Nippu pelaajasopimuksia Hongan miehiin

Tapiolan Hongan miesten joukkue valmistautuu alkavaan kauteensa I-divisioona A:ssa. Tuoreimmat pelaajasopimukset tuovat joukkueeseen voimaa korin alle sekä lisää nopeutta. Joukkueessa jatkavat jo pelipaikkansa viime kaudella vakiinnuttaneet Toni Lemmetyinen ja Heikki Lamberg sekä tuoreempina tulokkaina mukaan astuvat Lauri Andersson ja Emil Komusaari. Lemmetyistä lukuun ottamatta kaikki Hongan omia kasvatteja.

Alun perin Rekolasta lähtöisin olevalle Toni Lemmetyiselle viime kausi oli ensimmäinen Hongassa. Divari B oli 193-senttiselle sentterille ennestään tuttu sarja, sillä edelliset kolme kautta mies tahkosi divaria Jyväskylässä. Nyt Lemmetyinen, kuten koko Hongan joukkue on astetta kovemman haasteen edessä sarjapykälää korkeammalla.

Päävalmentaja Aapo Heinonen odottaa 28-vuotiaan Lemmetyisen haastavan ennakkoluulottomasti divari A:n ison pään pelaajia.

”Toni on armottoman kova työntekijä tuoden aina kentälle tullessaan energiaa. Viime kauden edetessä Toni pääsi jo melko hyvin sisään joukkueen pelitapaan. Odotan Tonilta samaa periksiantamatonta asennetta ja energisyyttä nyt astetta kookkaampia ja kovempia vastustajia haastaessaan.”

Lemmetyinen itse odottaa uuden sarjan tuomia haasteita ja kuvailee hyvään joukkueeseen tarvittavia elementtejä.

”Itselleni divari A on uusi sarja. Siellä pelit ovat varmasti paljon tiukempia ja joukkuepeli nousee entistä isompaan rooliin. Sarjana se on erittäin hyvä paikka nuorille kehittyä.”

”Hyvä joukkue on tasapainoinen. Sellainen, jossa jokainen pelaaja tietää oman roolinsa kentällä ja pelaa hyvin yhteen kentän molemmissa päissä. Meillä  on paljon hyviä nuoria pelaajia, joten uskon että pystymme yhdessä ylläpitämään hyvää pelitasoa. Jaksetaan varmasti pelata nopeatempoista peliä aina ihan viimeiselle neljännekselle asti.”

Heikki Lamberg jatkaa miesten joukkueen vahvuudessa, mutta liittyy samalla myös joukkoon pelaajia jotka suorittavat varusmiespalvelustaan alkavan kauden aikana. Päävalmentaja Heinonen tuntee kuitenkin pelaajansa ja katsoo jo eteenpäin.

”Peltoniemen ja Hartikaisen lisäksi myös Lamberg suorittaa asepalvelustaan parhaillaan ja harjoittelu joukkueen mukana on haastavaa ainakin vuoden loppuun saakka. Heikki on kuitenkin jo kahdella edellisellä kaudella vakiinnuttanut paikkansa miesten pelaavassa kokoonpanossa ja hänellä on joukkueessa oma ainutlaatuinen roolinsa. Heikin 1 vs. 1 puolustuskyky on vastustajan näkökulmasta suorastaan ’inhottava’. Jalkoja riittää ja hän tulee vielä aiheuttamaan monelle kokeneellekin pelaajalle ikäviä hetkiä pallon kanssa.”

Lauri Andersson pääsi menneellä kaudella ottamaan yhden ottelun verran kosketusta miesten divariin. Hänen kohdallaan armeijan harmaat ovat nyt muisto ja haastattelussa kuultaa läpi motivaatio keskittyä ja kehittyä koripallon saralla alkavalla kaudella.

”Viime kausi oli osaltani puolittainen. Armeija teki keväällä treenaamisesta ja pelaamisesta mahdotonta. Nyt kesällä olen kuitenkin päässyt treenaamaan hyvin. Henkilökohtaisella tasolla tavoitteeni on kehittyä monipuolisemmaksi ja vahvemmaksi pelaajaksi tulevalla kaudella.”

”Voittavalle joukkueelle on tärkeää hyvä joukkuehenki, sekä motivoituneet pelaajat. Meillä on hyvin motivoitunut nuori joukkue, jonka sisällä on hyvä henki. Uskon sen näkyvän kentällä.”

Heinonen peräänkuuluttaa Anderssonilta rohkeutta, jonka kautta päästään varmasti näkemään tuloksia.

”Lauri on liikkuva iso pelaaja, jolla on vielä haasteita rohkeudessa ja röyhkeydessä. Kokemuksen karttuessa tulee myös uskallusta luottaa omiin kykyihinsä ja sitä kautta tehoja joukkueen sisäpeliin.”

Hongan miesten joukkue tunnetaan varsin heittovoimaisena. Emil Komusaari aikoo tuoda oman mausteensa joukkueen heittopeliin. Armeija on myös ”Komulla” taaksejäänyttä elämää ja nyt on jälleen mahdollisuus keskittyä koripalloon.

”Viime kausi meni omalta osalta pääosin valtion harmaissa, enkä päässyt treenaamaan tai pelaamaan kunnolla varsinkaan ennen joulua. Keväällä koronaepidemia esti harjoittelun lähes kokonaan. Pääsin kuitenkin ulkosalille nostamaan painoja ja parantamaan omaa fysiikkaa. Nyt treenaamisessa on taas hyvä rytmi!”

”Meidän joukkueen vahvuus on heittovoima. Näen myös joukkueen nuoruuden etuna, joka tuo taistelutahtoa kentälle. Henkilökohtaisella tasolla erityisiä kehitystavoitteita alkavalle kaudelle on hyökkäyspään päätöksenteossa sekä kolmen pisteen heitoissa.”

Päävalmentajalta irtoaa kannustusta Komusaarelle, joka lähtee hakemaan pelipaikkaansa joukkueen uutena tulokkaana.

”Olen iloinen Komun motivaatiosta lähteä kilpailemaan paikasta miesten joukkueessa armeijasta palattuaan. Treeneissä on nähty ajoittain välähdyksiä Komun potentiaalista, vauhdista ja nopeudesta. Räjähtävänä pelaajana hän pystyy tuomaan joukkueeseen kaivattua ajouhkaa.”

Hongan miesten kausi käynnistyy perjantaina 16.10. kotiottelulla Tapiolassa jolloin vieraaksi saapuu Raiders Järvenpäästä. Kausikorttikampanja on käynnissä TÄÄLLÄ. Samalla kausikortilla pääset seuraamaan kaikki Hongan miesten I-divisioona A:n ja naisten Korisliigan runkosarjan kotimatsit.