Naisten puolivälierävastus on PeKa – pelit käyntiin keskiviikkona vieraissa

Hongan naisten korisliigajoukkueen pudotuspeliurakka käynnistyy tänään keskiviikkona Kotkassa. Honkalaisten loukkaantumisten sävyttämä runkosarjakausi päättyi sarjan seitsemänteen sijaan, näin ollen vastustajaksi saatiin Peli-Karhut sarjakakkosen paikalta.

Kauden aikana on koettu hankalia hetkiä, mutta taisteluhenki ei Hongan leirissä ole sammunut missään vaiheessa. Kun kokeneempia pelaajia, kuten kapteeni Roosa Lehtoranta oli sivussa, nousi omien kasvattien nuoremmasta leiristä Aino Airaksisen ja Alexandra Ailuksen kaltaisia vastuunkantajia isoihin saappaisiin.

Päävalmentaja Kimmo Kujansivu on kaikkineen tyytyväinen siihen, mistä asetelmista puolivälieriin lähdetään.

”Parhaimmillaan kauden aikana meiltä oli sivussa jopa neljä pallonkäsittelijää samaan aikaan, mutta siitä ollaan päästy yli nyt. Saatiin runkosarjan päätteeksi kuitenkin mielestäni se, mitä ansaittiin ja pelattiin meidän materiaalimme mukaista koripalloa. Ihan olen tyytyväinen tähän lopputulemaan.”

Honka ja PeKa puolivälieräpari on kuuma yhdistelmä. Kotkalaiset ovat vieneet kuluvalla kaudella kaksi kolmesta kohtaamisesta. Viimeisin kerta vastakkain helmikuun alussa kirjattiin kuitenkin honkalaisille kovan ja tasaisen taistelun päätteeksi luvuin 71-75. Honka lähtee silti pudotuspeleihin selkeästi altavastaajan roolissa. Peli-Karhut kasasivat voittosarakkeeseensa runkosarjassa 19 voittoa, Honka 11.

”Ei kannata liikaa enää tässä kohtaa miettiä runkosarjan kohtaamisia. Heillä oli meitä vastaan vaihtelevia kokoonpanoja eri otteluissa, kuten myös meillä” Kujansivu jatkaa.

”PeKa on meitä kokeneempi, kookkaampi ja leveämpi. Vastassa on hallitseva mestari, meidän pitää uskaltaa ottaa nyt riskejä, ei perustaktiikalla altavastaajana pärjää, se on selvä. Pitää myös uskaltaa pelata omalla identiteetillä. Meidän pitää hyvänä heittojoukkueena etenkin heittää nyt hyvin, näillä teemoilla lähdetään pistämään kampoihin” päävalmentaja summaa.

Naisten Korisliigan puolivälierät pelataan paras viidestä systeemillä. Jatkoon tarvitaan siis kolme voittoa. Muut välieräparit ovat pelanneet ensimmäisen kierroksensa jo eilen tiistaina. Runkosarjavoittaja Hyvinkään Ponteva voitti HBA:n niukasti, Forssan Alku kaatoi Kouvottaret ja Catz haki voiton vahvaa kautta pelaavasta EBT:stä.

Hongan naisten puolivälieräsarja starttaa siis vieraissa. Kotiparketille, kotiyleisön eteen joukkue pääsee heti perjantaina. Honka vs. PeKa, Tapiolan liikuntahallilla pe 22.3 klo 18.30. Liput ovelta 10/5€. Hongan juniorit ilmaiseksi sisään kausikorteillaan. Hankkimalla Playoff-kausikortin, näet kaikki Hongan naisten ja miesten pudotuspelien kotiottelut hintaan 45 euroa. Playoff-kausikortin voit ostaa kotiotteluiden lipunmyynnistä.

FootBalance on mukana kannustamassa honkalaista naiskoripalloa.