Nuorten joukkueet kaikissa SM-sarjoissa kaudella 2022-23

Tapiolan Hongan nuorten joukkueet nähdään tälläkin kaudella kaikkien ikäluokkien SM-sarjoissa!

16-vuotiaat tytöt

Ikäluokan päävalmentaja Olivia Eklund

Joukkue lunasti paikkansa SM-sarjaan viime kauden sijoitusten perusteella. Tytöt avasivat uuden kautensa voitolla menneenä viikonloppuna Forssassa Feeniksin vieraana. Summerin soidessa taululla loppulukemina 64-80.

Eklund kuvailee joukkuetta hymyillen: ”WU16 joukkue on iloinen ryhmä, josta löytyy paljon urheilullisuutta ja taitoa. Tavoitteena on kauden aikana hioa joukkuepelaamista ja yhdessä tekemistä ylöspäin. Panostamme siihen, että harjoitukset ovat laadukkaita ja peli paranee kauden edetessä. Vaatimattomasti joukkue on asettanut tavoitteekseen Suomen mestaruuden!”

16-vuotiaat pojat

Ikäluokan päävalmentaja Lauri Järvinen

16-vuotiaiden poikien SM-sarja käynnistyi viikonloppuna, mutta honkalaiset saavat odottaa kauden starttiaan vielä 15.10. asti, jolloin pojat kohtaavat KTP:n Kotkassa. Ikäluokassa karsittiin myös paikasta valtakunnalliseen 1.divariin, mutta sinne paikkaa ei saavutettu.

Järvinen kuvaa joukkueen alkavaa kautta:

”U16 joukkueen kauden aloitus on viety poikkeuksellisen pitkälle lokakuuhun joten sarjapelien alkua on saatu odottaa pitkään. Harjoittelu on joukkueessa sujunut hyvin ja harkkapelit ovat myös olleet hyviä/kehittäviä koska olemme pelanneet pääsääntöisesti parempia vastaan.”

”Joukkueella on varmasti potentiaalia pelata sarjan kärkisijoista, joka vaatisi runkosarjassa neljän joukkoon pääsyä. Se tavoite voidaan saavuttaa säännöllisen harjoittelun ja kehittymisen kautta” valmennus lisää.

16-vuotiaat tytöt Tallink-turnauksessa 2022. Kuva: Samira Lee

17-19-vuotiaat tytöt

Ikäluokan päävalmentaja Reetta Piipari

Nuorissa naisissa pelaajia haastetaan kehittymään neljässä eri sarjassa. Ikäluokkien pelaajat pelaavat 17- ja 19-vuotiaiden SM-sarjoja sekä naisten I-divisioonaa ja näytönpaikkoja aukeaa myös naisten Korisliigassa. 17-vuotiaat tytöt lähtivät SM-sarjaan viime kauden sijoitusten perusteella, 19-vuotiaat taasen karsivat paikastaan syyskuun lopussa. Paikka irtosi yhdellä voitolla EBT:stä.

17-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa on ehditty pelata nyt kaksi ensimmäistä kierrosta, joista honkalaiset on ottaneet kaksi voittoa. Sarjan avausottelussa vastassa oli ToPoLa, jota ennakoidaan yhtenä suosikkijoukkueista sarjan kärkikahinoihin. Ottelu olikin kova startti sarjalle, kun voittaja ratkottiin vasta jatkoajalla. Honka vahvempi pisteellä! Menneenä viikonloppuna vieraaksi Honkahallille saapui Torpan Pojat. Ottelu päättyi honkalaistyttöjen voittoon loppuluvuin 57-49. 19-vuotiaissa kausi avattiin kotikentällä melko murskaavasti, kun Honka kaatoi paikallisvastus EBT:n lukemin 93-47. Voitokkaasti on startannut myös naisten I-divisioona. Ikäluokat pelaavat sarjoissa laajalla rotaatiolla.

Reetta Piipari kommentoi ikäluokkien alkanutta kautta positiivisin sanoin:
”Täytyy sanoa, että tytöt on treenanneet ihan todella hyvin. Aktiivisuus ja korkea motivaatio on läsnä niin aamu- kuin iltatreeneissä. Tuloksia oli nähtävissä avauskierroksilla.”

”Tavoitteena läpi kauden on kehittyä ja mennä eteenpäin jokaisessa treenissä ja pelissä. Halutaan olla valmiita taistelemaan voitosta jokaisessa ottelussa kevään ratkaisupeleihin mentäessä” Piipari kuvaa.

17-19-vuotiaat pojat

Ikäluokan päävalmentaja Hussain Dassouki

19- vuotiaille pojille paikka SM-sarjaan aukesi karsintojen kautta, 17-vuotiaat taasen sarjasijoitusten kautta. Näytönpaikkoja on tarjolla miesten yhteistyöjoukkueessa, joka pelaa I-divisioona B:tä ja siitä Hongan korisliigajoukkueeseen saakka. 17-vuotiaiden SM-sarja on alkanut kahdella ottelulla, joista ensimmäisessä WB-Pantterit otti niukan kolmen pisteen voiton, toisessa ToPo oli melko murskaava. 19-vuotiaissa ollaan pelattu ensimmäinen ottelu, josta voitto niukasti viiden viidellä pisteellä Vilppaalle.

Miesten edustusjoukkueen valmennuksessakin vaikuttava ikäluokan päävalmentaja Hussain Dassouki kommentoi nuoria miehiä ja tulevia tavoitteita:

”Nuorten kausi on lähtenyt tapahtumarikkaana liikenteeseen. Paljon on uutta, uusia ajatuksia, uusia rooleja ja ennen kaikkea uusia ympäristöjä. Ollaan pystytty harjoittelemaan melko ehjästi ja osan kohdalla lisäämään harjoitusmääriä suunnitelusti. Kahdella kentällä tapahtuva harjoittelu pari kertaa viikossa miesten korisliigajengin kanssa on varmasti herättänyt nälkää ja innostusta tavoittelemaan omaa parasta.”

”Yhteistyö LePyn kanssa on lähtenyt hienosti käyntiin ja siellä harjoittelemassa käyvät pääsääntöisesti yli-ikäiset sekä U19 pelaajat 1-2 x viikossa riippuen viikon ohjelmasta” Dassouki kertoo.

”Meidän onneksi ikäluokissa on hurja määrä pelaajia. Jokaiselle löytyy useampi pelisarja, missä pääsee kokeilemaan eri rooleja. Tavoitteena on edelleen tarjota pelaajille mahdollisuuksia ottaa steppejä ja kehittyä pelaajina harjoittelun sekä pelien kautta.”

Tervetuloa kannustamaan honkalaisnuoria katsomoon! Kätevimmin näet seuraavat tulevat pelit lataamalla Honka-appin puhelimeesi sovelluskaupastasi. Löydät sen nimellä TapiolanHonka.

Artikkelikuva: Tomas Kallström