Niko Nyholm ja Reetta Piipari luotsaavat naisten korisliigajoukkuetta myös kaudella 2024-25

Menneellä kaudella Tapiolan Hongan naisten joukkue eteni puolivälierävaiheeseen asti. Kaudella 2024-25 joukkueen komennossa jatkaa jo neljättä kautta Niko Nyholm. 19-vuotiaat tytöt SM-hopealle luotsannut Reetta Piipari jatkaa viime kauden tapaan Nyholmin valmennusparina.

Mikä motivoi jatkamaan naisten joukkueen päävalmentajana Niko Nyholm?

”Tietysti pelaajat ja muu staffi ovat kaikista suurin motivaatio jatkaa valmennusta myös tulevalla kaudella. Mielestäni meillä on hyvä ohjelma, jonka parantaminen vuosi vuodelta antaa myös boostia jatkoon.”

”Hienoa päästä jatkamaan työtä nuorten pelaajien kanssa! Meillä on hyvä ja hyvin yhdessä toimiva staffi kasassa sekä iso määrä nuoria ja sopivasti kokeneita pelaajia, jotka ovat motivoituneita tekemään töitä, eihän parempaa tilannetta voi olla” Reetta Piipari komppaa.

Hongan naisten joukkueen toiminnan kulmakivenä on pelaajakehitys. Valmennus korostaakin asian tärkeyttä pelaajien arjessa: ”Yhtenä tärkeimmistä tehtävistämme on mahdollistaa pelaajille mahdollisimman laadukas arki. Meidän pelaajat ovat sitoutuneet tekemään paljon töitä . Uskomme sen näkyvän ensikaudella entistäkin enemmän ihan jokaisen pelaajaan kohdalla rohkeutena kokeilla tai lisätä uusia työkaluja omaan pelaamiseen, pitkin kautta ja molemmissa päissä kenttää. Pelaajakehitystä meidän tulee vielä viilata jokaisen kohdalla yksilöllisempään suuntaan, niin lajiharjoittelussa kuin fysiikkaharjoittelussakin.”

Millaista joukkuetta rakennetaan tulevalle kaudelle ja millaisin tavoittein uuteen kauteen lähdetään?

”Ensi kauden joukkueen rakennus on jo pitkällä ja jatkuvuus näyttelee isoa osaa joukkueessamme. Ensimmäiset pelaajat on jo kiinnitetty ja niistä tiedotamme lähiaikoina lisää. Urheilun perusajatuksena on kilpailla, joten eiköhän me lähdetä kilpailemaan voitosta jokainen tilanne ja peli kerrallaan” Nyholm päättää.