NELJÄNTEEN FINAALIIN HERKULLISISTA ASETELMISTA TÄNÄÄN

Naisten Korisliigan finaalisarja on edennyt neljänteen otteluun. Voitot ennen illan kotiottelua 2-1 Espoolle. HyPo on pakkovoiton edessä, Espoolla on taasen mahdollisuus katkaista sarja ja päättää kausi Suomen mestaruuteen kotiyleisön edessä. Mikäli Ponteva tasoittaa voitot, pelataan ratkaiseva viides finaali Hyvinkäällä torstaina 24.4.

Espoo United lähti finaalisarjaan selkeästi altavastaajana. Hyvinkään Ponteva hallitsi runkosarjaa sekä välieriä Peli-Karhuja vastaan alusta loppuun ja ansaitsi ennakkosuosikin viittansa finaaleihin mentäessä. United pääsi kuitenkin yllättämään HyPo:n omalla kotikentällään heti ottelusarjan alkuun. Hyvän pelirytmin löytänyttä joukkuetta ei heikentänyt edes sentteriosaston luottopelaajan puuttuminen kokoonpanosta. Espoo otti kovan voiton finaaliavauksessa ja sai samalla aimo annoksen itseluottamusta sarjan seuraaviin koitoksiin.

Toinen finaali pelattiin kotihallilla, jonne tiensä oli löytänyt varsin vakuuttava määrä yleisöä. HyPo pelasi pelottavan vahvan ensimmäisen puolikkaan, mutta Espoo sai käännettyä ottelun kelkan 180 astetta ja tykitti taululle kolmannella jaksolla 33 pistettä, vieraiden 17 vastaan. Kotiyleisö heitti bensaa liekkeihin ja lietsoi Espoon naiset jo toiseen voittoon kivikovasta HyPo:sta.

Kolmannen ottelun asetelmat oli lähtökohtaisesti jopa hieman hämmentävät. Harva uskoi ennalta, että kolmas kohtaaminen lähtisi tilanteesta, jossa maajoukkuepelaajien tähdittämä HyPo seisoo kotihallissaan selkä seinää vasten pakkovoiton edessä. Tästä kuitenkin lähdettiin. Martinhallissa raikasi läpsyttimien tahdittama kannustus, kun hyvinkääläiset pyrkivät espoolaisten niskan päälle niin kentällä kuin katsomossakin. Espoo laittoi täysillä vastaan, vaikka HyPo ottikin kentällä kuskin paikan alusta lähtien. Unitedin puolustustekeminen oli hyvää, hyökkäyspäässä heitot kolisivat rautoihin ja näin pistesaldo jäi reilusti tavoitellusta. HyPo pelasi vakuuttavan pelin, ratsastaen isojen pelaajiensa onnistumisilla korin alla ja kavensi otteluvoitot lukemiin 2-1.

Vuorossa neljäs ottelu, jota voisi ruotia lyhyesti espoolaiskapteeni Dionne Poundsin kolmannen ottelun jälkimainingeissa lausumin sanoin:
”Meidän ei tarvitse tehdä muutoksia meidän peliin tulevaa ottelua ajatellen. Me ollaan HyPo kahdesti voitettu omalla konseptilla ja siihen luotetaan. Meidän pitää vaan laittaa pallot sisään hyvistä paikoista, viime matsissa ne ei vaan mennyt ja koris on sellaista välillä. Me pysytään omassa hyvässä tekemisessä ja katsotaan mihin asti se maanantaina vie.”

Viime kotiottelun jälkeen Espoon pelaajat kehuivat vuolaasti urheiluhallille kohonnutta fiilistä, samoin Hyvinkäälle matkannutta fanilaumaa. Tänään hallille on odotettavasti saapumassa varsin komea yleisö jälleen, kasvattajaseura Tapiolan Hongan juniorit etunenässä. Pue päällesi sinistä ja valkoista – tänään tunnelma kattoon ja katosta läpi. Yhdessä!

Naisten Korisliigan 4.finaali: Espoo United – Hyvinkään Ponteva, ma 24.4. klo 18.30 Tapiolan urheiluhallilla. Liput edullisesti ennakkoon Ticketmasterista 10/5€ (ovelta 20/10€). Tervetuloa!

Kuva: Mikko Rajala