Nuorten välieräsarjojen ratkaisut keskiviikkona kotona – B-tytöille jo kaksi finaalipaikkaa

Tuleva keskiviikkoilta on täynnä huippukorisviihdettä Tapiolan urheilupuistossa, kun finaalipaikoista taistelevat Hongan B-pojat sekä A-tytöt ratkaisevissa kolmansissa välieräotteluissa Summahallilla. Illan kolmas kamppailu käydään Tapiolan urheiluhallilla, kun Espoo Unitedin naisten Korisliiga-joukkue pyrkii tasoittamaan välieräsarjansa Catz Lappeenrantaa vastaan sarjan neljännessä ottelussa.

B-tytöt SM-finaaleihin historiallisesti kahdella joukkueella

Tapiolan Hongan B-tytöt saavuttivat korkealle asetetun tavoitteensa kultamitalista varmasti, sillä finaalissa kohtaavat ei yksi, vaan kaksi honkalaisjoukkuetta. Honka 1 voitti viikonlopun välierissä Peli-Karhut voitoin 2-0 ja Honka 2 Pyrintö Whiten niin ikään otteluvoitoin 2-0. Ikäluokan päävalmentaja Susanna Vartiainen on syystäkin ylpeä joukkueidensa edesottamuksista:

”Molemmat BT-joukkueet tulivat ottelusarjaan keskittyneinä ja omistautuneina tavoitteilleen. Fokus omaan tekemiseen oli kummankin joukkueen kulmakivi, vaikka vastustajan vahvuudet olikin hyvin otettu huomioon viikonloppuun valmistauduttaessa.

Valmentajana voin ylpeänä todeta, että voitot olivat todellakin ansaitut, sillä töitä niiden eteen ovat tytöt tehneet ja se näkyi jokaisessa viikonlopun ottelussa!

Kauden mittaan toteutettu systemaattinen harjoittelu, yhdistettynä tyttöjen nälkään hoitaa finaalipaikka kukin omalle joukkueelle näkyi niin kentällä kuin kentän ulkopuolella ja uskon, että pystyimme tarjoamaan vauhdikasta, energistä ja etenkin tasokasta koripalloa sekä espoolaisyleisölle että vieraspelien katsojille.

Vielä on mitalipeleihin valmistava pääsiäisleiri aikaa hioa henkilökohtaisia taitoja ja hitsata oman joukkueen rytmit synkkaan.

Kirkkaimmista mitaleista tulee taistelemaan upeasti kilvoittelevia urheilijoita, ja näitä historiallisia otteluita kutsunkin kaikki vihreän korissydämen omaavat katsomaan. Honka voittaa – se on ainakin varmaa!”

B-pojille voitto vieraissa sunnuntaina ja sarja tasoihin MuKi:a vastaan

B-poikien välieräsarja starttasi lauantai-illan tappiolla kotona. MuKi oli sarja-avauksessa 13 pisteellä parempi. Sunnuntaina munkkalaisten vieraaksi saapui voitontahtoinen Honka ja pojat taistelivatkin kovalla asenteella ottelusarjan tasoihin 52-62 voitolla. Ikäluokan päävalmentaja Niko Nyholm osasi odottaa välieräsarjasta juuri näin tasaista vääntöä:

”Sarjasta tuli juuri niin tasainen kuin ennakkoon odoteltiin. Tiedettiin, että vastakkain on kaksi hyvin erityyppistä joukkuetta. MuKi:lla on todella paljon kokoa ja lauantaina hävisimme irtopallo kamppailun  selvästi, jonka takia ottelun tempo jäi kauas haluamastamme. Etenkin MuKi:n isot pelaajat pääsivät nostelemaan liikaa helppoja koreja kolmen sekunnin alueelta. Hyökkäyspäässä tyydyimme pomputtelemaan palloa liikaa, jonka seurauksena valintamme eivät olleet parhaita mahdollisia. MuKi:lle ansaittu voitto ottelusta.

Sunnuntaina kentällä nähtiin täysin erilainen Honka! Jokainen pelaaja laittoi itsensä likoon joukkueen eteen. Taistelevalla ilmeellä pelannut joukkue oli päättänyt hakea voiton kotiin. Ratkaisun avaimiksi nousivat parempi joukkuepuolustus ja hyvä pallonliike hyökkäyksissä.

Tästä on hyvä lähteä jatkamaan kohti keskiviikon kolmatta ja ratkaisevaa välierää.”

Espoon naisilla vaihtoehtona vain voitto

Espoo United saa keskiviikkona vieraakseen Lappeenrannan Catzin, naisten Korisliigan välieräsarjan neljännessä ottelussa. Catz johtaa sarjaa nyt 2-1 ja Espoo hakee nyt tasoitusta sarjalle, viedäkseen ratkaisun viidenteen peliin. Kaikki ottelusarjan kohtaamiset ovat olleet tiukkoja pelejä, kovalla tempolla ja fyysisyydellä maustettuna. Erittäin viihdyttävää naiskoripalloa! Espoo ei peruuta varmasti myöskään tulevassa pelissä, vaan luottaa omaan tekemiseen täysillä.

A-tyttöjen finaalipaikka ratkeaa keskiviikon iltaottelussa

Hongan A-tytöt koki tappion ensimmäisessä välieräottelussaan HNMKY Whitelle yhdeksällä pisteellä, mutta kuten B-pojat, ottivat A-tytötkin ryhtiliikkeen sunnuntain otteluun mentäessä ja tasoittivat ottelusarjan yhteen yhteen. Joukkueen kapteeni Reetta Sääski uskoo vahvasti joukkueensa tekemiseen:

”Sunnuntaina koettiin selkeä parannus lauantaista ja saatiin oma peli kulkemaan. Toisessa ottelussa pelattiin joukkueena ja asenne oli kohdillaan alusta asti. Jatkamalla sunnuntain tekemistä, lisäämällä huolellisuutta ja hiomalla pieniä taktisia asioita, finaalipaikka on meidän.

Voittoon tarvitaan se, että ollaan kovempia kuin NMKY ja taistellaan jokainen loppuun asti. Valmentajien sanoja lainaten ”Se jengi kumpi voittaa enemmän yksittäisiä tilanteita, voittaa ottelun” ja me pidetään huolta siitä, että keskiviikkona ollaan se joukkue!”

Keskiviikon 12.4 otteluohjelma:

BPSM 17:00 Honka 1 – MuKi, Summahalli
Naiset 18:30 Espoo – Catz, Tapiolan urheiluhalli (Liput ennakkoon Ticketmasterista!)
ATSM 20:00 Honka 1 – HNMKY White

Tervetuloa kannustamaan Tapiolaan, kun Hongan ja Unitedin joukkueet taistelevat finaalipaikoista!