Naisten välierät käyntiin pääsiäisenä: ”Uskon vahvasti meidän mahdollisuuksiin”

Naisten Korisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikolla. Hongan naiset sijoittui sarjan kakkoseksi, voitettuaan HBA:n runkosarjan päättäneessä ottelussa. Sijoituksellaan joukkue eteni suoraan välieriin ja vältti puolivälierävaiheen.

Tällä hetkellä pelataan puolivälieräsarjoja. Toisessa parissa vastakkain Hyvinkään Ponteva ja Vimpelin Veto. Hyvinkääläiset johtavat kolmesta voitosta ratkeavaa sarjaa nyt 2-0. Toinen pari on Espoo Basket Team ja Peli-Karhut. EBT pelaa historiansa ensimmäistä kertaa liigatason pudotuspeleissä. PeKa johtaa ottelusarjaa nyt 2-0 ja mikäli joukkue voittaa naapurin espoolaiset vielä kolmannen kerran on PeKa Hongan välierävastus. Vastus määräytyy runkosarjasijoitusten perusteella ja näin runkosarjan voittanut Catz saa vastaansa alemmaksi sijoittuneen joukkueen.

Hongan naiset pelasi kaikilla mittareilla mitattuna erinomaisen alkukauden. Joukkue taipui koko syyspuolikkaan aikana vain kerran – Catzeille. Voittosarakkeeseen kertyi hulppeat 12 voittoa. Kevätkaudella, vahvassa myötätuulessa seilannut honkalaispursi joutui kohtaamaan vaikeuksia loukkaantumisten muodossa, mutta päätti silti runkosarjan vahvalla 21 voittoa / 6 tappiota recordilla.

Joukkueen kapteeni Heta Korpivaara avaa joukkueen tavoitteita ratkaisupelejä kohti  mentäessä.

”Olen tosi ylpeä siitä, että meidän joukkue saavutti kakkossijan runkosarjassa. Pääseminen suoraan välieriin on etu ja helpottaa playoffsien henkistä ja fyysistä rasitusta. Kevätpuolikkaalla oltiin niin sanottujen pakkovoittojen edessä, se oli henkisellä puolella hyvää harjoitusta tulevia pudotuspelejä ajatellen. Meillä on ollut muutamia harmillisia loukkaantumisia (Roosa ja Pipsa), jotka ovat tuoneet haasteita joukkueen peliin. Toisaalta taas Reetan (Piipari) mukaantulo on auttanut joukkuetta” kokenut kapteeni kertaa.

Runkosarjan päättymisen ja välierien alkamisen väliin jäi kaksi viikkoa.

”Pelitauko treenataan laadukkaasti ja valmistaudutaan välieriin. Tässä vaiheessa ei voi olla muuta tavoitetta kuin Suomen mestaruus. Toki tiedämme, että se vaatii onnistumista koko joukkueelta. Sarja on pitkästä aikaa erittäin tasainen kärkijoukkueiden osalta, ja loppupeleissä pelaajien terveystila sekä päivän pelivire tulevat olemaan isossa roolissa kaikilla joukkueilla. Uskon vahvasti meidän mahdollisuuksiin.”

”Koko joukkueen puolesta toivotan kaikki espoolaiset tervetulleeksi katsomoon, nyt on käsillä ne kauden parhaat pelit ja Tapiolaan voidaan luoda yhdessä upea playoff-tunnelma. Nähdään hallilla!” Korpivaara päättää.

Artikkelikuva: Mikko Rajala

Välierien otteluaikataulu:

La 31.3. klo 14:00 Tapiolan Honka vs. PeKa/HyPo/ViVe @ Tapiolan urheiluhalli
Ti 3.4. klo 18:30 PeKa/HyPo/ViVe vs. Tapiolan Honka @ Vieraissa
Pe 6.4. klo 18:30 Tapiolan Honka vs. PeKa/HyPo/ViVe @ Tapiolan urheiluhalli
Ma 9.4. klo 18:30 PeKa/HyPo/ViVe vs. Tapiolan Honka @ Vieraissa *
To 12.4. klo 18:30 Tapiolan Honka vs. PeKa/HyPo/ViVe @Tapiolan urheiluhalli *
* Tarvittaessa

Liput ovelta 15/5€, Hongan juniorit katsomoon ilmaiseksi mobiilijäsenkorteilla.