OP Uusimaa kertasi Honkajunioreille taloustaidon perusteita

Tapiolan Hongan yhteistyökumppani OP Uusimaa piti Hongan U17 joukkueiden pelaajille taloustaitokoulutuksen, jonka tavoitteena oli kertoa perusasioita rahasta. Miten säästäminen tapahtuu ja mitä hyötyä siitä on? Mitä lainaraha maksaa sekä millä tavoin pystyy hallitsemaan ja suunnittelemaan omaa talouttaan?

Kouluttajana toimi itsekin koripalloa pelannut ja nykyään erotuomarina toimiva OP Uusimaan Asiakkuuspäällikkö Taavi Lapila. ” Käytiin enemmän läpi säästämistä, fiksuja ostopäätöksiä ja oman rahan merkitystä mm. kesätöiden osalta. Lisäksi kerroin lajin eli koripallon tuomista mahdollisuuksia hankkia lisätuloja. Pelaajien joukossa olikin yksi tuomari ja yksi tilastoija mukana, jotka saavat lisätienistiä tekemällä näitä töitä”, kertoo Lapila

Honkahallilla pidetyn koulutuksen pyrkimys oli olla osallistava ja nuoret pääsivät halutessaan aktiivisesti osallistumaan. Koulutuksessa oli myös nuoria aktivoivia tehtäviä, kuten ryhmäpohdintoja.

”Koulutuksessa ei sinällään tullut mitään uutta mitä ei olisi koulussa jo opiskeltu, mutta muistutus vastuullisesta rahankäytöstä ei ole koskaan pahitteeksi”, kertovat koulutukseen osallistuneet 07- ja 08-pojat.

Hongan 07- ja 08-tytöt ovat olleet kesätöissä jo monilla seuran juniorileireillä ohjaajina. Tytöille ei tullut uutena asiana verokorttien hankinnat sen sijaan keskustelu järkevistä ostopäätöksistä herätti ajatuksia!

Kiitos asiallisesta taloustaitokoulutuksesta OP Uusimaa!