Niko Nyholmista naisten joukkueen päävalmentaja

Tapiolan Honka on valinnut seuran pitkäaikaisimman ammattivalmentajan Niko Nyholmin naisten korisliigajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Nyholm aloittaa uudessa tehtävässään kuluvan kauden jälkeen.

Nyholm on toiminut Hongan ammattivalmentajana vuodesta 2004 alkaen.

Nyholm on seuran kasvatti, joka jo juniori-iässä aloitti valmennustyön silloisen valmennuspäällikön Joni Suomalaisen houkuttelemana Hongan 87-poikien joukkueessa Arto Kousan apuvalmentajana. Joukkueessa pelasivat mm. Juho Nenonen ja Anselmi Vanjoki. Vuonna 2004 Niko Nyholmista tuli Hongan päätoiminen ammattivalmentaja.

Hongassa Nyholm on valmentanut enimmäkseen poikajoukkueita vanhimmista junioreista aina taaperoklubiin saakka. Nuorten maajoukkuevalmennuksessa hän on toiminut vuodesta 2010 lähtien useissa eri projekteissa poika- ja tyttöjoukkueissa. Tällä hetkellä hän on yksi U15 tyttöjen maajoukkuevalmentajista.

Naisten korisliigajoukkueen valmennus on Nikolle uusi haaste, jossa hän pääsee hyödyntämään laajaa kokemustaan valmennustyöstä ja haastamaan itseään uudenlaisessa ympäristössä.

”Odotan innolla uutta projektia naisten joukkueen kanssa. Kimmon jättämän perinnön päälle on mielestäni erittäin hyvä lähteä rakentamaan oman näköistä projektia yhdessä pelaajien ja staffin kanssa”, Nyholm sanoo.

Avukseen Niko saa nykyisen valmentajaparinsa Olivia Eklundin, joka toimii kuluvalla kaudella  Nikon apuvalmentajana Hongan 14- ja 15-vuotiaissa pojissa sekä päävalmentajana seuran 17-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjajoukkueessa. Olivialla on useiden vuosien valmennuskokemus seuran tyttö- ja poikajunioreissa, tulevalla kaudella hän tulee vastaamaan seuran 19-vuotiaiden tyttöjen valmennuksesta ja toimii Nyholmin parina naisten korisliigajoukkueessa.

”Kimmo Kujansivun ansiokkaan, kahdeksan pelikautta jatkuneen valmennuspestin päättyessä tämän kauden jälkeen, oli selvä, että uusi valmentaja halutaan löytää seuran omien ammattivalmentajien joukosta. Niko oli ensimmäinen vaihtoehtomme ja olen iloinen, että hän tarttui tarjottuun haasteeseen. Hongan valmentajapolku mahdollistaa erilaisia valmennustehtäviä eri ympäristöissä, omassa seurassa. Niko ja Olivia ovat erinomaisia esimerkkejä siitä, että meidän seurassa voi kasvaa huippuvalmentajaksi.”, kertoo seuran urheilutoimenjohtaja Antti Viitanen.

Tulevalla kaudella Eklund ottaa vastuun 19-vuotiaiden tyttöjen valmennuksesta ja toimii Nyholmin valmennusparina naisten joukkueessa.