Tapiolan Honka Miehet

Namika kaatui Lappeenrannassa, miehille 12. peräkkäinen voitto

Tapiolan Hongan kausi miesten divari B:ssä jatkuu iloisissa merkeissä. Sunnuntaina Lappeenrannassa kaatui kotijoukkue Namika lukemin 59 – 78 (31 – 40). Paikkapuolustuksellaan ja tarkoilla kaukoheitoillaan Honkaa ajoittain kiusannut kotijoukkue tippui kyydistä toisella puoliajalla Hongan kiristettyä ruuvia puolustuksessa.

Honka aloitti aktiivisesti ja siirtyi kuskin paikalle ensimmäisen jakson puolivälissä. Toisen neljänneksen alussa koettiin Hongan kannalta ikävä tilanne, kun virhevaikeuksiin heti ottelun alussa joutunut sentteri Tero Laitinen väänsi jalkansa. Samaan hetkeen osui Namikan heittoralli, jolla joukkue pysyi Hongan tuntumassa. Etenkin Visa Tarjanne, Otto Markkanen ja Aleksi Koskinen kiusasivat Hongan puolustusta kaaren takaa. Isolle tauolle lähdettiin Hongan 31-40 johtoasemassa.

Kolmannella jaksolla Honka sai heittäjiin paremmin otetta, mutta ei pystynyt lopullisesti karistamaan kotijoukkuetta kyydistä. Viimeisen neljänneksen alussa Ilkka Sirolan kaksi ja paluun vanhaan kotisaliinsa tehneen Viljami Vanjoen yksi lay-up siirsivät Hongan 52-70 johtoon ja pakottivat kotijoukkueen aikalisälle. Honka piti ottelun kuitenkin hallitusti näpeissään, eikä päästänyt kotijoukkuetta enää tuntumaan. Loppunumerot viimeisteli vapaaheittoviivalta niin ikään vanhassa kotiluolassaan pelannut Jouko Järvinen.

• Olipa hieno joukkue-esitys! Yhteistyön elementti oli tänään vahvasti esillä ja hankalista tilanteista selvittiin lisäämällä kommunikaatiota ja ratkaisemalla asioita yhdessä. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä inhottavammaksi puolustuksemme muuttui vastustajan kannalta, Hongan päävalmentaja Ville Neva analysoi ottelun kulkua.

Hongan parhaana palkittiin lappeenrantalaisyleisön suosikiksi noussut Toni Svärd (9/6/3 syöttöä). Tasaisesta joukkueesta löytyi jälleen paljon muitakin onnistujia. Lasse Gummerus (10/10), Ilkka Sirola (12/6) ja Jouko Järvinen (11/8/6 syöttöä) kuuluivat Hongan parhaimmistoon. Namikalta Hongan kasvatti Visa Tarjanne (21/7) oli tehokkain.

• Toni Svärd muutti jälleen kerran ottelun rytmin puolustuksellaan ja käynnisti useita helppoihin koreihin johtanutta nopeaa hyökkäystä pallon työntämisellään. Lasse Gummeruksen ensimmäinen tupla-tupla aikuisten kilpasarjoissa on ehdottomasti iso ilonaihe, häneltä vakuuttavaa levypallopelaamista etenkin toisella puoliajalla. Ilkka Sirola teki täyden päivätyön korin alla Tero Laitisen epäonnisen pelin jälkeen. Teron ollessa sivussa back-up sentteriksi nostettiin joukkueen oma ”magicjohnson” Jokke Järvinen, joka sai tänään hyökkäyksessä vastuuta pelipaikoilla 1-5 ja pystyi toteuttamaan silmääkään räpäyttämättä. Tilastoistamme kannattaa seurata erityisesti sitä, kuinka lähes kaikki pelaajat ovat näkyvästi esillä useammassa kuin yhdessä kategoriassa, Neva kommentoi.

Sarjaa puhtaalla pelillä johtava Honka kohtaa seuraavaksi ”Crown of the Town” –ottelussa eli paikallisderbyssa EBT:n. Ottelu pelataan Tapiolan urheiluhallilla perjantaina 4.12 klo 18:30 alkaen. Tunnusta väriä ja tule paikalle kannustamaan kotijoukkue 13. peräkkäiseen voittoon!