Nuorten SM-sarjoissa matkataan kohti kauden ratkaisupelejä

Tapiolan Hongan nuoret pelaavat SM-sarjaa jokaisessa ikäluokassa, 14-vuotiaista 19-vuotiaisiin. Syyskausi on tahkottu läpi ja kevätkausi on käynnissä. Edessä siintää pudotuspelien kevät. Tässä uutisessa kerrataan asetelmat ratkaisupelejä kohti mentäessä.

19-VUOTIAIDEN TYTTÖJEN SM-SARJA

Hongan 19-vuotiaat tytöt pelaavat äärimmäisen tasaista SM-sarjaa kaudella 2019-2020. Honkalaisjoukkue sijoittuu helmikuun alussa sarjataulukon seitsemänneksi. Sijoitus ei kuitenkaan sellaisenaan kerro totuutta, sillä 12 sarjapisteen eli kuuden voiton joukkueita on taulukossa peräkkäin peräti neljä. SM-sarjaa johtaa Torpan Pojat kymmenellä voitolla ja 20 sarjapisteellä.

Seuraava WU19 SM-kotiottelu:
Honka vs. Pyrintö, la 22.2. klo 14.00, Honkahalli Tallink

19-VUOTIAIDEN POIKIEN SM-SARJA

Hongan 19-vuotiaille pojille on kertynyt helmikuun alkuun mennessä seitsemän voittoa pelatusta 12 ottelusta. Tällä saaliilla joukkue sijoittuu SM-sarjataulukossa neljänneksi. Myös poikien puolella sarjatilanne on jännittävä pudotuspelejä silmällä pitäen. 14 sarjapistettä keränneitä joukkueita on nimittäin Hongan lisäksi HNMKY, Kataja sekä Pyrintö. Sarjaa johtaa puhtaalla 11 otteluvoitolla Omnia Basketball Academy.

Miesten I-divisioona B-joukkueen sekä 19-vuotiaiden poikien valmennuksesta vastaava  Aapo Heinonen: ”Se iso tavoite tälle kaudelle on ollut pelaajien jatkuva kehittyminen. Näin kevään käynnistyessä, se toivottavasti näyttäytyy myös siinä, että pudotuspelien käynnistyessä pelaamme siellä.”

Honkalaisnuorilla on tällä kaudella riittänyt näytön paikkoja ja useita sarjatasoja joissa pelata. Harjoituksissa kehittymiseen vaadittavia haasteita on tarjonnut miesten joukkueen kanssa treenaaminen.

”Yhdistelmä 19-vuotiaiden valtakunnallisia sarjoja, miesten II-divisioonaa ja I-divisioona B:tä on tarjonnut meidän pelaajarosterille uudenlaisia haasteita ja rooleja. Viime aikoina nuoret pelaajamme ovat pelanneet todella paljon, jopa hieman turhankin paljon, johtuen aikuisten loukkaantumisista I-divarissa. Toisaalta, se on antanut heille hienoja mahdollisuuksia päästä kokeilemaan aikuisten kanssa pelaamista. Vastuuta on kannettu hienosti!”

Seuraava MU19 SM-kotiottelu: 
Honka vs. Lahti Basketball, la 8.2. klo 13.00 Honkahalli Tallink

17- JA 16-VUOTIAIDEN TYTTÖJEN SM-SARJAT

17-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjaa johtaa Helmi Basket, Hongan tytöt heti perässään vain kahden sarjapisteen päässä piikkipaikasta. Honkalaisilla kasassa yhdeksän voittoa 12 ottelusta. 16-vuotiaissa kärkiviisikossa on tiivis tunnelma. Sarjakärkinä tällä hetkellä EBT ja PeKa tasapisteissä. Honkalaisilla on kasassa seitsemän voittoa 12 ottelusta, joka oikeuttaa viidenteen sijaan, tasapisteissä 3. ja 4. sijaa pitävien Feeniksin sekä HNMKY:n kintereillä.

Ikäluokan vastuuvalmentaja Ville Neva: ”Paljon uutta on opittu ja opeteltu kauden aikana. Eniten paukkuja on laitettu harjoittelun laadun jatkuvaan nostamiseen, kuormituksen tasapainoon ja uusien asioiden rohkeaan kokeiluun. Nämä usein kulkevat käsikädessä kehityksen tiellä.”

”Kausi on ollut nousujohteinen ja on ollut ilo katsoa, kuinka joukkueen ja sen yksilöiden kehitys näkyy tekemisessä. Kehitys on näkynyt myös ottelutuloksissa ja siinä, että vk-sarjoissa on pelannut tähän mennessä jo kovin laaja rinki pelureita syntymävuoteen katsomatta.”

