Nuorten SM-pudotuspelit käyntiin viikonloppuna, Hongalla vahva edustus

Tapiolan Honka lähtee kolmen joukkueen voimin mitalijahtiin lauantaina alkavissa A- ja B-nuorten SM-pudotuspeleissä. A-tytöt ja B-tytöt aloittavat urakkansa lauantaina Tapiolassa. B-pojat puolestaan aloittavat pleijariurakan lauantaina vieraissa ja isännöivät Warttia sunnuntaina Tapiolan urheiluhallilla.

Sara Bejedi kuuluu Hongan A-tyttöjen avainpelaajiin.

Sara Bejedi kuuluu Hongan A-tyttöjen avainpelaajiin.

A-tyttöjen runkosarja sujui mallikkaasti. Mikko Asikaisen valmentama Honka sijoittui runkosarjassa toiseksi voittosuhteella 16/2 ja saa välierissä vastustajakseen Lahden SBG:n. Peräti 23 pelaajaa pääsi runkosarjan aikana kokeilemaan Hongan riveissä A-tyttöjen SM-sarjavauhtia. Tilastojen valossa naisten SM-sarjassakin läpimurron tehneet Leila Kaajasalo ja Kia Vaalavirta sekä B-tyttöikäinen Sara Bejedi ovat joukkueen ykköspyssyt, mutta Hongan vahvuus on silti laaja materiaali. Päävalmentaja Asikainen toivoo, että pelaajat nauttisivat kauden loppuhuipennuksesta:

  • Pudotuspelit ja niiden tarjoamat mahdollisuudet huipentavat tämän kauden. Joukkueessa on aistittavissa oikeanlaista tekemisen meininkiä. Meillä on laaja materiaali, joten voimme lähteä pudotuspeliretkelle hyvillä mielin ja omaan parhaaseen tekemiseen luottaen. Toivottavasti mahdollisimman moni tulee seuraamaan näiden tyttöjen periksiantamatonta taistelua ja päättäväistä tekemistä. Tämä on hieno mahdollisuus ja on aika nauttia siitä. Have fun and let’s rock girls!
Ebba

Ebba Pekonen ja muut Hongan B-tytöt aloittavat finaalipaikan metsästyksen lauantaina Tapiolan urheiluhallilla.

B-tytöt selvittivät syksyllä tiensä upeasti kahdella joukkueella SM-sarjaan. Kahdesta tasaisesta joukkueesta Honka 2 selvitti tiensä neljän parhaan joukkoon voittamalla runkosarjan 18 ottelusta 12. Susanna Vartiaisen koutsaama joukkue lähtee välieriin runkosarjan kolmosena, mutta aloittaa silti välieräsarjan TikS-HyPo Whitea vastaan kotikentällä joukkueiden yhteisellä sopimuksella. Kaksi seuraavaa ottelua Honka pelaa sitten vieraskentällä. Honka 2:sen syömähampaat runkosarjassa olivat vasta 14-vuotias takapelaaja Alexandra Ailus sekä takapelaaja Ebba Pekonen ja laituri Noora Markkanen.

  • Ottelusarjassa kohtaa varmasti kaksi hyvin latautunutta ja valmistautunutta joukkuetta, jotka molemmat lähtevät nälkäisinä ja kovalla itseluottamuksella hakemaan finaalipaikkaa. Aiemmissa kohtaamisissa kummankin joukkueen vahvuudet on päästy näkemään ja kokemaan, kun osaottelut runkosarjassa päättyivät 1-1. Joukkue, joka pystyy hyödyntämään omat vahvuutensa paremmin, tulee ottamaan pelin haltuun. Toivotan kaikki honkalaiset rumpujen ja ämpäreiden kera peleihin kannustamaan Hongan voittoon, päävalmentaja Susa Vartiainen sanoo.
B-poikien välierävastustaja on isokokoinen ja fyysinen WB, jota Honka lähtee horjuttamaan kuvassa heittävän Tomas Pihlajamäen johdolla.

B-poikien välierävastustaja on isokokoinen ja fyysinen WB, jota Honka lähtee horjuttamaan kuvassa heittävän Tomas Pihlajamäen johdolla.

B-pojat pelasivat niin ikään hienon runkosarjan. Vesa Vertion valmentama joukkue ei kuulu sarjan pisimpiin, mutta taitoa ja yritteliäisyyttä löytyy sitäkin enemmän. Honka ylsi 14 voitolla runkosarjassa kolmoseksi ennakkosuosikkien MuKin ja WB:n jälkeen. Välierissä vastaan asettuu isokokoinen ja fyysinen WB, jonka Honka kaatoi runkosarjassa kertaalleen. Hongan tehopelaajat runkosarjassa olivat Tomas Pihlajamäki ja Erik Sajantila, mutta joukkueesta löytyy heidän lisäkseen paljon leveyttä ja luvassa onkin varmasti vauhdikas välieräsarja.

  • Vastassa on sarjan isokokoisin ja fyysisin joukkue, joka asettaa tässä suhteessa haasteita. Pyrimme vastaamaan Wartin fyysisyyteen nopeudella ja viekkaudella. Meillä on useita heittotaitoisia ja ratkaisuvalmiita pelaajia. Olemme tehneet koko kauden hartiavoimin töitä ja se tulee näkymään näissä otteluissa. Ottelusarjan voittaminen edellyttää, että pelaajat antavat kaikkensa ja keskittyminen säilyy jokaisessa pelissä 40 minuutin ajan, päävalmentaja Vertio painottaa.

Nuorten joukkueemme ansaitsevat ja tarvitsevat honkalaisilta tukea myös katsomosta. Tulethan kannustamaan joukkueitamme kauden loppuhuipennuksissa!

A-tyttöjen välierät:

Honka – SGB, la 16.4 klo 15:30, Tapiolan urheiluhalli
SBG – Honka, su 17.4 klo 18:00, Lahden suurhalli
Honka – SBG, ti 19.4 klo 18:30, Tapiolan urheiluhalli (tarvittaessa)

B-tyttöjen välierät:

Honka2 – TikS-HyPo White, la 16.4 klo 13:00, Tapiolan urheiluhalli
TikS-HyPo White – Honka2, su 17.4 klo 12:00, Tikkurilan urheilutalo
TikS-HyPo White – Honka2, ke 20.4 klo 18:30, Tikkurilan urheilutalo (tarvittaessa)

B-poikien välierät:

WB – Honka, la 16.4 klo 15:00, Kallahden liikuntahalli
Honka – WB, su 17.4 klo 15:00, Tapiolan urheiluhalli
WB – Honka, ke 20.4 klo 19:15, Kallahden liikuntahalli (tarvittaessa)