Nollakolmosille turnausvoitto ensimmäisestä EGBL-osaturnauksesta

Hongan 03 tytöt matkustivat ensimmäiseen EYBL liigan turnaukseensa Latvian Riikaan 27.-30.10.2016. Tytöt voittivat hienosti kaikki viisi peliään, joten kotiintuomisina olikin turnauksen voittopytty. Joukkueesta Henna Sandvik valittiin koko turnauksen MVP:ksi.

Joukkue majoittautui pelipaikan Turiba-korkeakoulun läheiseen hotelliin. Tiivis otteluohjelma ei tällä kertaa antanut aikaa tutustua Riikaan nähtävyyksiin, toiminta keskittyi pelipaikan ja hotellin välille. Tytöt olivat jo  vierailleet viime syksynä Pietarissa turnauksessa ja odotukset esim. itä-eurooppalaiseen turnausruokaan eivät olleet kovin korkealla, mutta positiivisesti yllättynyt joukkue tyhjensi lautasensa ruokailuissa kerta toisensa jälkeen. Pelipaikka oli korkeakoulun sali. Itse kenttä oli ihan hyväntasoinen, mutta raskas ja kostea ilma sekä salin kakofoninen akustiikka asetti paineita niin pelaajille kuin kannustusjoukoillekin. Jotkut valmentajat kun käyttivät hieman enemmän ääntäkin

Kannustusjoukot tyylikkäänä.

Olimme odottaneet EGBL liigasta kovatasoisia pelejä ja osittain toiveemme toteutuivatkin jo tässä ensimmäisessä osaturnauksessa. Ensimmäinen vastus Sokolov Puolasta, antoi alkuun kylmää kyytiä, mutta puolivälin jälkeen tytöt tottuivat fyysiseen ja kovaan pelitapaan ja nousivat tappioasemasta lopulta voittoon. Sokolov sijoittui turnauksessa toiseksi Hongan jälkeen. Myös ukrainalainen ja venäläinen joukkue antoi mukavan kovan vastuksen, sen sijaan Kalev Tallinnasta ei pysynyt Hongan tyttöjen matkassa alkuunkaan. Viimeiselle pelipäivälle jäikin samassa lohkossa pelaavan EBT:n kohtaaminen, joka päättyi Hongan voittoon hienoisesta lopun herpaantumisesta huolimatta.

Valmentajien banketti-illallisella oli ilmeisesti supateltu Hongan kovasta koko kentän prässistä, joten saimme hieman mainetta niitettyä sillä saralla.

Turnaus antoi hyviä eväitä myös syksyn B-tyttöjen I-divisioonan peleihin, joissa vastus on nollakolmosille vuotta vanhempaa, nopeampaa ja fyysisempää. Tästä onkin hyvä jatkaa kauden pelejä niin liiton sarjoissa kuin seuraavassa EGBL-turnauksessakin, tammikuussa Viron Kuremaalla.

Teksti ja kuvat: Terhi Rauhansalo