Joukkueiden tavoitteista Neva lisää: ”Tällaisella tiellä kannattaa kunkin jatkaa. Playoffseihin meidän on tarkoitus päästä ja niiden on tarkoitus olla kauden parasta aikaa.”

Seuraava WU17 kotiottelu: 
Honka vs. ToPo Su 16.2. klo 13.30 Honkahalli Tallink 

Seuraava WU16 kotiottelu: 
Honka vs. Catz La 15.2. klo 13.30 Honkahalli Tallink 

17- JA 16-VUOTIAIDEN POIKIEN SM-SARJAT

Hongan nuoret kolmantena sekä 17- että 16-vuotiaiden poikien SM-sarjoissa. Vuotta vanhempien sarjassa kärkenä tällä hetkellä Pyrintö 22 sarjapisteellä, honkalaisilla kasassa 18 sarjapistettä kolmestatoista ottelusta. 16-vuotiaissa HNMKY pitelee kärkipaikkaa, kahden voiton verran honkalaisnuoria edellä.

Seuraava MU17-kotiottelu: 
Honka vs. BC Nokia, Su 9.2. klo 16.00 Honkahalli Tallink 

Seuraava MU16-kotiottelu: 
Honka vs. MuKi Ke 12.2. klo 19.15 Honkahalli Tallink 

15-VUOTIAIDEN SM-SARJAT (ROBERT PETERSEN CUP) JA 14-VUOTIAIDEN SM-SARJAT

Tytöissä SM-sarjapaikka 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupiin irtosi syksyn lohkovaiheesta neljällä voitolla ja näin ollen lohkovoittajana. Kevätkaudelle, SM-sarjajoukkueet on jaettu kahteen yhdeksän joukkueen lohkoon. Honkalaistytöt ovat jatkaneet mainioita otteitaan pelikentillä myös kevätpuolikkaalle kääntymisen jälkeen ja johtaa kolmen otteluvoiton putkella omaa lohkoaan.

Poikien puolella 05-syntyneet pokkasivat sarjapaikan seitsemän voiton putkella ja tappiottomana lohkovoittajana. Pojissa SM-sarja toteutetaan kolmessa, seitsemän joukkueen lohkossa. Honkalaisille ei vielä ensimmäisessä kahdessa kevätkauden ottelussa ole löytynyt kaatajaa.

Poikien päävalmentaja Olivia Eklund: ”Syyskaudessa oli paljon hyvää. Pojat ovat aktiivisia harjoittelijoita, jotka ovat valmiita heittäytymään treenatessa ja pelaamaan joukkueelle.”

14-vuotiaissa tytöt lunastivat SM-sarjapaikan syyskaudella 06 I-divisioonan kautta. Kahdessa lohkossa pelattava SM-sarja on startannut komeasti, sillä Hongan tytöt johtavat lohkoaan puhtaalla pelillä, neljällä voitolla.

Poikien puolella 14-vuotiaat karsivat SM-sarjaan 06 I-divisioonan kautta kahdella tasaisella 06- ja 07-pojista koostetulla joukkueella. Sarjapaikka irtosi yhdelle joukkueelle. Eklund jatkaa: ”Pojat saivat syyskaudella pelata uusien pelikavereiden kanssa, kun SM-sarjapaikkoja tavoiteltiin. Syyskauden ottelut tarjosivat kovia haasteita ja poikien pitikin taistella jokaisessa ottelussa hampaat irvessä. Kovat matsit pelattiin suurimmaksi osaksi hyvin tasaisina loppumetreille saakka.”

”Syyskautta varjostivat valitettavasti sairastelu ja loukkaantumiset. Positiivista on kuitenkin se, että molemmissa ikäluokissa on yli 50 pelaajaa ja jokaiseen otteluun on saatu hyvä ryhmä kundeja paikalle.”

”Haluan toivottaa kaikki tervetulleiksi paikan päälle seuraamaan miltä C-ikäisten koripallo tällä hetkellä näyttää!”

14- 15-vuotiaiden ikäluokissa pelataan SM-sarjojen ja divareiden lisäksi aktiivisesti kansainvälisiä BBBL ja BGBL-liigoja. Näihin otteluihin voi tutustua osoitteessa: bbbl.info

Hongan junioreita tukemassa Suomen Projekti-Instituutti.
Tutustu tukijamme toimintaan TÄÄLLÄ.