Tapiolan Honka - LrNMKY

Namika kaatui toistamiseen, miehet voiton päässä Divari A:sta

Tapiolan Hongan ja Namika Lappeenrannan välinen miesten I-divisioona B:n välieräsarja jatkui sunnuntaina Lappeenrannassa toisella ottelulla. Keskiviikkona kotisalissa Honka oli ajoittain vaikeuksissa Namikan puolustuksen kanssa eikä asia muuttunut sunnuntainakaan.

Toisin kuin keskiviikkona, otti Namika ohjat ottelun alussa. Hongalle sattui puolustuksessa muutama kommunikointi- ja keskittymisvirhe, joiden takia kotijoukkue pääsi niskan päälle. Etenkin isäntien Otto Markkanen aiheutti Hongalle vaikeuksia aktiivisella hyökkäyspelaamisellaan. Markkanen onnistui läheltä ja kaukaa, ja kotijoukkue Namika hallitsi ottelua ensimmäiset 15 minuuttia. Hyökkäyspäässä Honka ei alussa löytänyt keinoja päästä vastustajan puolustuksen sisään, vaan tyytyi pyörittämään palloa kaarella. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin hyökkäyspeli alkoi toimia. Honka hivuttautui pikkuhiljaa rinnalle ja käväisi toisella neljänneksellä johdossakin, mutta puoliajalle mentiin silti isäntien 38-35 johtoasemassa.

Kolmas neljännes oli tasaista taistelua, jossa mentiin kori korista ensimmäiset kahdeksan minuuttia. Viimeisen kahden minuutin aikana Hongan kokeneimmasta kaartista Jouko Järvinen ja Tero Laitinen upottivat tärkeitä koreja, joilla Honka sai revittyä viiden pisteen kaulan ennen viimeistä neljännestä.

Viimeisellä neljänneksellä hyvin taistellut kotijoukkue teki kaikkensa, mutta Honka oli parempi. Topi Halme ja Lasse Gummerus levittivät kenttää ja kapteeni Viljami Vanjoki pystyi rakentamaan peliä puolustuksen sisältä. Lopputulos Hongalle 64-73 ja näin ollen espoolaisilla on mahdollisuus katkaista sarja tiistaina Tapiolan urheiluhallilla.

  • Olipahan tunteita herättävä ottelu, oikein viimeisen päälle playoffs-vääntöä. Lappeenranta yrittää hidastaa tempoa mahdollisimman paljon, jättää tilaa kaarelle koko ajan ja me yritämme keksiä keinoja nostaa ottelun tempoa. Näin ollen taiteilemme koko ajan veitsenterällä ja etsimme kontrollin ja hallitun kaaoksen tasapainoa. Tänään olimme siinä pelissä toisella puoliajalla selkeästi parempia ja sen ansiosta saimme väännettyä yhdeksän pisteen voiton, Hongan päävalmentaja Ville Neva kommentoi pelin jälkeen.

Hongalta löytyi tuttuun tapaan ratkaisijoita laajalta rintamalta. Topi Halme (13/1) heitti vierasjoukkueen korkeimmat pisteet. Tero Laitinen upotti 12 pistettä ja myös Viljami Vanjoki (11/5/5s), Jouko Järvinen (11/11/4s) sekä Lasse Gummerus (11/6) ylsivät kaksinumeroisille pisteille. Kotijoukkue Namika Lappeenrannalta Otto Markkanen (17/6) oli etenkin avauspuoliajalla todella vahva. Visa Tarjanne (14/4), Daniil Karvanen (11/5) ja Timi Puittinen (10/3) heittivät myös kaksinumeroiset pisteet.

  • Kehitettävää seuraavaan peliin löytyy menetyssarakkeesta, jossa 20 menetystä on turhan paljon tällaista puolustusta vastaan. Hassua sinänsä, että jos nostamme seuraavaan peliin rohkeutta ja aktiivisuutta pallollisen pelaajan toimissa, niin menetysmäärä on todennäköisesti pienempi. Positiivisella puolella on se, että pelasimme erinomaista levypallopeliä molemmissa päissä kenttää koko ottelun ajan ja erityisesti toisella puoliajalla puolustustamme vastaan oli todella vaikea tehdä pelitilannekoreja. Ja onhan se hienoa, että tämä meidän joukkueemme jaksaa painaa töitä hartiavoimiin ja keksiä vaikeisiin hetkiin ratkaisuja yhdessä, Neva sanoi.

Ottelusarjan kolmas ja mahdollisesti ratkaiseva ottelu pelataan tiistaina Tapiolan urheiluhallilla klo 20:00 alkaen. Mikäli Honka voittaa, varmistaa se paikan sekä Divari B:n finaaleihin että Divari A:han kaudeksi 2016-2017. Jos Namika voittaa, jatkuu ottelusarja perjantaina Lappeenrannassa.

  • Ratkaisevaa tästä eteenpäin on palautuminen. Ottelutahti on raaka ja seuraava peli koittaa jo tiistaina ja tärkeintä on latautua hyvin, jotta ylihuomenna ollaan taas valmiita vääntämään koko 40 min, Neva päätti.

Tervetuloa tiistaina Tapiolan urheiluhallille klo 20:00 kannustamaan viihdyttävää ja vauhdikasta korista esittävä miesten edustusjoukkueemme sarjanousuun! Kotiyleisön tukea tarvitaan!