Ohjeita koripalloseuroille koronavirusepidemiaan liittyen – PÄIVITETTY 11.3.

Suomen Koripalloliitto julkaisi 3.3.2020 ohjeet koripalloseuroille koronavirusepidemiaan liittyen. Ohjeita on päivitetty 11.3.2020.

Tapiolan Honka noudattaa viranomaisten ohjeita toiminnassaan ja seuraa lajiliiton linjauksia koripalloon liittyen.

Pelaajien ja valmentajien / toimihenkilöiden tulee jäädä matalalla kynnyksellä pois joukkueen toiminnasta, jos tuntee olevansa sairas. Honkahallin kahviosta löytyy käsidesiä, jonka käyttämistä suosittelemme käsien pesun lisäksi.

Mikäli joukkueen pelaajalla, valmentajalla tai toimihenkilöllä todetaan koronavirustartunta tai tautiepäily, pyydämme olemaan välittömästi yhteydessä seuran toiminnanjohtajaan (anne.eklund@tapiolanhonka.fi / 050 3449608).

Suomen Koripalloliiton ohjeet:

https://www.basket.fi/basket/uutiset/ohjeita-seuroille-koronavirusepidemiaan-liittyen/

Suomen Koripalloliitto korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Koripalloliitto suosittelee lisäksi, että jokaisella pelaajalla on aina oma juomapullo ja pyyhe eikä yhteisiä juomapulloja ja pyyhkeitä käytetä.

Koripallo-otteluista tutut kättelyt jätetään keskiviikosta 11.3. alkaen pois kaikissa Koripalloliiton alaisissa otteluissa. Tämä koskee joukkueiden pelaajien ja valmentajien sekä erotuomareiden kättelyä sekä ennen että pelin jälkeen. Samoin jätetään pois kättelyt ottelutoimijoiden kuten esimerkiksi toimitsijoiden ja fanien kanssa. Myöskään mahdollisia korvaavia tervehtimismuotoja, kuten esimerkiksi nyrkki- ja kyynärvarsitervehdyksiä, ei suoriteta.

Jos tunnet itsesi sairaaksi – pysy kotona

Älä tule harjoituksiin tai muihin joukkueen yhteisiin tapahtumiin, vaan jää kotiin, jos sinulla on oireita mistään tarttuvasta sairaudesta kuten flunssa. Tämä pätee kaikkiin tarttuviin sairauksiin, myös muulloin kuin nyt koronan aikaan. Sairastumisen jälkeen tulee olla riittävästi terveitä päiviä ja harjoittelu aloitetaan vähitellen. Muistuta etukäteen myös tapahtumiin osallistujia, että tuntiessaan itsensä flunssaiseksi tai muutoin kipeäksi, ei tule osallistua tapahtumiin, vaan tulee jäädä kotiin.

Paras tapa torjua tartunta on pestä kädet

Uudelta koronavirukselta voi suojautua samalla tavoin kuin muiltakin hengitystieinfektioiden aiheuttajilta huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta. Jokaisen harjoituksen ja pelin jälkeen ja myös ennen peliä sekä erityisesti ennen ruokailua tulee kädet pestä huolellisesti vedellä ja saippualla. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

Yski oikein – älä tartuta muita!

Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

TÄRKEÄÄ

Tärkeintä on ymmärtää, että jokaisella meillä on vastuu suojella suurimmassa vaarassa olevaa väestönosaa kuten vanhempia ihmisiä ja kroonisista sairauksista kärsiviä. Toimi vastuullisesti. Kysymys ei ole vain sinusta.

Ottelutapahtumien järjestämisen osalta Koripalloliitto seuraa mahdollisia viranomaisten tekemiä ohjeita ja suosituksia yleisötapahtumiin liittyen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) seuraa valtakunnallista ja kansainvälistä tilannetta ja antaa ohjeita tartuntojen ehkäisyssä (www.thl.fi). Koripalloliitto toimii näiden ohjeiden mukaisesti. THL:n tiedottamista koronaviruksesta voi seurata täältä.

Tiedotathan asiasta kaikkia joukkueesi pelaajia ja kannustajia!