Otteluennakko: Espoo United – Torpan Pojat

Espoolais- ja helsinkiläisjoukkueiden kohtaamisissa on historian saatossa ollut aina jännitettä. Sunnuntaina Metro Areenan parketille astelee historiansa ensimmäiseen sarjaotteluun Espoo Unitedin miesten koripallojoukkue ja vastustajaksi saapuu Munkan ylpeys Torpan Pojat. Luvassa on hieno kauden avausottelu.

Harjoituskaudella ToPo onnistui yllättämään Unitedin, vietyään Munkkiniemen yhteiskoululla voiton yhdellä pisteellä Juuso Kauppisen buzzer-beaterin ansiosta. United lähtee sunnuntain otteluun revanssi mielessään.

”Pre-seasonin keskinäinen ottelumme tarjosi vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä jännitysnäytelmän ihan loppuun saakka. Tuosta ottelusta on aikaa yli kolme viikkoa, joten sunnuntaina on kyse siitä, kumpi joukkue on pystynyt viemään peliään enemmän eteenpäin”, Unitedin päävalmentaja Ville Neva sanoo.

Unitedin otteet pre-seasonilla olivat nousujohteisia ja viimeisessä harjoitusottelussa JKS:aa vastaan puolustuspelaaminenkin alkoi asettua vähitellen uomiinsa. Toki on syytä muistaa, että peli ei ole, eikä sen pidäkään olla valmista vielä tässä vaiheessa kautta.

”Voiton avaimet liittyvät meidän oman pelaamisemme ydinasiaan eli ”rebound and go” –pelaamiseen. Se vaatii toimiakseen aloitteellisen ja uhrautuvan puolustuksen sekä ”toimi ensin”-mentaliteetin. Voittaaksemme meidän tulee myös saada aikaan paljon helppoja syöttöjä hyökkäyksessä ja sitä kautta liikuttaa ToPon puolustusta”, Neva päättää.

Ottelu Espoo United – Torpan Pojat pelataan sunnuntaina 2.10. Metro Areenalla klo 17:00. Miesten ottelua ennen pelataan klo 14:00 alkaen naisten Korisliigan ottelu United – EBT. Hallin ovet aukeavat klo 13:00, liput myy Ticketmaster. Tervetuloa!