P2011 Turnauspäiväkirja Riikasta

Pitkä ja odotettu reissu alkakoon torstaina 7.3. Ensin laivalla Tallinnaan ja siitä 4,5 tuntia bussilla Latvian Riikaan. Perille päästiin noin kello yhdeksän, uuvuttavan ja hikisen kahdeksan tunnin matkan jälkeen.

Perjantaina pelattiin kaksi peliä, joista ensimmäinen heti kello 9 ja toinen iltapäivällä. Pelipaikkana oli jo tutuksi tullut sali, mutta uudet vastustajat. Vastustaja pysyi ensimmäisen erän kyydissä taistelemalla levypallot itselleen meidän nenien edestä. Seuraavat kolme erää merkattiin 35 pisteen erolla meille. Ensimmäisestä pelistä koneiden käynnistymisen jälkeen nappasimme selkeän voiton 77-35.

Latvialaisen Jurmalan oletettiin olevan kova vastus, koska heidän kokoonpanostaan löytyi taidokkaiden ratkaisijoiden lisäksi sarjan kovin pisteiden tekijä, yli 28 pisteen keskiarvolla. Laitoimme ensimmäisen erän heittopelillä vastustajan ahtaalle, ja kokoajan parantuneen puolustuksen avulla johdimme jopa 20 pisteen erolla. Lopussa vastustaja kiri kovien suoritusten onnistuessa muutaman korin päähän, mutta hoidimme pelin loppuun asti. Heitimme tässä pelissä kahden pisteen heitot 53 prosentilla ja kolmoset 62 prosentilla, mitkä takasi voiton lukemin 74-60. Illalla kävimme keskustassa katsomassa nähtävyyksiä ja syömässä paikallisessa ravintolassa.

Lauantaina matkasimme heti aamusta kaupungin toiselle puolelle, metsän keskelle sijaitsevaan kouluun. Pelasimme ensin vuotta nuorempien keräily joukkuetta vastaan, joka oli kasattu turnausta varten. He olivat pienempiä, mutta pelasivat kovalla aggressiivisuudella ja taistelutahto kiilui silmissä. Ensimmäisellä puoliskolla pelikoneemme eivät olleet valmiina ja vastustaja pystyi roikkumaan mukana. Toisella puoliajalla heräsimme onneksi peliin ja juoksimme vastustajalta jalat alta. Lopputuloksena voitto lukemin 81-49, josta oli hyvä lähteä kohti seuraavaa haastetta.

Haasteellisen ottelun jälkeen söimme pelikoululla ja kävimme kiertelemässä läheisessä kauppakeskuksessa. Palautumisen jälkeen oli aika kohdata sarjan hallitseva mestari Talsi, joka oli edellisellä kaudella voittanut koko liigan. Kova vastus oli siis vastassa. Ekalla puoliajalla pelissä näkyi väsymystä eikä otteet kentällä lähteneet käyntiin. Peli-ilme kääntyi toisella puoliskolla radikaalisti ja taisteltiin voitto varmin ottein 78-58.

Ilta vietettiin Turiban Yliopistolla ruokaillen ja pelejä seuraten. Pääsimme esimerkiksi todistamaan, kun liigan ainoa voittamaton joukkue pelasi ilman valmentajaa, pelkästään pelaajien kesken. Lopputulos oli tietenkin jo ennalta-arvattava voitto. Lisäksi kävimme paikallisessa ruokakaupassa ostamassa turnauksen pakolliset herkut ja iltapalat. Loppuilta vietettiin joukkueen kanssa hotellilla, tutustuimme muun muassa ruotsalaisen Alvik joukkueen pelaajiin.

Sunnuntaille herätyskellot oli laitettu soimaan jo ennen auringonnousua, kello 6:30. Ripeästi aamuvarhain pakkasimme ja söimme, koska viimeinen ottelu alkoi klo 9:00. Vastaan asettui Riikan paikallinen jengi, AK VEF. Panokset olivat selkeät, voitolla runkosarjan neljäs sija ja tappiolla vastustajamme kiilaisi ohi ja pudottaisi meidät viidenneksi. Pelin alussa vastustaja oli valmiimpi ja voitontahtoisempi, mikä näkyi myös tulostaululla. Kolmas erä oli tähän asti ollut lähes aina tuloksellisesti meidän paras erä, ja oli sitä onneksi myös nyt. Ryhdistäydyimme ja saimme aivan täysin uudella energialla hyvän alun kolmanteen erään. Vahvoin ottein siirryimme johtoon erän loppuessa 19-4 meille. Viimeisessä erässä emme enää päästäneet vastustajaa rinnalle vahvasta loppukiristä huolimatta ja nappasimme viidennen voiton lukemin 56-47.

Tämän jälkeen kävimme hyvästelemässä ravintolamme, jossa muuten saa Latvian parhaita ranskalaisia, tai ainakin näin pelaajien makuraati on todennut. Ruokala tarjoili meille hyvää ruokaa läpi turnauksen ja sitä tulee kieltämättä koko joukkueella ikävä. Siirryimme bussilla Tallinnaan, jossa kävimme vielä kauppakeskuksessa viettämässä aikaa. Laivalla kohti kotia ja hauskan sekä anteliaan reissun päätöstä.

Reissulla opittiin taas tuntemaan toisiamme paremmin ja vietimme tärkeää aikaa yhdessä. Pelimme kehittyi läpi turnauksen vaikeiden hetkien kautta, joista noustiin aina tutuin pelillisin keinoin. Kaikki saivat uusia kokemuksia ja hienoja suorituksia kansainvälisillä kentillä. Vietetystä ajasta, niin kentällä kuin sen ulkopuolella, tulee varmasti olemaan hyötyä koko joukkueelle pitkällä juoksulla.

Nyt kolmen turnauksen jälkeen olemme pelanneet ansaitusti itsemme BBBL-sarjan superfinaaleihin, jotka pelataan huhtikuun alussa Viron Käärikun urheilukeskuksessa. Sinne taistelimme itsemme hienolla suorituksella: 11 voitolla 15 ottelusta. Joukkuetta on edustanut syksyn ja kevään turnauksissa 15 pelaajaa ja useampia valmentaja sekä huoltaja. Nyt siirtyy katse kohti tulevaa ja valmistautuminen kohti kevään parhaita pelejä!