Nuorten välierät käyntiin lauantaina – B-tytöt kultajahdissa kahdella joukkueella

Tulevana lauantaina 8.4 käynnistyvät nuorten SM-sarjojen pudotuspelit. Välieriin ovat tiensä pelanneet A-tyttöjen Honka I, B-poikien Honka 1 sekä runkosarjan tuplana voittaneet B-tyttöjen Honka 1 ja 2 joukkueet. Välieräsarjojen avausottelut pelataan Tapiolan urheiluhallilla. Luvassa onkin oikea Koripallon Superlauantai, kun hallin parketilla pelataan huippukorista 12 tunnin ajan, aamukymmenestä iltakymmeneen.

Päivän otteluohjelma:

10.00 ATSM: Honka I – HNMKY White
12.15 BTSM: Honka 2 – Pyrintö White
14.30 BTSM: Honka 1 -PeKa
17.30 M1DA 4.finaali: Espoo United – Lahti Basketball (liput Ticketmasterista!)
20.00 BPSM: Honka 1 – MuKi

Nuorten SM-sarjoissa paikka finaaleihin ratkeaa kahdesta voitosta.

A-tytöissä Honka I päätti runkosarjan kakkospaikalle, tasapisteisiin sarjan voittaneen Helmi Basketin perään. Joukkue saa vastaansa sarjakolmosen paikalta paikallisvastus HNMKY Whiten. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti, Honka on vienyt pisteet molemmista.

B-pojissa Honka 1 päätti runkosarjansa niin ikään kakkosena, edellään vain yhden ottelun kauden aikana hävinnyt KTP. Hongan poikien recordi on myös vakuuttava 13/5. Vastaansa honkalaiset saavat runkosarjakolmosen, tutun MuKi:n. Munkkalaisten voittosuhde runkosarjasta on niin ikään 13/5, edessä on siis äärimmäisen kova kamppailu paremmuudesta ja paikasta B-poikien SM-finaaleihin. Joukkueiden väliset erot ovat pieniä ja kauden kahdesta kohtaamisesta kumpikin joukkue on saanut vietyä voiton kerran.

B-tytöt dominoivat ikäluokkansa SM-sarjaa suvereenisti, päättämällä runkosarjan Honka-joukkueet sarjan kahden kärkenä. Haastateltavana niin molempien joukkueiden kapteenit, kuin valmennuskin.

Honka 2 voitti runkosarjan ja saa vastaansa sarjanelosen Pyrintö Whiten. Joukkueen kapteeni Kaisa Katajavuori kertoo joukkueen tavoitteista:

  • Lähdemme välieriin näyttämään, ettei runkosarjan voitto ollut tuurista kiinni. Tavoitteenamme on jo kauden alussa maaliksi asetettu Suomen mestaruus. Joukkueemme vahvuuksiin kuuluu pelikovuus, usko omaan tekemiseen ja ollaan me myös aika kovia heittäjiä!

Runkosarjan kakkosen Honka 1:en vastustajaksi saapuu Peli-Karhut. Honkalaisten kapteenit Alexandra Ailus ja Julia Kurtén kertovat joukkueensa olevan valmis ratkaisupeleihin:

  • Kovat pelit tiedossa, mutta ollaan harjoiteltu ja valmistauduttu hyvin, eli ollaan valmiita vastaamaan vastustajien pelityyliin. Me ollaan monipuolinen joukkue. Meiltä löytyy kovia senttereitä ja pieniä, ketteriä takamiehiä, jotka osaavat myös panna palloon kovaa painetta. Olemme hyviä riistämään ja saammekin sitä kautta paljon nopeita hyökkäyksiä peleissä. Toive on, että rahkeet riittää kirkkaimman mitalin hakemiseen!

B-tyttöjen valmennustiimi Susanna Vartiainen, Heikki Kallio ja Olivia Eklund kertovat joukkueestaan näin:

Kauden tähän mennessä tärkeimmät pelit alkavat nyt lauantaina ja tähän ollaankin tähdätty koko kausi. Tytöt aloittivat kesäharjoittelun viime kesäkuussa harjoittelemalla kaksi kertaa päivässä ja aamuisin treenattiin melkeinpä pelkkää heittoa, teemalla, että ollaan sarjan paras heittävä joukkue. Huhkiminen ei selvästikään ollut turhaa sillä kolme tyttöä kuuluu sarjan top 5 kolmosten heittäjiin. Muita tärkeitä teemoja meillä on kauden mittaan ollut 1vs1 pelaaminen, täysillä tekeminen, sekä periksiantamaton puolustus. Laadukkaalla tekemisellä ollaan päästy välieriin ja nyt pitäisi pystyä saavuttamaan kauden alussa asetetut tavoitteet. Vastustajista sekä PeKa:lla, että Pyrinnöllä on todella taitavat isot pelaajat, joten meidän nuorempaan kaartiin kuuluvat sisäpelaajat ovat peleissä keskeisessä asemassa ja kerryttävät sitä mukaa varmasti tärkeää kokemusta.

Honka ykkösestä valmennus nostaa esille Noora Markkasen, joka johtaa muun muassa sarjan tehokkuus-tilastokategoriaa (ka 23,19), vapaaheittoprosentti-kategoriaa (87,27), sekä kahden pisteen heittoprosentti-kategoriaa (ka 57,23). Markkanen pitää lisäksi hallussaan kakkossijaa tehdyissä pisteissä (ka 18,13) sekä on sarjan toiseksi tarkin heittäjä kolmen pinnan kaaren takaa (ka 35,71). Myöskin kapteeni Ailus kuuluu ehdottomasti sarjan kovimpien takamiesten joukkoon, olemalla syöttötilaston kolmonen (ka 3,23), plusmiinustilaston kakkonen sekä pistetilaston nelonen (ka 16,38).

Honka kakkosesta valmennus nostaa esille joukkueensa ykköstakamiehen kapteeni Katajavuoren, joka on esimerkillisesti johtanut joukkueensa runkosarjan piikkipaikalle. Lisäksi joukkueeseen kuuluu sarjan kovin kolmostykki Taru Kurunsaari, sekä yksi sarjan kovimpiin puolustajiin lukeutuva Ebba Pekonen, joka johtaa riisto-/menetyssuhde tilastokategoriaa, on viidentenä pistetilastossa (ka 16,27), sekä Pekosta ovat vastustajat joutuneet rikkomaan toisiksi eniten koko sarjassa (ka 4,53).

Miesten edustusjoukkue kohtaa Superlauantaina Lahti Basketballin 4.finaaliottelussa

Nuorten välieräotteluiden lisäksi Tapiolan urheiluhallilla pelataan lauantaina miesten espoolaista huippukorista, kun finaalivaiheeseen edennyt Divari A huipentuu neljänteen finaaliotteluun. Espoo United on voittanut Lahden nyt kahdesti ja on voiton päässä paikasta Korisliigaan ensi kaudeksi. Mikäli Lahti voittaa, venyy sarja ratkaisevaan viidenteen otteluun vieraissa. Luvassa lauantaina tiivistunnelmainen ottelu, joka tuskin jättää ketään kylmäksi! Liput finaaliotteluun myy ennakkoon Ticketmaster (10/5€) tai voit ostaa lipun myös ovelta hintaan 20/10€.

Tervetuloa kannustamaan niin honkalaisia nuoria, kuin Espoon miehiäkin kultajahdissa 2016-17!