Neljälle nuorelle sopimukset miesten pelaajarinkiin: ”Joka päivä oppii lisää”

Hongan miesten joukkueen pelaajarinki kasvaa neljällä espoolaiskasvatilla. Mukaan Tommi Wuorenjuuri, Heikki Lamberg, Elmo Pekonen ja Ali Zein.

Tapiolan Hongan I-divisioona B:ssä pelaavassa miesten joukkueessa debytoi viime kaudella monta seuran nuorta lahjakkuutta. Joukkue ylsi pelaajakehitys kärkenä ja vahvasti omien kasvattien voimin divarin toiseksi. Alkavalla kaudella missio on sama ja joukkueen runko rakentuukin nuorten pelaajien ympärille, joille halutaan tarjota erilaisia ympäristöjä pelaamiselle. 19-vuotiaiden SM-sarjaan karsitaan tulevina viikkoina, monia nuoria tullaan myös näkemään miesten II-divisioonassa hakemassa pelikovuutta ja satavarmaa haastetta jokaiselle pelaajalle tarjoaa M1DB.

Tommi Wuorenjuurella ja Heikki Lambergilla on edessä viimeinen juniorikausi täynnä tavoitteita.

”Kesällä on keskitytty erityisesti fysiikkatreeniin. Omat tavoitteet tulevalle kaudelle on kehittyä eteenpäin koripalloilijana ja vakiinnuttaa pelipaikka miesten joukkueessa. Sen jälkeen katsotaan miten pitkälle pääsee” Wuorenjuuri kommentoi.

”Tavoitteet on pitkälti samat, mutta lisään listaan että kyllä 19-vuotiaiden mestaruutta lähdetään myös hakemaan. Meillä on koossa joukkue, jonka kanssa on varmasti mahdollista päästä pitkälle” Lamberg lisää.

Molemmat 18-vuotiaat koripalloilijat harjoittelevat miesten joukkueen kanssa. Tommille treeneissä on tarjolla lisähaastetta isoveljen muodossa.

”On kyllä hienoa olla mukana oman kasvattajaseuran miesten joukkueessa. Tässä on niin sanotusti pelattu koko Hongan junioriputki läpi, nyt kun käynnissä on viimeinen junnuvuosi ja edessä ottelut miehissä. Kilpailuasetelma nousee kyllä treeneissä Villen kanssa, meillä on kuusi vuotta ikäeroa ja pihapeleissä ei pienempänä paljon ollut jakoa. Nyt pääsee haastajan rooliin samassa jengissä” nuorempi Wuorenjuuri heittää naureskellen.

”Meillä on nuori ja energinen joukkue, jossa on paljon honkalaiskasvatteja. Tervetuloa katsomaan pelejä!” Elmo Pekonen kommentoi.

Nuorten parhaimpia juniorimuistoja kysyttäessä muistellaan muun muassa leirejä, turnauksia ja saattajana toimimista miesten edustusjoukkueiden peleissä. Niitä pieniä hetkiä, jotka on jäänet pienten palloilijoiden mieleen.

”Itselle tulee mieleen monta juttua. Yhtenä kesänä olin Sasu Salinin leirillä, pari vuotta sen jälkeen törmättiin hallilla ja moikattiin. Pelkästään se oli pienenä kova juttu, että mut muistettiin. Honkahallilla parhaita hetkiä on ollut ne, kun on päässyt vapaa-ajalla mukaan vanhempien junioreiden peleihin vapailla heittovuoroilla” viime kaudella debyyttinsa miesten divaritasolla tehnyt Lamberg muistelee.

Tommi kehottaa junioreita saapumaan katsomoon. ”Meillä on hyvät joukkueet niin 19-vuotiaissa kuin miesten divarissakin. Kannattaa ehdottomasi tulla katsomaan pelejä! Otteluita on tullut itsekin seurattua tosi paljon ja niistä oppii aina katsomossakin lisää juttuja omaan pelaamiseen. Hallilla saa myös tulla moikkaamaan, jutellaan koriksesta mielellään.”

Elmo Pekonen, 19, ja Ali Zein, 20, tähtäävät ehjään kauteen. Pekonen vietti menneen kauden armeijan harmaissa ja Zeinin kausi oli pirstaleinen. Nyt nuoret miehet treenaavat ahkerasti kohti kautta 2019-2020 mentäessä. Päävalmentaja Aapo Heinonen:

”Tavoitteena on ehjempi kausi. Haluan kehittyä erityisesti fyysisyydessä tällä kaudella” Ali Zein pohtii.

”Koko nelikon osalta viime kausi oli tavalla tai toisella rikkonainen. Ensimmäinen tavoite heidän kohdallaan on saada ehjä kausi aikaan ja päästä sitä kautta harjoittelemaan laadukkaasti. Meidän fysiikkavalmentajan Raimo Stefanovin ja joukkueen fysioterapiasta vastaavan RecoveryRoomin johdolla on tehty valtavasti töitä kesän aikana, jotta tämä mahdollistuu. Potentiaalia tässä nelikossa on paljon!”

”Miesten II-divisioona ja 19-vuotiaiden valtakunnalliset sarjat tarjoavat näille herroille ympäristön, jossa heille on tarjolla paljon vastuuta. Näiden kautta on helpompi ponnistaa uusiin rooleihin miesten joukkueessa. He tuovat meidän takakentälle niin vauhtia ja aktiivista puolustusta, kuin päätöksentekokykyä ja näyttäviä syöttöjä.”

Tapiolan Hongan kausikortit ovat myynnissä nyt! Hanki omasi hintaan 85 euroa. Samalla kortilla näet kaikki Hongan miesten ja naisten runkosarjojen kotiottelut. Tilaajalahjaksi tällä kaudella käytännöllinen ja Honka-kustomoitu kestomuki. Ohjaamme myös jokaisesta ostetusta kausikortista 20 euroa vähävaraisten lasten ja nuorten koripalloharrastuksen kustannuksissa tukemiseen. Lue lisää ja tilaa omasti TÄÄLTÄ.