20 maajoukkueessa. Lottis tuo mukanaan ahkeruutta ja vahvaa puolustusosaamista, ollen se pelaaja joka pelaa aina jokaisen tilanteen loppuun asti” Niko Nyholm ja Olivia Eklund kommentoivat.

Paltemaan kesä ei ole ollut taukoa koriksesta, vaan aktiivista harjoittelua ja pelaamista maajoukkueen paidassa.

”Kesä on mennyt hyvin. Kesä- heinäkuussa oli WU20-maajoukkuetreenejä ja Ruotsissa kolme harjoitusmaaottelua. Oli kiva kun pääsi kesälläkin pelaamaan muutaman ottelun ja on ollut mielenkiintoista vaihtelua harjoitella erilaisessa ympäristössä.”

”Mielenkiinnolla kohti uuden kauden alkua. On kiinnostavaa nähdä minkälaiseksi kausi muodostuu uudistuneen joukkueen kanssa. Odotan, että pystymme joukkueena yhdessä nauttimaan ja kehittymään kauden aikana” Paltemaa kommentoi.

Kaisa Katajavuori, 20, aloittaa niin ikään kolmannen kautensa liigatasolla.

”Kaisa on ilmentymä joukkuepelaajasta, joka tekee muista ympärillään parempia omalla tekemisellään. Jokainen joukkue tarvitsee sellaisia pelaajia kuten Kaisa, positiivisia, kannustavia ja ennen kaikkea ahkeria” valmennuksesta kuvaillaan.

Katajavuoren kesään on kommenteista päätellen mahtunut paljon henkistä kasvua ja fyysistä kehittymistä.

”Oma treeni on kesällä painottunut heiton uudelleenrakentamiseen ja voimatasojen parantamiseen. Askeleista on tullut otettua parempaan molemmissa ja kroppa on joka viikon jälkeen tuntunut valmiimmalta. Tärkein osa kesää oli kuitenkin henkinen palautuminen vaikean edelliskauden jälkeen. Joukkuetasolla kausi oli loistava ja opin paljon uutta, mutta omassa pelissä oli isoja ongelmia. Kesällä olen taklannut niitä ja sen kautta myös mieli on entistä valmiimpi aloittamaan uuden kauden.”

Hongan naisten joukkueessa nähdään tulevalla kaudella tuttuja kasvoja, mutta myös paljon uusia pelaajia. Tuoreet amerikkalaisvahvistukset liittyvät pian joukkueen vahvuuteen. Miten Katajavuori suhtautuu uudistuvaan joukkueeseen?

”Odotan uudelta kaudelta oppeja ja onnistumisia. Innolla odotan myös uusien pelaajien liittymistä joukkoon, jotta päästään rakentamaan joukkuehenkeä ja yhteistä rytmiä kentällä. Uudet tuulet pitävät mielen ja toimintatavat tuoreina. Jokaiselta valmentajalta ja joukkuelaiselta oppii aina jotain, joten muutos ei ole aina pahasta, vaikka välillä haikealta tuntuisikin.”

Hongan naisten kausi käynnistyy kotiottelulla lauantaina 2.10. jolloin vieraaksi Tapiolaan saapuu Catz Lappeenranta.