Nuorten valtakunnalliset sarjat käynnissä kymmenellä honkalaisjoukkueella

Tapiolan Hongan nuorten joukkueet pelaavat toista kautta putkeen valtakunnallisia sarjoja kaikissa ikäluokissa. Vanhimmat ikäluokat pelaavat 19-vuotiaissa ja pelaajat saavat mahdollisuuksia päästä myös haastamaan aikuisia naisten Korisliigassa, naisten I-divisioonassa ja miesten I-divisioona B:ssä.

Naisten Korisliiga & I divisioona

Hongan naisten korisliigajoukkueessa on alkaneella kaudella suuri joukko omia kasvatteja. 13 pelaajan rotaatiosta peräti kahdeksan on koko honkalaisen junioripolun kulkeneita nuoria. Joukkueen keski-ikä kolmen amerikkalaisvahvistuksenkin kanssa on vain 20 vuotta. Joukkue on aloittanut kautensa ennakkoluulottomasti. Saldona toistaiseksi kuuden ottelun jälkeen on liigan kuudes sija tasapistein Torpan Poikien ja Espoo Basket Teamin kanssa. Kaikilla kasassa kolme voittoa ja kolme tappiota. Tänään perjantaina joukkue matkustaa hallitsevan Suomen mestarin PeKa:n vieraaksi Kotkaan, ennen maajoukkuetauon alkua.

Tyttöpelaajien kehityspolku kohti liigakenttiä kulkee yhteistyössä naisten I-divisioonajoukkueen ja 19-vuotiaiden tyttöjen SM-joukkueen kanssa. Joukkeet eivät ole erillään toisistaan vaan harjoittelua suunnitellaan kokonaisuutena. Naisten liigajoukkuetta luotsaa Kimmo Kujansivu ja divarissa sekä 19-vuotiaissa Susa Strömberg.

Seuraava kotiottelu NKL: Su 24.11. klo 13.00 Honka vs. Vive, Tapiolan liikuntahalli

Naisten valtakunnallisessa I-divisioonassa on pelattu nyt kolme ottelua, joista honkalaisjoukkue on voittanut kaksi. Honka II on neljällä pisteellään sarjataulukossa neljäntenä. Sunnuntaina joukkue kohtaa Turun Riennon vieraissa.

Seuraava kotiottelu N1D: To 7.11. klo 19.00 Honka II vs. BC Nokia, Tapiolan liikuntahalli

Miesten I divisioona B

Miesten joukkueessa päätös erityisesti pelaajakehitykseen tähtäämisestä tehtiin jo viime kaudella. Joukkue nuorentui reilusti ja ringissä vastuunkantajiksi kasvaa nyt suuri määrä oman seuran kasvatteja. Joukkueen 20 pelaajan ringistä peräti 13 on pienestä pitäen Hongassa kasvaneita nuoria. Joukkue on aloittanut kautensa äärimmäisen vahvasti ja porskuttaa neljän ottelun voittoputkessa sarjakärkenä.

Päävalmentaja Aapo Heinonen kertaa joukkueen kehitysprojektin toiminta-ajatusta:

”Kantava ajatus on pelaajakehitys, on pelaaja sitten minkä ikäinen tahansa. Oikeastaan miesten divarijoukkue ei ole erillinen projekti, vaan yhdistelmään kuuluu neljä sarjaa ja noin 40 pelaajaa. Näille pelaajille miesten divisioona B:stä, miesten II divisioonasta, 19-vuotiaiden SM-sarjasta ja 19-vuotiaiden valtakunnallisesta I-divisioonasta löytyy paljon paikkoja, joissa kehittyä.”

Seuraava kotiottelu M1DB: Pe 8.11. klo 18.30 Honka vs. PuHu Juniorit, Tapiolan liikuntahalli

19-vuotiaiden SM-sarjat

Tyttöjen puolella kautta on pelattu kolmen ottelun verran. Honka on voittanut yhden ja majailee nyt sarjataulukon kuudentena. Lauantaina joukkue kohtaa kotona Feeniks Basketin.

Päävalmentaja Strömberg nitoo kauden tavoitteet yhteen:

”19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjaan on lähdetty taas tekemään oma paras suoritus jokaisessa tilanteessa. Joukkue on innostunut, nälkäinen ja on asettanut tavoitteeksi Suomen mestaruuden. Valmentajan näkökulmasta toive on, että sarjassa saadaan pelata läpi kauden kovia vääntöjä, jotka kehittävät ja vievät pelaajia eteenpäin.”

Seuraava kotiottelu WU19 SM: La 2.11. klo 18.00 Honka vs. Feeniks Basket, Honkahalli Tallink

Pojissa SM-sarjaa on pelattu niin ikään kolme ottelua ja voittoja on plakkarissa kaksi. Näillä kahdella Honka sijoittuu nyt kolmanneksi sarjataulukossa. Joukkueen kausi jatkuu kolmella vierasottelulla, joista ensimmäisessä honkalaisryhmä kohtaa Lahti Basketballin tulevana lauantaina.

Seuraava kotiottelu MU19 SM: La 30.11. klo 13.00 Honka vs. MuKi, Honkahalli Tallink

19-vuotiaiden poikien valtakunnallisessa I-divisioonassa on saatu varsin vahva alku kauteen. Honka II on startannut kauden kolmella voitolla ja on nyt sarjakärkenä tasapisteissä Raidersin ja LoKoKo:n kanssa. Lauantaina joukkue kohtaa niin ikään vieraissa Lahti Basketballin.

Teemu Kuusela joukkueen valmennuksesta kommentoi alkanutta kautta:

”Kausi on lähtenyt käyntiin oikein positiivisesti. Harjoituksissa on nähty rohkea ja yritteliäs asenne, joka on tuonut myös pelillisesti miellyttäviä suorituksia. Valtakunnallisen I-divisioonan tarkoitus on mahdollistaa sopiva fyysinen haaste sekä suurempi pelillinen vastuu niin 19-vuotiaille kuin 17-vuotiaidenkin ikäluokan pelaajille. Tiivis yhteistyö monen sarjatason välillä mahdollistaa kovatasoisen kilpailun harjoituksissa sekä konkreettisen tavoitteen pelipaikan osalta.”

Seuraava kotiottelu MU19 VK1D: La 9.11. klo 16.00 Honka vs. LoKoKo, Tapiolan liikuntahalli

Tervetuloa seuraamaan nuorten huippukorista! 

Tapiolan Honka YHDESSÄ-verkosto on avattu palvelemaan nykyisiä ja uusia yrityskumppaneita. Lue aiheesta lisää ja liity joukkoon TÄÄLLÄ.