Palloilulajien välistä yhteistyötä Tapiolan urheilupuistossa

Espoolaisseurat Tapiolan Honka ja Esport Honka ovat viritelleet lajien välistä yhteistyötä harjoittelun osa-alueella. Miesten edustusjoukkueet koripallossa ja jalkapallossa pääsevät yhteistyön myötä tutustumaan toistensa harjoitteluun, niin taito- kuin fysiikkapuolella.

Esport Hongan jalkapallon Veikkausliigaa pelaava joukkue päätti kautensa hienosti pronssimitaliin ja lunasti paikkansa europeleihin ensi kaudelle. Ennen uuden kauden aloittamista joukkueen harjoitusohjelmaan lisättiin koristreenit naapuriseura Tapiolan Hongan miesten joukkueen ohjauksessa.

Tapiolan Hongan miesten korisjoukkueen valmentaja Aapo Heinonen sekä pelaajat Ville Wuorenjuuri ja Topi Halme pitivät futaajille koristreenit kerran viikossa kolmen viikon ajan. Tavoitteena oli saada vaihtelua harjoitusohjelmaan treenaamalla korista ja koriksen fysiikkaharjoittelua, johon pelaajat tutustutti Tapiolan Hongan miesten fysiikkavalmentaja Raimo Stefanov.

Vastaavasti keväällä koriskauden päätyttyä, siirtyvät koripalloilijat nurmelle tutustumaan jalkapallon saloihin Esport Hongan valmentajien johdolla.

Lajiyhteistyön tavoitteena on antaa pelaajille pitkän kauden jälkeen uusia kokemuksia ja vaihtelua toisesta lajista. Valmentajille yhteistyö tarjoaa uusia ideoita ja mahdollisuuden ajatusten vaihtoon toisen palloilulajin valmentajien kanssa.

Katso video jalkapalloilijoiden koristreeneistä, ei hullumpia taidonnäytteitä! Se mikä alussa vaikutti haastavalta, oli treenien päättyessä jo vähintäänkin lennokasta. Tapiolan Honka kiittää futareita heittäytymisestä erilaiseen treenaamiseen – nähdään keväällä nurmikentällä!