Nuorten SM-välierät käyntiin lauantaina, vuorossa 19-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat pojat

Nuorten SM-sarjojen välierävaihe käynnistyy lauantaina Tapiolassa. Playoff-kevään aloittavat sarjoissaan ensimmäisiksi runkosarjavaiheessa sijoittuneet Hongan 19-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat pojat. 

19-vuotiaat tytöt kohtaavat paikallisvastus Helmi Capitalsin

Hongan tytöillä on takana komea runkosarja. Kauden tavoitteen kanssa ei olla oltu vaatimattomia – joukkue on pitänyt katseen mestaruustavoitteessaan alusta asti ja töitä on tehty koko kauden ajan ahkerasti. Tytöt sijoittuivat runkosarjan ykköseksi voitettuaan 18 ottelusta 15.

Joukkueen päävalmentaja Susa Strömberg kommentoi kautta tähän asti ja tulevia pudotuspelejä näin:

”Tavoitteiden mukaisesti ollaan nyt juuri siinä, missä tässä vaiheessa pitääkin. Haasteina koko kauden on ollut suuri määrä loukkaantumisia. Tytöt ovat kuitenkin ottaneet vastuuta hienosti ja paikanneet.”

Edessä nyt kauden kovimmat pelit.

”Olen tytöillekin sanonut, että nyt alkaa käytännössä uusi kausi. Välieräsarjaa kohti edetään keskittyneesti ja valmistautuen huolella. Mielessä pidetään omat vahvuudet ja oma peli.”

Välieräsarja pelataan paras kolmesta systeemillä, eli kahdella voitolla edetään finaaleihin. Mitä on odotettavissa, kun Honka ja ”Caps” kohtaavat?

”Helmi Capitalsilla on käytännössä penkillinen maajoukkuepelaajia, nämä ottelut tulevat olemaan henkistä ja fyysistä mittaamista kautta linjan, sekä ehdottoman kovaa vääntöä. Molemmissa joukkueissa on todella kovia urheilijoita.”

”Toivottavasti espoolaiset saapuvat sankoin joukoin kannustamaan nuoria näihin matseihin. Urheiluhalli on playoff-pelien koti ja kannustus on nuorille valtava voimavara. Nähdään hallilla!”

19-vuotiaiden tyttöjen SM-välierä Game 1:
Tapiolan Honka vs. Helmi Capitals La 14.4. klo 14.00, Tapiolan urheiluhallilla.

16-vuotiaissa pojissa välierävastuksena on Ura Basket

Hongan pojat jopa ylittivät runkosarjatavoitteensa. Pudotuspeleihin pääsy oli asetettu tavoitteeksi syksystä lähtien, mutta runkosarjan päättäminen ykköseksi sijoittuneena oli positiivinen yllätys. Joukkue eteni runkosarjassa laajaa rosteria pyörittäen ja kärsi vain kaksi tappiota.

Päävalmentaja Lauri Järvinen kertoo joukkueen vahvuuksista ja tulevasta välierävastuksesta:

”Runkosarja päätettiin menestyksekkäästi, sekä tulosten valossa että pelillisesti. Playoffeihin pääsy ykköspaikalta oli jopa hieman yli odotusten. Läpi kauden ollaan otettu takapakkeja loukkaantumisten muodossa, mutta kehitystä on toisaalta nähty todella laajalla pelaajarintamalla.”

Neljänneksi runkosarjassa sijoittunut Ura Basket haastaa honkalaiset ja finaaleihin etenee kaksi voittoa sarjassa ottava joukkue.

”Välierissä vastaan tulee urheilullinen ja hyvin kenttää juokseva joukkue. Meidän on pystyttävä hidastamaan heidän siirtymähyökkäystään ja hoidettava levypallotaistelut meille. Uralla on erittäin taitavia yksilöitä, johon lähdemme vastaamaan tehokkaalla joukkuepelillä. Meidän peli ei hajoa, jos yksi tai kaksi pelaajaa ei heti onnistu. Joukkueesta löytyy ratkaisijoita.”

16-vuotiaiden poikien välierät Game 1: 
Tapiolan Honka vs. Ura Basket La 14.4. klo 17.00 Tapiolan urheiluhallilla

Artikkelikuva: Sonja Herrala