Nuori edustusjoukkue saa tuekseen vuosikymmenten kokemuksen – Taru Tuukkanen Hongan naisiin 

Kahdenkymmenen vuoden ammattilaisura Suomessa ja ulkomailla. 254 liigaottelua Peli-Karhuissa, Torpan Pojissa, Hyvinkään Pontevassa ja viimeisimpänä Forssan Alussa. Suomen mestari vuodelta 2017. Susiladiesissä 165 maaottelua. Taru Tuukkanen, 42, on koripallolegenda joka vetää tulevalla kaudella päälleen Tapiolan Hongan paidan ja tuo nuoren liigajoukkueen korin alle uusia ulottuvuuksia.  

Taru Tuukkanen asuu ja työskentelee pääkaupunkiseudulla kiinteistönvälitysalalla Roof Groupilla. Asuntojen myynti on sopinut kilpailuhenkiselle Tuukkaselle erinomaisesti, ja tuloksia on tullut siltäkin saralta. Tavoitteena tulevalle kaudelle oli löytää hyvä yhdistelmä, jossa olisi mahdollista saada perhe-elämä, työura ja koripallo kohtaamaan. Se löytyi pakettina Hongasta, sopivan läheltä kotia.

”Tapiolan Honka seurana sekä Kimmo Kujansivun valmennus ovat kiehtoneet jo pitkään. Hongassa kaikki on samassa paikassa Honkahallilla ja ympärillä vahva yhteisö. Haluan kokea sen” 192-senttinen sentteri kuvailee. ”Päätin jo keväällä, että päätoiminen koripalloilijan elämä saa nyt jäädä ja haluan ansaita elantoni ’oikeista töistä’, tämä mahdollistaa koripallon pelaamisen harrastuksena ja Honka oli tähän kiinnostavin vaihtoehto.”

”Itselle on tässä vaiheessa elämää tärkeää päästä luomaan uraa koripallokentän ulkopuolellakin, mutta koris on niin syvällä sydämessä etten ollut vielä valmis jättämään sitä. Kesän aikana käytiin hyviä keskusteluita Kimmon ja toiminnanjohtaja Anne Eklundin kanssa. Niiden jälkeen päätös jatkosta oli hyvin helppo. Hongassa pystyn yhdistämään työelämän ja koripallon sopivassa suhteessa.”

Eklund korostaakin Tuukkasen tuoman kokemuksen tärkeyttä: ”On arvokasta saada Tarun kaltainen kokenut ja kaiken nähnyt pelaaja joukkueeseen. Hänen vaikutuksensa nuorien lahjakkuuksien opettamisessa ja kehittämisessä pelikentällä ja sen ulkopuolella on arvo, jonka merkityksen moni nuori pelaaja tulee ymmärtämään vasta myöhemmin urallaan.”

”Joukkue on nuori. Pelaajat ovat taitavia ja jo näyttäneet pärjäävänsä liigatasolla, tuntuu hyvältä jos pystyn antamaan heille jotain lisää. Olen jo monta kautta ollut se joukkueen vanhin, eikä siinä mitään. Nuoret antavat oman henkisen nuoruuteni kukoistaa” konkari itse nauraa.

Tuukkanen on liittynyt tällä viikolla joukkueen vahvuuteen harjoituksissa.  ”Muutaman yhteisen treenin jälkeen olen entistä vakuuttuneempi siitä, että tällainen viittä vaille vetreä sentteri ja honkalaisten vikkelät jalat ovat hyvä combo, josta Coach K saa varmasti parhaan irti.”

Muita sopimuspelaajia ovat tällä hetkellä seuran kasvatit: Alexandra AilusHenna SandvikPipsa KahlosAnnika HyttinenKaisa KatajavuoriLotta-Kaisa Paltemaa ja Susanna Rentto. Joukkue täydentyy tulevina viikkoina ulkomaisilla vahvistuksilla.

Hongan naisten kausi käynnistyy reilun kuukauden päästä 10.10. paikallisottelulla Espoo Basket Teamin vieraana. Kotikentällä Tapiolassa päästään pelaamaan heti 17.10. jolloin vieraaksi saapuu HBA. Kausikorttikampanja on käynnissä TÄÄLLÄ. Samalla kausikortilla pääset seuraamaan Hongan naisten Korisliigan runkosarjan kotimatsit sekä Hongan miesten runkosarjaottelut I-divisioona A:ssa.